Restaurant en scheepswerf werken samen

16 februari 2015
Restaurant en scheepswerf werken samen

Met gasten genieten van culinaire (vis)specialiteiten op een locatie die de authenticiteit en historie van de bottervloot ademt. Een bijzondere ervaring, die
mogelijk is door de samenwerking tussen de Botterwerf en restaurant de Mandemaaker; beiden gevestigd aan de historische haven van Spakenburg.

*Passie*
Bert van Eijden, eigenaar van restaurant de Mandemaaker en Marco Veenendaal, de nieuwe exploitant van de Botterwerf, vonden elkaar in passie voor het ambacht. Van Eijden: “Met deze samenwerking wordt de authenticiteit van Spakenburg op bijzondere wijze geëtaleerd. We laten gasten kennis maken met de oudst werkende botterwerf van Nederland en met de culinaire (vis-) specialiteiten die restaurant de Mandemaaker biedt. Deze combinatie is binnen de evenementenbranche zeker uniek te noemen en perfect in te zetten voor groepsactiviteiten.”

*Arrangementen*
Er zijn diverse arrangementen te boeken op De Botterwerf voor zowel zakelijke als particuliere groepen. Van "aangeklede” borrel tot een zeven-gangen-diner. Bert van Eijden: “Deze bijzondere omgeving – tussen de botters en ambachtelijke bedrijvigheid - geeft een extra dimensie aan bijeenkomsten en draagt bij aan een onvergetelijke ervaring. De locatie biedt mogelijkheden te over voor allerhande bijeenkomsten en ontvangsten. Vanzelfsprekend mogen gasten rekenen op een verzorging op kwalitatief hoog niveau. Wij zijn enthousiast over deze bijzondere samenwerking. Het is de passie voor het ambacht dat ons bindt."

Afgelopen weekend werd de nieuwe samenwerking gepresenteerd, tijdens de kennismakingsbijeenkomst van de nieuwe exploitant van de Botterwerf.

*Over De Mandemaaker*
Restaurant De Mandemaaker is gelegen in het centrum van Spakenburg, het oude vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee. Een dorp met meerdere havens, maar in de oude haven liggen nog steeds oude botters. En om die reden een veel gefotografeerde historische plek, evenals de oude scheepswerf. Een absolute must, omdat daar nog steeds op ambachtelijke wijze botters worden gerepareerd.

Uiteraard staan er visspecialiteiten op de kaart van De Mandemaaker, maar ook voor de vleesliefhebbers heeft zij genoeg te bieden. Het à la carte restaurant en de zalenaccommodatie lenen zich voor zowel grote gezelschappen als voor een intiem diner in kleine kring. Boven het restaurant bevindt zich een professionele kookstudio. De Kookstudio is een ideale plek voor een bijzonder (bedrijfs)uitje of een workshop in het kader van bijvoorbeeld teambuilding. Samen koken en samen eten brengt mensen nu eenmaal makkelijker bij elkaar, inspireert en motiveert.
Gastvrijheid is al meer dan 40 jaar het kenmerk van de Mandemaaker! Ontdek de smaak van Spakenburg in stijl!

Overig nieuws