Restaurant en scheepswerf werken samen

16 februari 2015 |
Restaurant en scheepswerf werken samen<

Met gasten genieten van culinaire (vis)specialiteiten op een locatie die de authenticiteit en historie van de bottervloot ademt. Een bijzondere ervaring, die
mogelijk is door de samenwerking tussen de Botterwerf en restaurant de Mandemaaker; beiden gevestigd aan de historische haven van Spakenburg.

Passie
Bert van Eijden, eigenaar van restaurant de Mandemaaker en Marco Veenendaal, de nieuwe exploitant van de Botterwerf, vonden elkaar in passie voor het ambacht. Van Eijden: “Met deze samenwerking wordt de authenticiteit van Spakenburg op bijzondere wijze geëtaleerd. We laten gasten kennis maken met de oudst werkende botterwerf van Nederland en met de culinaire (vis-) specialiteiten die restaurant de Mandemaaker biedt. Deze combinatie is binnen de evenementenbranche zeker uniek te noemen en perfect in te zetten voor groepsactiviteiten.”

Arrangementen
Er zijn diverse arrangementen te boeken op De Botterwerf voor zowel zakelijke als particuliere groepen. Van "aangeklede” borrel tot een zeven-gangen-diner. Bert van Eijden: “Deze bijzondere omgeving – tussen de botters en ambachtelijke bedrijvigheid - geeft een extra dimensie aan bijeenkomsten en draagt bij aan een onvergetelijke ervaring. De locatie biedt mogelijkheden te over voor allerhande bijeenkomsten en ontvangsten. Vanzelfsprekend mogen gasten rekenen op een verzorging op kwalitatief hoog niveau. Wij zijn enthousiast over deze bijzondere samenwerking. Het is de passie voor het ambacht dat ons bindt."

Afgelopen weekend werd de nieuwe samenwerking gepresenteerd, tijdens de kennismakingsbijeenkomst van de nieuwe exploitant van de Botterwerf.

Over De Mandemaaker
Restaurant De Mandemaaker is gelegen in het centrum van Spakenburg, het oude vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee. Een dorp met meerdere havens, maar in de oude haven liggen nog steeds oude botters. En om die reden een veel gefotografeerde historische plek, evenals de oude scheepswerf. Een absolute must, omdat daar nog steeds op ambachtelijke wijze botters worden gerepareerd.

Uiteraard staan er visspecialiteiten op de kaart van De Mandemaaker, maar ook voor de vleesliefhebbers heeft zij genoeg te bieden. Het à la carte restaurant en de zalenaccommodatie lenen zich voor zowel grote gezelschappen als voor een intiem diner in kleine kring. Boven het restaurant bevindt zich een professionele kookstudio. De Kookstudio is een ideale plek voor een bijzonder (bedrijfs)uitje of een workshop in het kader van bijvoorbeeld teambuilding. Samen koken en samen eten brengt mensen nu eenmaal makkelijker bij elkaar, inspireert en motiveert.
Gastvrijheid is al meer dan 40 jaar het kenmerk van de Mandemaaker! Ontdek de smaak van Spakenburg in stijl!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: