Restaurant en scheepswerf werken samen

16 februari 2015 |
Restaurant en scheepswerf werken samen<

Met gasten genieten van culinaire (vis)specialiteiten op een locatie die de authenticiteit en historie van de bottervloot ademt. Een bijzondere ervaring, die
mogelijk is door de samenwerking tussen de Botterwerf en restaurant de Mandemaaker; beiden gevestigd aan de historische haven van Spakenburg.

Passie
Bert van Eijden, eigenaar van restaurant de Mandemaaker en Marco Veenendaal, de nieuwe exploitant van de Botterwerf, vonden elkaar in passie voor het ambacht. Van Eijden: “Met deze samenwerking wordt de authenticiteit van Spakenburg op bijzondere wijze geëtaleerd. We laten gasten kennis maken met de oudst werkende botterwerf van Nederland en met de culinaire (vis-) specialiteiten die restaurant de Mandemaaker biedt. Deze combinatie is binnen de evenementenbranche zeker uniek te noemen en perfect in te zetten voor groepsactiviteiten.”

Arrangementen
Er zijn diverse arrangementen te boeken op De Botterwerf voor zowel zakelijke als particuliere groepen. Van "aangeklede” borrel tot een zeven-gangen-diner. Bert van Eijden: “Deze bijzondere omgeving – tussen de botters en ambachtelijke bedrijvigheid - geeft een extra dimensie aan bijeenkomsten en draagt bij aan een onvergetelijke ervaring. De locatie biedt mogelijkheden te over voor allerhande bijeenkomsten en ontvangsten. Vanzelfsprekend mogen gasten rekenen op een verzorging op kwalitatief hoog niveau. Wij zijn enthousiast over deze bijzondere samenwerking. Het is de passie voor het ambacht dat ons bindt."

Afgelopen weekend werd de nieuwe samenwerking gepresenteerd, tijdens de kennismakingsbijeenkomst van de nieuwe exploitant van de Botterwerf.

Over De Mandemaaker
Restaurant De Mandemaaker is gelegen in het centrum van Spakenburg, het oude vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee. Een dorp met meerdere havens, maar in de oude haven liggen nog steeds oude botters. En om die reden een veel gefotografeerde historische plek, evenals de oude scheepswerf. Een absolute must, omdat daar nog steeds op ambachtelijke wijze botters worden gerepareerd.

Uiteraard staan er visspecialiteiten op de kaart van De Mandemaaker, maar ook voor de vleesliefhebbers heeft zij genoeg te bieden. Het à la carte restaurant en de zalenaccommodatie lenen zich voor zowel grote gezelschappen als voor een intiem diner in kleine kring. Boven het restaurant bevindt zich een professionele kookstudio. De Kookstudio is een ideale plek voor een bijzonder (bedrijfs)uitje of een workshop in het kader van bijvoorbeeld teambuilding. Samen koken en samen eten brengt mensen nu eenmaal makkelijker bij elkaar, inspireert en motiveert.
Gastvrijheid is al meer dan 40 jaar het kenmerk van de Mandemaaker! Ontdek de smaak van Spakenburg in stijl!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije* (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ne...

Opening Den Haag
Nieuw restaurant opent in Zaal 3 van Het Nationale Theater

Op zaterdag 29 februari opent een nieuw restaurant in het Energiekwartier in Den Haag van de bedenkers van ñ: Restaurant Drie. Restaurant Drie is gelegen in de voormalige kantoren van de Electriciteitsfabriek in het centrum van Den Haag, omringd door een groen terras. Daarnaast dient Restaura...

Bezorgen Achtergronden
Brabanders eten vooral kip met carnaval 

Brabantse carnavalsvierders eten graag kip. Dat blijkt uit cijfers van maaltijdplatform Deliveroo. Op basis van data van de carnavalsdagen afgelopen jaren bekeek het bedrijf waar zij tijdens carnaval een piek in bestellingen kunnen verwachten, en waar de feestgangers per stad het meest zin in hebben...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: