Restaurant De Tropen bestaat een jaar

21 september 2016 | Thijs Jacobs

Vorig jaar september opende het KIT haar poorten naar het Oosterpark en daarmee ook die naar ‘De Tropen aan het Oosterpark’, het sfeervolle restaurant met riant terras, tuin, vijver, strandstoelen, hangmatten en Moyee koffie-en ijsjes bus. Alles omlijst met een prachtig uitzicht op het Oosterpark. Tot precies een jaar geleden was dit tropische paradijs nog exclusief toegankelijk voor Tropenmuseum-bezoekers. Op 23 september a.s. viert het gloednieuwe en inmiddels drukbezochte horeca etablissement dat precies een jaar geleden de poorten – letterlijk – geopend werden.

Overdekt en verwarmd terras

Restaurant De Tropen aan het Oosterpark is gevestigd aan de Oosterparkkant van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), pal achter het Tropenmuseum. Tot een jaar geleden was deze  locatie uitsluitend toegankelijk via het Tropenmuseum of vanuit het gebouw zelf. Toen door het bestuur van het KIT werd besloten om het pand meer open te stellen voor een breed publiek werden in september 2015 de hekken vanuit het Oosterpark ontgrendeld en de deuren van het volledig door Piet Boon gerestylede restaurant wijd open gezet. 

Zie, ruik, proef, beleef de tropen...

Een jaar later is De Tropen aan het Oosterpark een hoog gewaardeerde pleisterplaats voor buurtbewoners, Oosterparkbezoekers, Tropenmuseumgasten, collega’s met verschillende culturele achtergronden van het KIT én voor de huurders van allerlei bedrijven die in het KIT gehuisvest zijn. Hospitality-directeur Claire van Campen: “De Tropen aan het Oosterpark vormt het warme gastvrije hart van het KIT en biedt als relaxplek in hartje Oost een huiskamer-met-enorme-tuin-en-overdekt-en-verwarmd-terras-functie voor alles en iedereen, jong en oud, zakelijk of privé. Als je maar houdt van een tropische ambiance!” 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: