Restaurant De Tropen bestaat een jaar

21 september 2016 | Thijs Jacobs

Vorig jaar september opende het KIT haar poorten naar het Oosterpark en daarmee ook die naar ‘De Tropen aan het Oosterpark’, het sfeervolle restaurant met riant terras, tuin, vijver, strandstoelen, hangmatten en Moyee koffie-en ijsjes bus. Alles omlijst met een prachtig uitzicht op het Oosterpark. Tot precies een jaar geleden was dit tropische paradijs nog exclusief toegankelijk voor Tropenmuseum-bezoekers. Op 23 september a.s. viert het gloednieuwe en inmiddels drukbezochte horeca etablissement dat precies een jaar geleden de poorten – letterlijk – geopend werden.

Overdekt en verwarmd terras

Restaurant De Tropen aan het Oosterpark is gevestigd aan de Oosterparkkant van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), pal achter het Tropenmuseum. Tot een jaar geleden was deze  locatie uitsluitend toegankelijk via het Tropenmuseum of vanuit het gebouw zelf. Toen door het bestuur van het KIT werd besloten om het pand meer open te stellen voor een breed publiek werden in september 2015 de hekken vanuit het Oosterpark ontgrendeld en de deuren van het volledig door Piet Boon gerestylede restaurant wijd open gezet. 

Zie, ruik, proef, beleef de tropen...

Een jaar later is De Tropen aan het Oosterpark een hoog gewaardeerde pleisterplaats voor buurtbewoners, Oosterparkbezoekers, Tropenmuseumgasten, collega’s met verschillende culturele achtergronden van het KIT én voor de huurders van allerlei bedrijven die in het KIT gehuisvest zijn. Hospitality-directeur Claire van Campen: “De Tropen aan het Oosterpark vormt het warme gastvrije hart van het KIT en biedt als relaxplek in hartje Oost een huiskamer-met-enorme-tuin-en-overdekt-en-verwarmd-terras-functie voor alles en iedereen, jong en oud, zakelijk of privé. Als je maar houdt van een tropische ambiance!” 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: