Restaurant De Nieuwe Winkel maakt beste vega-gerecht

8 oktober 2013
Restaurant De Nieuwe Winkel maakt beste vega-gerecht

Chef-kok Emile van der Staak van het Nijmeegse restaurant De Nieuwe Winkel heeft het beste vegetarische gerecht van Nederland gemaakt. Dat
gebeurde tijdens een kookwedstrijd in het kader van de "Vegetarische Restaurantweek":http://www.devegetarischerestaurantweek.nl/, georganiseerd door de Nederlandse Vegetariërsbond, Vara’s Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie in de Keuken.

*In klei gebakken*
Van der Staak wist de jury te overtuigen met een gerecht van in klei gebakken aardappels met rettich, zeewier, zeekraal en schuim van water uit de Oosterschelde.

*'Gewone' restaurants*
Op de tweede plaats eindigde De Vereeniging, eveneens uit Nijmegen. Restaurant De Keuken van Gastmaal uit Utrecht wist de derde plaats te veroveren. Opvallend volgens jurylid Mac van Dinther is dat de winnende restaurants alle drie geen 100 procent vega-restaurants zijn. In totaal deden tien restaurants mee aan de finalestrijd.

*Drie Michelinsterren waardig*
Het is voor de derde maal dat de vis- en vleesloze restaurantweek wordt georganiseerd. De wedstrijd vond plaats bij De Echoput in Hoog Soeren. Overige juryleden waren Floris de Graadt (Vegetariersbond) en Peter Klosse (Smaakprofessor/eigenaar De Echoput). Over het winnende gerecht zegt Klosse dat als het in een driesterrenrestaurant zou worden geserveerd, dat gasten elkaar instemmend zouden aankijken en zeggen dat het wel logisch is dat het restaurant drie sterren heeft.

De RestaurantKrant interviewde Emile van der Staak in december 2012. Lees het interview terug "door De RestaurantKrant uit die maand te downloaden":http://www.derestaurantkrant.nl/blad/80/.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws