Restaurant De Nieuwe Winkel maakt beste vega-gerecht

8 oktober 2013 |
Restaurant De Nieuwe Winkel maakt beste vega-gerecht<

Chef-kok Emile van der Staak van het Nijmeegse restaurant De Nieuwe Winkel heeft het beste vegetarische gerecht van Nederland gemaakt. Dat
gebeurde tijdens een kookwedstrijd in het kader van de Vegetarische Restaurantweek georganiseerd door de Nederlandse Vegetariërsbond, Vara’s Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie in de Keuken.
In klei gebakken
Van der Staak wist de jury te overtuigen met een gerecht van in klei gebakken aardappels met rettich, zeewier, zeekraal en schuim van water uit de Oosterschelde.

'Gewone' restaurants
Op de tweede plaats eindigde De Vereeniging, eveneens uit Nijmegen. Restaurant De Keuken van Gastmaal uit Utrecht wist de derde plaats te veroveren. Opvallend volgens jurylid Mac van Dinther is dat de winnende restaurants alle drie geen 100 procent vega-restaurants zijn. In totaal deden tien restaurants mee aan de finalestrijd.

Drie Michelinsterren waardig
Het is voor de derde maal dat de vis- en vleesloze restaurantweek wordt georganiseerd. De wedstrijd vond plaats bij De Echoput in Hoog Soeren. Overige juryleden waren Floris de Graadt (Vegetariersbond) en Peter Klosse (Smaakprofessor/eigenaar De Echoput). Over het winnende gerecht zegt Klosse dat als het in een driesterrenrestaurant zou worden geserveerd, dat gasten elkaar instemmend zouden aankijken en zeggen dat het wel logisch is dat het restaurant drie sterren heeft.

De RestaurantKrant interviewde Emile van der Staak in december 2012. Lees het interview terug door De RestaurantKrant uit die maand te downloaden
Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: