Restaurant De Nieuwe Winkel maakt beste vega-gerecht

8 oktober 2013 |
Restaurant De Nieuwe Winkel maakt beste vega-gerecht

Chef-kok Emile van der Staak van het Nijmeegse restaurant De Nieuwe Winkel heeft het beste vegetarische gerecht van Nederland gemaakt. Dat
gebeurde tijdens een kookwedstrijd in het kader van de Vegetarische Restaurantweek georganiseerd door de Nederlandse Vegetariërsbond, Vara’s Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie in de Keuken.
In klei gebakken
Van der Staak wist de jury te overtuigen met een gerecht van in klei gebakken aardappels met rettich, zeewier, zeekraal en schuim van water uit de Oosterschelde.

'Gewone' restaurants
Op de tweede plaats eindigde De Vereeniging, eveneens uit Nijmegen. Restaurant De Keuken van Gastmaal uit Utrecht wist de derde plaats te veroveren. Opvallend volgens jurylid Mac van Dinther is dat de winnende restaurants alle drie geen 100 procent vega-restaurants zijn. In totaal deden tien restaurants mee aan de finalestrijd.

Drie Michelinsterren waardig
Het is voor de derde maal dat de vis- en vleesloze restaurantweek wordt georganiseerd. De wedstrijd vond plaats bij De Echoput in Hoog Soeren. Overige juryleden waren Floris de Graadt (Vegetariersbond) en Peter Klosse (Smaakprofessor/eigenaar De Echoput). Over het winnende gerecht zegt Klosse dat als het in een driesterrenrestaurant zou worden geserveerd, dat gasten elkaar instemmend zouden aankijken en zeggen dat het wel logisch is dat het restaurant drie sterren heeft.

De RestaurantKrant interviewde Emile van der Staak in december 2012. Lees het interview terug door De RestaurantKrant uit die maand te downloaden
Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Wet- en regelgeving Corona
NOW 3: helft toekenningen naar horeca en detailhandel

UWV heeft in totaal ruim 77.000 aanvragen toegekend voor de derde periode van de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Deze werkgevers hebben samen zo’n 1,3 miljoen mensen in dienst. Inmiddels heeft UWV 1,7 miljard euro aan voorschotten overgemaakt aan deze werkgevers. D ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: