Restaurant De Nieuwe Winkel maakt beste vega-gerecht

8 oktober 2013 |
Restaurant De Nieuwe Winkel maakt beste vega-gerecht<

Chef-kok Emile van der Staak van het Nijmeegse restaurant De Nieuwe Winkel heeft het beste vegetarische gerecht van Nederland gemaakt. Dat
gebeurde tijdens een kookwedstrijd in het kader van de Vegetarische Restaurantweek georganiseerd door de Nederlandse Vegetariërsbond, Vara’s Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie in de Keuken.
In klei gebakken
Van der Staak wist de jury te overtuigen met een gerecht van in klei gebakken aardappels met rettich, zeewier, zeekraal en schuim van water uit de Oosterschelde.

'Gewone' restaurants
Op de tweede plaats eindigde De Vereeniging, eveneens uit Nijmegen. Restaurant De Keuken van Gastmaal uit Utrecht wist de derde plaats te veroveren. Opvallend volgens jurylid Mac van Dinther is dat de winnende restaurants alle drie geen 100 procent vega-restaurants zijn. In totaal deden tien restaurants mee aan de finalestrijd.

Drie Michelinsterren waardig
Het is voor de derde maal dat de vis- en vleesloze restaurantweek wordt georganiseerd. De wedstrijd vond plaats bij De Echoput in Hoog Soeren. Overige juryleden waren Floris de Graadt (Vegetariersbond) en Peter Klosse (Smaakprofessor/eigenaar De Echoput). Over het winnende gerecht zegt Klosse dat als het in een driesterrenrestaurant zou worden geserveerd, dat gasten elkaar instemmend zouden aankijken en zeggen dat het wel logisch is dat het restaurant drie sterren heeft.

De RestaurantKrant interviewde Emile van der Staak in december 2012. Lees het interview terug door De RestaurantKrant uit die maand te downloaden
Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: