Redzepi weer de beste

29 april 2014
Redzepi weer de beste

Topkok René Redzepi van het Deense restaurant Noma is door het Britse Restaurant Magazine verkozen tot het beste restaurant ter wereld. In 2010, 2011 en 2012 voerde Noma de lijst ook al aan van de 50
beste restaurants ter wereld ook al aan.

*Niet in 2013*
In 2013 mocht El Celler de Can Roca in Girona (Spanje) zich de beste noemen. El Celler de Can Roca staat nu tweede. Osteria Francescana in het Italiaanse Modena staat derde.

*Rendiertong*
In Noma wordt gekookt met Deense ingrediënten en soms uit de andere Scandinavische landen. Redzepi bijvoorbeeld mos, rendiertong, zee-egels en de IJslandse yoghurt skyr. En dat moet ook, want Noma is een samentrekking van de woorden nordisk (Scandinavisch) mad (eten).

*De Librije is terug*
De Librije is het enige Nederlandse restaurant op de lijst. Het staat op de 29ste plaats. Vorig jaar was De Librije helemaal uit de lijst verdwenen.

*Nederlands tintje*
De Nederlander Richard Ekkebus hoort bij de beste koks ter wereld. De Nederlandse kok staat met zijn restaurant Amber in HongKong op de 24ste plaats.


*De top op een rijtje*
1. Noma, Kopenhagen, Denemarken
2. El Celler de Can Roca, Girona, Spanje
3. Osteria Francescana, Modena, Italië
4. Eleven Madison Park, New York, Verenigde Staten
5. Dinner By Heston Blumenthal, Londen, Groot-Brittannië
6. Mugaritz, San Sebastían, Spanje
7. D.O.M., Sáo Paulo, Brazilië
8. Arzak, San Sebastián, Spanje
9. Alinea, Chicago, Verenigde Staten
10. The Ledbury, Londen, Groot-Brittannië
11. Mirazur, Menton, Frankrijk
12. Vendôme, Bergisch Gladbach, Duitsland
13. Nahm, Bangkok, Thailand
14. Narisawa, Tokyo, Japan
15. Central, Lima, Peru

29. De Librije, Zwolle

Overig nieuws