Rampjaar: ruim 70 procent minder bier verkocht in de horeca

Auteur: Redactie
Drinks Corona 16 maart 2021
Rampjaar: ruim 70 procent minder bier verkocht in de horeca

Sinds de eerste lockdown in maart vorig jaar - nu exact een jaar geleden - is in de horeca ruim zeventig procent minder bier verkocht, zo meldt de Vereniging Nederlandse Brouwers, de koepelorganisatie van de bierbrouwers. Afgelopen maand werd over de hele linie dertig procent minder bier afgezet en de horeca kampte met een daling van meer dan negentig procent.

De thuisconsumptie van bier steeg iets vergeleken met februari vorig jaar, alhoewel de toename maar 2,9 procent bedraagt. De bierverkoop in de horeca is zo goed als stilgevallen. 

Dalingen in biervolume tijdens het hele jaar merkbaar

Zelfs in de maanden dat de horeca, met beperkingen, open was, is het biervolume in de horeca niet in de buurt geweest van het voorgaande jaar. September kende met een daling van 29 procent de laagste afname in volume. In juli en augustus ging het om dalingen van respectievelijk 33 en 37 procent. 

In juni vorig jaar, toen de horeca weer mocht openen, lag de bierverkoop in cafés, hotels en restaurants ruim de helft lager (58 procent) dan het jaar ervoor. De brouwers roepen de samenleving op om zich goed aan de coronamaatregelen te houden: 'Zodat we hopelijk snel samen weer kunnen proosten'.

Overig nieuws