Rampjaar: ruim 70 procent minder bier verkocht in de horeca

16 maart 2021 | Redactie

Sinds de eerste lockdown in maart vorig jaar - nu exact een jaar geleden - is in de horeca ruim zeventig procent minder bier verkocht, zo meldt de Vereniging Nederlandse Brouwers, de koepelorganisatie van de bierbrouwers. Afgelopen maand werd over de hele linie dertig procent minder bier afgezet en de horeca kampte met een daling van meer dan negentig procent.

De thuisconsumptie van bier steeg iets vergeleken met februari vorig jaar, alhoewel de toename maar 2,9 procent bedraagt. De bierverkoop in de horeca is zo goed als stilgevallen. 

Dalingen in biervolume tijdens het hele jaar merkbaar

Zelfs in de maanden dat de horeca, met beperkingen, open was, is het biervolume in de horeca niet in de buurt geweest van het voorgaande jaar. September kende met een daling van 29 procent de laagste afname in volume. In juli en augustus ging het om dalingen van respectievelijk 33 en 37 procent. 

In juni vorig jaar, toen de horeca weer mocht openen, lag de bierverkoop in cafés, hotels en restaurants ruim de helft lager (58 procent) dan het jaar ervoor. De brouwers roepen de samenleving op om zich goed aan de coronamaatregelen te houden: 'Zodat we hopelijk snel samen weer kunnen proosten'.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: