Pullman Eindhoven heeft eigen chocolade

31 mei 2014
Pullman Eindhoven heeft eigen chocolade

Hotel Pullman Eindhoven Cocagne introduceert deze week als eerste hotel in Nederland zijn eigen chocolade. Het Franse top chocolademerk Cacao Barry levert
de luxe chocolade exclusief aan het Eindhovense hotel, dat zelf de smaak heeft samengesteld. Chef-kok Giancarlo Murgia heeft de chocolade inmiddels omgedoopt tot ‘Cocagne Noir’. Hij gebruikt deze niet alleen in desserts en patisserie, maar ook in voor- en hoofdgerechten van zijn restaurant.

*Perfecte smaak*
Tijdens een zoektocht naar de perfecte chocoladesmaak bezocht Patissier Tom van Woerkum van Pullman Eindhoven Cocagne de Franse hoofdstad. Aan de rand van Parijs is namelijk Cacao Barry gevestigd. In een speciaal chocoladelaboratorium combineerde Van Woerkum samen met experts van Cacao Barry exotische chocoladelikeuren met een selectie van zeldzame cacaobonen en chocolades. Zo testte het gezelschap tientallen combinaties, om er uiteindelijk één te selecteren. Giancarlo Murgia, chef-kok van Pullman Eindhoven Cocagne doopte de nieuwe smaak ‘Cocagne Noir’ en verklaart: “Het is een chocolade met een duidelijk aanwezige cacaosmaak. Niet te zoet, een beetje fruitig en met een licht geroosterde smaak. En dan toch weer niet te bitter. Heerlijk!”

*Speciaal menu*
Om de introductie van de chocolade te vieren, creëerde chef-kok Murgia een speciaal chocolademenu. Een bijzonder voor-, hoofd- en nagerecht met prikkelende smaakcombinaties en natuurlijk: chocolade! Het voorgerecht bestaat uit gorgonzola gecombineerd met saffraanpeer, rucola en Cocagne Noir. Gevolgd door een hoofdgerecht van kalfshaas met bloemkoolcrème, auberginekaviaar en Cocagne Noir. Tot slot een dessert met Cocagne Noir chocolade mousse, geserveerd met mango-sinaasappel crémeux.

*Murgia*
Murgia verklaart: “In de keuken van Vestdijk 47, het restaurant van Pullman Eindhoven Cocagne, streven wij naar perfectie. Wij willen de gast steeds opnieuw verrassen. Door ogenschijnlijk moeilijk combineerbare ingrediënten toch te combineren, ontdekken we veel nieuwe en verrassende smaken. Het nieuwe Cocagne Noir wordt geleverd in zogenaamde druppels die we kunnen omsmelten tot de meest fantasierijke gerechten.”

*Extra verwend*
Behalve in het menu gebruikt Pullman Eindhoven Cocagne de eigen chocolade ook in desserttaarten, bonbons en luxe gebak; allemaal rechtstreeks te bestellen bij Vestdijk 47. Daarnaast worden de hotelgasten extra verwend, want iedere gast krijgt een Cocagne Noir tablet ter verwelkoming op de kamer.

*Strategie*
De introductie van Cocagne Noir volgt één jaar na de introductie van de nieuwe strategie van Pullman, waarin ontspanning een prominente plek inneemt. “Veel van onze gasten zijn de gehele dag hard aan het werk, tijdens meetings of achter hun laptop. Daarom nemen we ontspanning zo serieus”, legt Marieke Lamberts-Sicking, General Manager van Pullman Eindhoven Cocagne, uit. “Inspirerende maaltijden met kwalitatieve ingrediënten helpen onze gasten genieten. Hun gedachten even van het werk af te zetten als het ware. Dat noem ik nou ontspanning!”

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws