Pullman Eindhoven heeft eigen chocolade

31 mei 2014 |
Pullman Eindhoven heeft eigen chocolade<

Hotel Pullman Eindhoven Cocagne introduceert deze week als eerste hotel in Nederland zijn eigen chocolade. Het Franse top chocolademerk Cacao Barry levert
de luxe chocolade exclusief aan het Eindhovense hotel, dat zelf de smaak heeft samengesteld. Chef-kok Giancarlo Murgia heeft de chocolade inmiddels omgedoopt tot ‘Cocagne Noir’. Hij gebruikt deze niet alleen in desserts en patisserie, maar ook in voor- en hoofdgerechten van zijn restaurant.

Perfecte smaak
Tijdens een zoektocht naar de perfecte chocoladesmaak bezocht Patissier Tom van Woerkum van Pullman Eindhoven Cocagne de Franse hoofdstad. Aan de rand van Parijs is namelijk Cacao Barry gevestigd. In een speciaal chocoladelaboratorium combineerde Van Woerkum samen met experts van Cacao Barry exotische chocoladelikeuren met een selectie van zeldzame cacaobonen en chocolades. Zo testte het gezelschap tientallen combinaties, om er uiteindelijk één te selecteren. Giancarlo Murgia, chef-kok van Pullman Eindhoven Cocagne doopte de nieuwe smaak ‘Cocagne Noir’ en verklaart: “Het is een chocolade met een duidelijk aanwezige cacaosmaak. Niet te zoet, een beetje fruitig en met een licht geroosterde smaak. En dan toch weer niet te bitter. Heerlijk!”

Speciaal menu
Om de introductie van de chocolade te vieren, creëerde chef-kok Murgia een speciaal chocolademenu. Een bijzonder voor-, hoofd- en nagerecht met prikkelende smaakcombinaties en natuurlijk: chocolade! Het voorgerecht bestaat uit gorgonzola gecombineerd met saffraanpeer, rucola en Cocagne Noir. Gevolgd door een hoofdgerecht van kalfshaas met bloemkoolcrème, auberginekaviaar en Cocagne Noir. Tot slot een dessert met Cocagne Noir chocolade mousse, geserveerd met mango-sinaasappel crémeux.

Murgia
Murgia verklaart: “In de keuken van Vestdijk 47, het restaurant van Pullman Eindhoven Cocagne, streven wij naar perfectie. Wij willen de gast steeds opnieuw verrassen. Door ogenschijnlijk moeilijk combineerbare ingrediënten toch te combineren, ontdekken we veel nieuwe en verrassende smaken. Het nieuwe Cocagne Noir wordt geleverd in zogenaamde druppels die we kunnen omsmelten tot de meest fantasierijke gerechten.”

Extra verwend
Behalve in het menu gebruikt Pullman Eindhoven Cocagne de eigen chocolade ook in desserttaarten, bonbons en luxe gebak; allemaal rechtstreeks te bestellen bij Vestdijk 47. Daarnaast worden de hotelgasten extra verwend, want iedere gast krijgt een Cocagne Noir tablet ter verwelkoming op de kamer.

Strategie
De introductie van Cocagne Noir volgt één jaar na de introductie van de nieuwe strategie van Pullman, waarin ontspanning een prominente plek inneemt. “Veel van onze gasten zijn de gehele dag hard aan het werk, tijdens meetings of achter hun laptop. Daarom nemen we ontspanning zo serieus”, legt Marieke Lamberts-Sicking, General Manager van Pullman Eindhoven Cocagne, uit. “Inspirerende maaltijden met kwalitatieve ingrediënten helpen onze gasten genieten. Hun gedachten even van het werk af te zetten als het ware. Dat noem ik nou ontspanning!”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: