Pullman Eindhoven heeft eigen chocolade

31 mei 2014 |
Pullman Eindhoven heeft eigen chocolade<

Hotel Pullman Eindhoven Cocagne introduceert deze week als eerste hotel in Nederland zijn eigen chocolade. Het Franse top chocolademerk Cacao Barry levert
de luxe chocolade exclusief aan het Eindhovense hotel, dat zelf de smaak heeft samengesteld. Chef-kok Giancarlo Murgia heeft de chocolade inmiddels omgedoopt tot ‘Cocagne Noir’. Hij gebruikt deze niet alleen in desserts en patisserie, maar ook in voor- en hoofdgerechten van zijn restaurant.

Perfecte smaak
Tijdens een zoektocht naar de perfecte chocoladesmaak bezocht Patissier Tom van Woerkum van Pullman Eindhoven Cocagne de Franse hoofdstad. Aan de rand van Parijs is namelijk Cacao Barry gevestigd. In een speciaal chocoladelaboratorium combineerde Van Woerkum samen met experts van Cacao Barry exotische chocoladelikeuren met een selectie van zeldzame cacaobonen en chocolades. Zo testte het gezelschap tientallen combinaties, om er uiteindelijk één te selecteren. Giancarlo Murgia, chef-kok van Pullman Eindhoven Cocagne doopte de nieuwe smaak ‘Cocagne Noir’ en verklaart: “Het is een chocolade met een duidelijk aanwezige cacaosmaak. Niet te zoet, een beetje fruitig en met een licht geroosterde smaak. En dan toch weer niet te bitter. Heerlijk!”

Speciaal menu
Om de introductie van de chocolade te vieren, creëerde chef-kok Murgia een speciaal chocolademenu. Een bijzonder voor-, hoofd- en nagerecht met prikkelende smaakcombinaties en natuurlijk: chocolade! Het voorgerecht bestaat uit gorgonzola gecombineerd met saffraanpeer, rucola en Cocagne Noir. Gevolgd door een hoofdgerecht van kalfshaas met bloemkoolcrème, auberginekaviaar en Cocagne Noir. Tot slot een dessert met Cocagne Noir chocolade mousse, geserveerd met mango-sinaasappel crémeux.

Murgia
Murgia verklaart: “In de keuken van Vestdijk 47, het restaurant van Pullman Eindhoven Cocagne, streven wij naar perfectie. Wij willen de gast steeds opnieuw verrassen. Door ogenschijnlijk moeilijk combineerbare ingrediënten toch te combineren, ontdekken we veel nieuwe en verrassende smaken. Het nieuwe Cocagne Noir wordt geleverd in zogenaamde druppels die we kunnen omsmelten tot de meest fantasierijke gerechten.”

Extra verwend
Behalve in het menu gebruikt Pullman Eindhoven Cocagne de eigen chocolade ook in desserttaarten, bonbons en luxe gebak; allemaal rechtstreeks te bestellen bij Vestdijk 47. Daarnaast worden de hotelgasten extra verwend, want iedere gast krijgt een Cocagne Noir tablet ter verwelkoming op de kamer.

Strategie
De introductie van Cocagne Noir volgt één jaar na de introductie van de nieuwe strategie van Pullman, waarin ontspanning een prominente plek inneemt. “Veel van onze gasten zijn de gehele dag hard aan het werk, tijdens meetings of achter hun laptop. Daarom nemen we ontspanning zo serieus”, legt Marieke Lamberts-Sicking, General Manager van Pullman Eindhoven Cocagne, uit. “Inspirerende maaltijden met kwalitatieve ingrediënten helpen onze gasten genieten. Hun gedachten even van het werk af te zetten als het ware. Dat noem ik nou ontspanning!”

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: