Proeflokaal Sijgje winnaar verkiezing Leukste Restaurant 2018

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Op maandag 5 maart 2018 nam Proeflokaal Sijgje de 'Winnaar Keten Award' in ontvangst. Vlak na de feestelijke opening van de nieuwe vestiging in Schiedam is het populaire proeflokaal uitgeroepen tot Leukste Restaurant onder tien steden. Oprichters Claudio Houtman en Erwin Nieuwenhuizen zijn trots.

‘’Hier hangt hij: onze award waar Erwin en ik ape-apetrots op zijn!’’, vertelt medeoprichter Claudio Houtman in zijn net geopende vestiging in Schiedam. De award uitreiking van de Verkiezing van het Leukste Restaurant 2018 vond op 5 maart plaats in het Award Show Theater in Gorinchem. Tijdens deze feestelijke uitreiking werden de provincie en landelijke winnaars bekend gemaakt en gehuldigd door Nederlandse actrice en presentatrice Katja Schuurman. Tijdens de feestelijke avond trad Maan, winnares van The Voice of Holland 2016 op en organiseerde Qmusic ter afsluiting een afterparty.

Geweldig

‘’De leukste keten onder tien vestigingen. Geweldig.’’, aldus Houtman. Proeflokaal Sijgje gaat voor landelijke groei en kiest voor samenwerking op basis van franchise. Het authentieke Sijgje concept en lokaal ondernemerschap vormen een ijzersterke combinatie.

Verkiezing Leukste Restaurant

De Verkiezing van het Leukste Restaurant 2018 is een initiatief van Vote Company, in samenwerking met Bakkersvak, Gastronomie en Horeca Vizier. Het evenement wordt ieder jaar speciaal voor de leukste restaurants van Nederland ingericht tijdens de vakbeurs Bakkersvak. Dit jaar is het voor ketens mogelijk gemaakt deel te nemen aan de verkiezing om voor een Keten Award te strijden. Vanaf 4 januari tot en met 11 februari konden geïnteresseerden via www.restaurantverkiezing.nl stemmen op hun favoriete restaurant. Deelnemers mochten daarbij maximaal 1 keer per e-mail of per sms hun stem uitbrengen.

Over Proeflokaal Sijgje

Bij Proeflokaal Sijgje kunnen gasten voor een scherpe prijs een eigen 3-gangenmenu samenstellen. De gast heeft keuze uit acht voor-, hoofd-, en nagerechten en diverse specials. Sijgje serveert tevens speciale wijn- en biersoorten. De Frans-Hollandse menukaart bevat een ruime keuze aan vlees- vis- en vegetarische gerechten. Deze authentieke gerechten zijn gebaseerd op de klassieke recepten van Sijgje Pietertje de Baat uit grootmoeders tijd, zoals het stoofpotje en de vlaflip. Bij Sijgje worden alle gerechten uitsluitend met verse producten in de open keuken bereid. De inrichting van de vestigingen bestaat uit een combinatie van modern en oud. De nostalgische elementen, zoals een klassieke tv, de bekende radio’s van vroeger en veel oude foto’s vind je terug in elk restaurant. Momenteel heeft de formule vijf vestigingen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Restaurant
Bar-restaurant IJver opent zomer 2019

In de zomer van 2019 opent IJver haar deuren in de voormalige Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Er wordt hard gewerkt aan dit robuuste restaurant met een eigenzinnige menu- en drankenkaart. Op deze iconische locatie met een groot binnen- en buitenterras kunnen gasten staks geniete...

Food trends Vega
Populariteit vlees- en visvrije thuisbezorgmaaltijden stijgt

Afgelopen week namen zeker 57.600 Nederlanders deel aan de tweede editie van de Nationale Week Zonder Vlees. Een initiatief dat Nederlanders inspireerde om van 11 tot 17 maart een week lang geen vlees (en vis) te eten, en in plaats daarvan de verrassende mogelijkheden van de plantaardige keuken te o...

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Achtergronden Restaurant
Download nu de maarteditie van De RestaurantKrant

De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaurant Flicka in Kerkdriel. Het restaurant ontving onlangs zijn eerste Michelinster. Klik hier om de uitgave te downloaden (je hoeft enkel je e-mailadres ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: