Proeflokaal Sijgje winnaar verkiezing Leukste Restaurant 2018

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Op maandag 5 maart 2018 nam Proeflokaal Sijgje de 'Winnaar Keten Award' in ontvangst. Vlak na de feestelijke opening van de nieuwe vestiging in Schiedam is het populaire proeflokaal uitgeroepen tot Leukste Restaurant onder tien steden. Oprichters Claudio Houtman en Erwin Nieuwenhuizen zijn trots.

‘’Hier hangt hij: onze award waar Erwin en ik ape-apetrots op zijn!’’, vertelt medeoprichter Claudio Houtman in zijn net geopende vestiging in Schiedam. De award uitreiking van de Verkiezing van het Leukste Restaurant 2018 vond op 5 maart plaats in het Award Show Theater in Gorinchem. Tijdens deze feestelijke uitreiking werden de provincie en landelijke winnaars bekend gemaakt en gehuldigd door Nederlandse actrice en presentatrice Katja Schuurman. Tijdens de feestelijke avond trad Maan, winnares van The Voice of Holland 2016 op en organiseerde Qmusic ter afsluiting een afterparty.

Geweldig

‘’De leukste keten onder tien vestigingen. Geweldig.’’, aldus Houtman. Proeflokaal Sijgje gaat voor landelijke groei en kiest voor samenwerking op basis van franchise. Het authentieke Sijgje concept en lokaal ondernemerschap vormen een ijzersterke combinatie.

Verkiezing Leukste Restaurant

De Verkiezing van het Leukste Restaurant 2018 is een initiatief van Vote Company, in samenwerking met Bakkersvak, Gastronomie en Horeca Vizier. Het evenement wordt ieder jaar speciaal voor de leukste restaurants van Nederland ingericht tijdens de vakbeurs Bakkersvak. Dit jaar is het voor ketens mogelijk gemaakt deel te nemen aan de verkiezing om voor een Keten Award te strijden. Vanaf 4 januari tot en met 11 februari konden geïnteresseerden via www.restaurantverkiezing.nl stemmen op hun favoriete restaurant. Deelnemers mochten daarbij maximaal 1 keer per e-mail of per sms hun stem uitbrengen.

Over Proeflokaal Sijgje

Bij Proeflokaal Sijgje kunnen gasten voor een scherpe prijs een eigen 3-gangenmenu samenstellen. De gast heeft keuze uit acht voor-, hoofd-, en nagerechten en diverse specials. Sijgje serveert tevens speciale wijn- en biersoorten. De Frans-Hollandse menukaart bevat een ruime keuze aan vlees- vis- en vegetarische gerechten. Deze authentieke gerechten zijn gebaseerd op de klassieke recepten van Sijgje Pietertje de Baat uit grootmoeders tijd, zoals het stoofpotje en de vlaflip. Bij Sijgje worden alle gerechten uitsluitend met verse producten in de open keuken bereid. De inrichting van de vestigingen bestaat uit een combinatie van modern en oud. De nostalgische elementen, zoals een klassieke tv, de bekende radio’s van vroeger en veel oude foto’s vind je terug in elk restaurant. Momenteel heeft de formule vijf vestigingen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Culinair Michelin
Eerste Nederlandse vrouwelijke sterrenchef, Ida Kleijnen, overleden

Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een ster als chef-kok van restaurant De Lindenhorst in Valkenburg, Limburg. Zij toverde het pension om in een toprestaurant en had zelf nooit een koksopleid...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: