Proeflokaal Sijgje winnaar verkiezing Leukste Restaurant 2018

14 maart 2018 | Thijs Jacobs

Op maandag 5 maart 2018 nam Proeflokaal Sijgje de 'Winnaar Keten Award' in ontvangst. Vlak na de feestelijke opening van de nieuwe vestiging in Schiedam is het populaire proeflokaal uitgeroepen tot Leukste Restaurant onder tien steden. Oprichters Claudio Houtman en Erwin Nieuwenhuizen zijn trots.

‘’Hier hangt hij: onze award waar Erwin en ik ape-apetrots op zijn!’’, vertelt medeoprichter Claudio Houtman in zijn net geopende vestiging in Schiedam. De award uitreiking van de Verkiezing van het Leukste Restaurant 2018 vond op 5 maart plaats in het Award Show Theater in Gorinchem. Tijdens deze feestelijke uitreiking werden de provincie en landelijke winnaars bekend gemaakt en gehuldigd door Nederlandse actrice en presentatrice Katja Schuurman. Tijdens de feestelijke avond trad Maan, winnares van The Voice of Holland 2016 op en organiseerde Qmusic ter afsluiting een afterparty.

Geweldig

‘’De leukste keten onder tien vestigingen. Geweldig.’’, aldus Houtman. Proeflokaal Sijgje gaat voor landelijke groei en kiest voor samenwerking op basis van franchise. Het authentieke Sijgje concept en lokaal ondernemerschap vormen een ijzersterke combinatie.

Verkiezing Leukste Restaurant

De Verkiezing van het Leukste Restaurant 2018 is een initiatief van Vote Company, in samenwerking met Bakkersvak, Gastronomie en Horeca Vizier. Het evenement wordt ieder jaar speciaal voor de leukste restaurants van Nederland ingericht tijdens de vakbeurs Bakkersvak. Dit jaar is het voor ketens mogelijk gemaakt deel te nemen aan de verkiezing om voor een Keten Award te strijden. Vanaf 4 januari tot en met 11 februari konden geïnteresseerden via www.restaurantverkiezing.nl stemmen op hun favoriete restaurant. Deelnemers mochten daarbij maximaal 1 keer per e-mail of per sms hun stem uitbrengen.

Over Proeflokaal Sijgje

Bij Proeflokaal Sijgje kunnen gasten voor een scherpe prijs een eigen 3-gangenmenu samenstellen. De gast heeft keuze uit acht voor-, hoofd-, en nagerechten en diverse specials. Sijgje serveert tevens speciale wijn- en biersoorten. De Frans-Hollandse menukaart bevat een ruime keuze aan vlees- vis- en vegetarische gerechten. Deze authentieke gerechten zijn gebaseerd op de klassieke recepten van Sijgje Pietertje de Baat uit grootmoeders tijd, zoals het stoofpotje en de vlaflip. Bij Sijgje worden alle gerechten uitsluitend met verse producten in de open keuken bereid. De inrichting van de vestigingen bestaat uit een combinatie van modern en oud. De nostalgische elementen, zoals een klassieke tv, de bekende radio’s van vroeger en veel oude foto’s vind je terug in elk restaurant. Momenteel heeft de formule vijf vestigingen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Restaurant Felix opent in historisch cultuurhuis Felix Meritis

Met de opening van Restaurant Felix op 31 januari, wordt Felix Meritis niet alleen de culturele- maar ook gastronomische hotspot van de hoofdstad. Een ervaring bij restaurant Felix bestaat uit seizoensgebonden Nederlandse kwaliteitsproducten in combinatie met slimme kooktechnieken en een gedurfde ui...

Culinair Internationaal
Jan Smink strijdt in Le Taittinger Prix Culinaire in Parijs tegen internationale topchefs

Chef Jan Smink komt dinsdag 28 januari 2020 voor Nederland uit in de internationale kookwedstrijd Le Taittinger Prix Culinaire International in Parijs. De eigenaar van restaurant Smink in Wolvega strijdt tegen zeven internationale topchefs om een hoofdprijs van € 20.000,-. Met winst zou Jan Smi...

Achtergronden Culinair
Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo voorlopig nog open

Sterrenrestaurant De Loohoeve in Schoonloo zal vooralsnog nog volledig geopend zijn. De voorbereidingen voor de nieuwe locatie in de monumentale Theresiakapel in Hoogkerk bij Groningen zijn in volle gang, maar een verhuizing is op korte termijn nog niet te verwachten, zo laten eigenaren Marleen en J...

Economie
Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse ondernemingen’. De consumentenbestedingen zullen waarschijnlijk op peil blijven en buitenlandse toeristen weten ons land nog steeds goed te vinden. Er ...

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: