Chef Kiko Martins komt koken met ARCA's chef Henrique Sá Pessoa

Auteur: Redactie
Events 3 mei 2023
Chef Kiko Martins komt koken met ARCA's chef Henrique Sá Pessoa

ARCA Amsterdam kondigt aan dat op dinsdag 30 mei de Braziliaans-Portugese chef-kok Kiko Martins naar Amsterdam komt voor de vierde editie van ARCA Behind the Pass: een terugkerend culinair concept waarbij Henrique Sá Pessoa samenwerkingen aangaat met topchefs.

Als één van de bekendste chefs van Portugal, staat Kiko Martins bekend om zijn passie voor het delen van de smaken en tradities van verschillende culturen. Hij reist de wereld rond om inspiratie op te doen en te leren van andere chefs en lokale keukens, en brengt deze kennis terug naar Portugal om zijn eigen stijl te creëren. Kiko brengt zijn passie voor de wereldkeuken naar ARCA, waar hij voor slechts één avond de handen ineenslaat met Henrique Sá Pessoa en het ARCA-team.

Deze editie van ARCA's Behind the Pass biedt een kans om twee van Portugals grootste chefs aan het werk te zien en te genieten van de moderne Portugese keuken. Het menu voor ARCA Behind the Pass X Chef Kiko Martins belooft een fusie te zijn van Portugese en Aziatische smaken. Gasten kunnen krijgen zes gangen opgediend, elk met hun eigen smaken en aroma's. Het wijnarrangement zal worden geselecteerd om de smaken van de gerechten te complementeren en het geheel tot een culinaire ervaring te maken.

"We zijn ontzettend blij dat we Chef Kiko Martins naar Amsterdam kunnen brengen voor ARCA Behind the Pass", laat Henrique Sá Pessoa weten. "Kiko is niet alleen een geweldige vriend, maar ook een van de beste koks in Lissabon, altijd met hints van Portugese ingrediënten en technieken. Deze samenwerking zal heel leuk zijn en onze passie voor de Aziatische en Portugese keuken zal goed terug te zien zijn in het menu dat we aan het voorbereiden zijn!"

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws