Chef-kok Henrique Sá Pessoa en Jonathan Zandbergen slaan handen ineen

Auteur: Redactie
Gastronomie 11 augustus 2022
Chef-kok Henrique Sá Pessoa en Jonathan Zandbergen slaan handen ineen

Op zondag 11 september start de eerste editie van ARCA Behind The Pass. In deze series van chef samenwerkingen staan voor slechts één avond twee chef-koks tegenover elkaar in de keuken van ARCA. Een avond met casual fine dining, waarbij de bevriende chefs Henrique Sá Pessoa en Jonathan Zandbergen elkaar uitdagen om elk vier gerechten te maken met hun favoriete ingrediënten uit hun thuisland. Het resultaat? Een onvergetelijke tentoonstelling van de beste Portugese en Nederlandse keuken met bijpassende wijnen door twee bekroonde chef-koks.

8 ingrediënten, 8 gangen en 8 wijnen

Wat kan je verwachten op een avond als deze met twee iconische chefs? Henrique heeft vier van zijn favoriete Portugese ingrediënten gekozen waarmee Jonathan 4 gerechten moet maken. Hetzelfde geldt voor Henrique en het ARCA-team. Zij krijgen dezelfde uitdaging en moeten werken met Jonathan's favoriete Nederlandse producten om de resterende vier gangen van dit speciale menu te creëren. Eén van de typisch Nederlandse ingrediënten waar Jonathan Henrique aan blootstelt is zijn Nederlandse gerookte paling. Henrique kiest op zijn beurt voor gezouten kabeljauw. Een culinair hoogstandje uit de Portugese keuken. 

De avond start om 18.00 uur in de ARCA Bar voor een welkomstdrankje en canapés. Daarnaast hebben bezoekers de kans om kennis te maken met de chef-koks, waarna het diner plaatsvindt in het ARCA restaurant. Voor deze avond rekent ARCA een vaste prijs van € 125 inclusief welkomstcocktail, canapés, 8 gangen en wijnarrangement.

Programma zondag 11 september 
Inloop ARCA Bar vanaf 18:00 voor canapés & welkomstcocktail
Welkomstwoord van de koks 18.30 uur
Inloop ARCA Restaurant vanaf 18.40 uur voor het diner
Het diner duurt ca. 3 uur

Rond het restaurant zijn 1e verjaardag in november keert het concept terug met een speciale gast chef.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. 

Overig nieuws