Popocatepetl Den Haag wordt STAN&CO

7 december 2018 | Thijs Jacobs

Het Mexicaanse restaurant Popocatepetl Den Haag maakt op de huidige locatie aan het Buitenhof in Den Haag in 2019 plaats voor STAN&CO. De eigentijds ingerichte STAN&CO wordt een plek om te ontbijten, lunchen én dineren. “Op deze manier kan het prachtige pand aan het Buitenhof straks de hele dag gebruikt worden”, vertelt marketingmanager Sjoerd van Barneveld van horecaconcern Debuut. “Popocatepetl wordt vooral gebruikt voor het diner en ’s zomers is er een terras. Een ‘all day-concept’ past beter op deze locatie.”

Begrip in de stad

Het Mexicaanse restaurant, ook wel bekend onder de naam Popo, bestaat al ruim dertig jaar in Den Haag en is een begrip in de stad. Het nieuws van de sluiting maakt veel emoties bij de Hagenezen los en ook op social media wordt het nieuws uitgebreid gedeeld. Debuut ziet het als een tijdelijke sluiting en ziet zeker kansen voor een volgende Popocatepetl in Den Haag. Zij zijn op zoek naar een drukbezochte centrumlocatie van minimaal 350 m2 met terras. Relevante tips zijn meer dan welkom en mogen naar info@debuut.nl.

Transformatie naar STAN&CO

De transformatie naar STAN&CO Den Haag start na de kerst en naar verwachting opent de ‘all-day casual dining zaak’ in de zomer van 2019 haar deuren. Het pand wordt rigoureus verbouwd. Er komt een nieuwe gevel van glas die twee keer zo hoog is als de huidige gevel. Dit resulteert in een spectaculair zicht vanaf het Buitenhof naar binnen, tegen de gewelven aan. De kelder wordt verbouwd tot een bar en gaat onderdeel uitmaken van de zaak. De naastgelegen coffee bar Hometown wordt ook gerestyled en opent gelijktijdig met STAN&CO Den Haag. Het Buitenhof krijgt deze zomer een upgrade met twee prachtige horecazaken met terras.

Over Popocatepetl

In Mexico staat 'Popocatepetl' voor de bekende vulkaan bij Mexico City. De naam is oud-Azteeks en betekent ‘daar waar de aarde heet wordt’. In Nederland staat 'Popocatepetl' al jaren garant voor lekker eten in een Mexicaanse ambiance. Popocatepetl is een horecaconcept van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling, een organisatie die hoogkwalitatieve, onderscheidende horeca beheert en ontwikkelt in Nederland. De eerste Popocatepetl opende in 1983 haar deuren in Utrecht. Daarna volgden restaurants in Nijmegen, Rotterdam, Den Haag, Breda, Haarlem, Amersfoort, Utrecht en Arnhem.

Over STAN&CO

STAN&CO staat nooit stil. STAN groeit en bloeit. In Utrecht, in Arnhem, in Zeist en straks in Amsterdam en natuurlijk Den Haag. Iedere STAN heeft een eigen identiteit maar draait allemaal om food, drinks & friends. In Utrecht staat de eerste STAN&CO. Noem het STAN&START. In Arnhem en Zeist beleef je STAN&NU en in Amsterdam en Den Haag STAN&STRAKS. STAN&CO Den Haag is straks alle dagen open voor ontbijt, lunch, borrel en diner. Dit all-day casual dining concept is tevens onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sluiting Michelin
Voormalig sterrenrestaurant O Mundo in Hotel De Wereld sluit

Restaurant O Mundo, gevestigd in Hotel De Wereld in Wageningen, gaat definitief dicht. Omdat de bedrijfsresultaten van het restaurant tegenvallen, heeft Hotel De Wereld besloten om het aantal hotelkamers uit te breiden ten koste van het restaurant. De sluiting is al in november. Hiermee verliest ...

Personeel Culinair
Ook de veeleisende gast vormt een uitdaging binnen de horeca

Horeca- en cateringbedrijven ervaren financieel pittige tijden. Omzet- en rendementsverhogen en het verlagen van de kosten vormen een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van GROUP7 met Het Nederlands Kokspanel onder ruim 500 horeca- en cateringprofessionals, dat afgelopen voorjaar werd gehoude...

Events
Thérèse Boer en Herman den Blijker openen Gastvrij Rotterdam 2019

Gastvrij Rotterdam opent op 23 september om 11.30 uur met een bijzonder gelegenheidsduo; niemand minder dan Thérèse Boer, driesterren gastvrouw en sommelier van De Librije, en Herman den Blijker, chef-kok en presentator, zullen de presentatie van het openingsprogramma voor hun rekening...

Bocuse d'Or
Jan Sobecki en Jannis Brevet in jury Bocuse d'Or

Voorzitter Soenil Bahadoer, chefkok Moshik Roth, chefkok Jarno Eggen en executive chef Sidney Schutte. Alle vier chefs die op topniveau koken. Bovendien nemen zij op maandag 23 september plaats aan de jurytafel bij de Nederlandse finale van Bocuse d'Or in de WedstrijdArena van Gastvrij Rotterdam...

Columns Blog
De jongeren van tegenwoordig

Mijn dochter is begonnen met vioolles. Al direct na de eerste les werd thuis de viool voorzichtig uit het kistje gehaald en begon ze er driftig op te tokkelen. In dit stadium kan ik er nog geen melodie in bespeuren, maar hey, wij hebben een instrument in huis dus het begin is gemaakt. Ze wist mij ze...

Interview Aardappel
Interview Garry de Boer: "De aardappel wordt culinair herontdekt"

Garry de Boer is al jaren culinair marketing manager van Hanos en inspireert met zijn gerechten honderden chefs in Nederland. Samen met hoofd inkoop dagvers Marcel Coulier bepaalt hij (deels) wat er bij talloze restaurants iedere dag aan producten binnenkomen. Aan de hand van een vijftal stellingen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: