Peter Scholte nieuwe patissier Krasnapolsky

19 mei 2016
Peter Scholte nieuwe patissier Krasnapolsky

Patissier Peter Scholte brengt vanaf deze maand nieuwe zoete herinneringen naar NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. De executive pastry chef
slaat in het iconische hotel aan de Dam een brug tussen klassieke en moderne patisserie met zijn kenmerkende showelementen. Scholte zal zijn eerste creatieve recepturen doorvoeren in Grand Café Krasnapolsky, waar hij onder andere The Cake Room voor zijn rekening neemt.

*Verhalen oproepen*
"Grand Café Krasnapolsky is onderdeel van een instituut dat zoveel verhalen oproept. Patisserie heeft eigenlijk datzelfde effect. Zoet haalt vergeten momenten terug en schept gelijktijdig nieuwe herinneringen. En dat is precies hetgeen wat ik wil bieden aan de gasten van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky."

*Gastronomische ervaringen*
Scholte is, na 3*Michelin Chef Jacob Jan Boerma en consulting bartender Tess Posthumus, de volgende naam die NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky toevoegt om gasten gastronomische ervaringen passend bij het NH Collection merk te bieden. Scholte’s verfijnde showdesserts worden gecombineerd met Boerma’s bekende frisse tonen en zuren. Een moeiteloze samensmelting voor de heren, die beiden een lichtvoetige stijl koesteren waarin patisserie nooit overmatig zoet of zwaar zal zijn. ‘Dit is zo’n mooie uitdaging, juist door de samenwerking met Jacob Jan Boerma. Ik heb hier alle vrijheid om te doen wat ik wil, maar dit keer in unieke samenwerking met een driesterrenchef", aldus Scholte.

*Over de patissier*
Met Scholte haalt NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky jarenlange ervaring in huis. Zo werkte de patissier eerder voor onder meer dessertrestaurant Sucre, Mr Porter en The Duchess. Zijn creaties worden geleidelijk geïntroduceerd in Grand Café Krasnapolsky’s schatkamer van zoet: The Cake Room. Een signature spektakelstuk zal niet ontbreken. Naast zijn creaties voor The Cake Room giet Scholte zijn typerende glazuur over de welbekende Afternoon Tea en het dessertmenu van Grand Café Krasnapolsky. Voor het hotel creëert de chef de patisseriekaart voor meetings, events, roomservice en alle zoetigheden voor het NH Collection Breakfast.

~Christel Tuin~

Overig nieuws