Peter Scholte nieuwe patissier Krasnapolsky

19 mei 2016 |
Peter Scholte nieuwe patissier Krasnapolsky

Patissier Peter Scholte brengt vanaf deze maand nieuwe zoete herinneringen naar NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. De executive pastry chef
slaat in het iconische hotel aan de Dam een brug tussen klassieke en moderne patisserie met zijn kenmerkende showelementen. Scholte zal zijn eerste creatieve recepturen doorvoeren in Grand Café Krasnapolsky, waar hij onder andere The Cake Room voor zijn rekening neemt.

Verhalen oproepen
"Grand Café Krasnapolsky is onderdeel van een instituut dat zoveel verhalen oproept. Patisserie heeft eigenlijk datzelfde effect. Zoet haalt vergeten momenten terug en schept gelijktijdig nieuwe herinneringen. En dat is precies hetgeen wat ik wil bieden aan de gasten van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky."

Gastronomische ervaringen
Scholte is, na 3*Michelin Chef Jacob Jan Boerma en consulting bartender Tess Posthumus, de volgende naam die NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky toevoegt om gasten gastronomische ervaringen passend bij het NH Collection merk te bieden. Scholte’s verfijnde showdesserts worden gecombineerd met Boerma’s bekende frisse tonen en zuren. Een moeiteloze samensmelting voor de heren, die beiden een lichtvoetige stijl koesteren waarin patisserie nooit overmatig zoet of zwaar zal zijn. ‘Dit is zo’n mooie uitdaging, juist door de samenwerking met Jacob Jan Boerma. Ik heb hier alle vrijheid om te doen wat ik wil, maar dit keer in unieke samenwerking met een driesterrenchef", aldus Scholte.

Over de patissier
Met Scholte haalt NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky jarenlange ervaring in huis. Zo werkte de patissier eerder voor onder meer dessertrestaurant Sucre, Mr Porter en The Duchess. Zijn creaties worden geleidelijk geïntroduceerd in Grand Café Krasnapolsky’s schatkamer van zoet: The Cake Room. Een signature spektakelstuk zal niet ontbreken. Naast zijn creaties voor The Cake Room giet Scholte zijn typerende glazuur over de welbekende Afternoon Tea en het dessertmenu van Grand Café Krasnapolsky. Voor het hotel creëert de chef de patisseriekaart voor meetings, events, roomservice en alle zoetigheden voor het NH Collection Breakfast.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: