Peter Scholte nieuwe patissier Krasnapolsky

19 mei 2016 |
Peter Scholte nieuwe patissier Krasnapolsky<

Patissier Peter Scholte brengt vanaf deze maand nieuwe zoete herinneringen naar NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky. De executive pastry chef
slaat in het iconische hotel aan de Dam een brug tussen klassieke en moderne patisserie met zijn kenmerkende showelementen. Scholte zal zijn eerste creatieve recepturen doorvoeren in Grand Café Krasnapolsky, waar hij onder andere The Cake Room voor zijn rekening neemt.

Verhalen oproepen
"Grand Café Krasnapolsky is onderdeel van een instituut dat zoveel verhalen oproept. Patisserie heeft eigenlijk datzelfde effect. Zoet haalt vergeten momenten terug en schept gelijktijdig nieuwe herinneringen. En dat is precies hetgeen wat ik wil bieden aan de gasten van NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky."

Gastronomische ervaringen
Scholte is, na 3*Michelin Chef Jacob Jan Boerma en consulting bartender Tess Posthumus, de volgende naam die NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky toevoegt om gasten gastronomische ervaringen passend bij het NH Collection merk te bieden. Scholte’s verfijnde showdesserts worden gecombineerd met Boerma’s bekende frisse tonen en zuren. Een moeiteloze samensmelting voor de heren, die beiden een lichtvoetige stijl koesteren waarin patisserie nooit overmatig zoet of zwaar zal zijn. ‘Dit is zo’n mooie uitdaging, juist door de samenwerking met Jacob Jan Boerma. Ik heb hier alle vrijheid om te doen wat ik wil, maar dit keer in unieke samenwerking met een driesterrenchef", aldus Scholte.

Over de patissier
Met Scholte haalt NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky jarenlange ervaring in huis. Zo werkte de patissier eerder voor onder meer dessertrestaurant Sucre, Mr Porter en The Duchess. Zijn creaties worden geleidelijk geïntroduceerd in Grand Café Krasnapolsky’s schatkamer van zoet: The Cake Room. Een signature spektakelstuk zal niet ontbreken. Naast zijn creaties voor The Cake Room giet Scholte zijn typerende glazuur over de welbekende Afternoon Tea en het dessertmenu van Grand Café Krasnapolsky. Voor het hotel creëert de chef de patisseriekaart voor meetings, events, roomservice en alle zoetigheden voor het NH Collection Breakfast.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Events
Da Vinci Maasbracht brengt culinaire theatershows in coronatijden

Restaurant Da Vinci in Maasbracht organiseert in juni 2020 twee culinaire theatershows met zangeres Suzan (Suus) Seegers en pianist Rob Mennen. De Limburgse multitalenten geven tijdens een gastronomisch diner in het sterrenrestaurant een mini-concert voor maximaal 30 gasten. Hiermee geven eigenar...

Achtergronden Coronacrisis
Onderzoek: consument heeft begrip voor coronamaatregelen horeca

Namens de Nederlandse horecaondernemers en Bureau Fris, heeft House of Watt onderzoek gedaan naar de behoeftes van de horecagast in de nieuwe 'anderhalvemetereconomie'. Wat is de mening over het werken in shifts, een minimale besteding en het gebruiik van schermen in de horeca. Welke hore...

Internationaal Coronacrisis
Corona-uitbraak Duitsland: regels in restaurant werden niet nageleefd

De corona-uitbraak in het Duitse district Leer, vlak over de grens bij Nieuweschans, is niet uit de lucht komen vallen. Het niet naleven van de hygiëneregels tijdens een besloten feest in een restaurant staat aan de basis van de uitbraak, zo melden de Duitse autoriteiten. Elf personen zijn b...

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: