Pathé lanceert nieuw horecaconcept Charlie’s Rotterdam

22 november 2016 | Jorien Slager

Op dinsdag 13 december 2016 opent Pathé officieel de deuren van het nieuwe horecaconcept Charlie’s Rotterdam aan het Schouwburgplein. De herontwikkeling van het stationsgebied en de omgeving van het Schouwburgplein in Rotterdam bood een uitgelezen kans om Pathé Schouwburgplein een upgrade te geven. De bioscoop breidt uit met een zelfstandig ‘fast casual’ restaurant dat zich richt op gasten uit de omgeving en de bioscoopbezoekers. Vanaf 10:00 uur ‘s ochtends tot einde avond kan men hier terecht voor koffie, lunch, snacks, borrel en diner.

Schouwburgplein in revisie

De herontwikkeling van het stationsgebied en het Schouwburgplein in Rotterdam creëerde kansen voor Pathé Schouwburgplein. Het oorspronkelijke bioscooppand, ontworpen door Koen van Velsen architecten, werd opnieuw door het architectenbureau onder handen genomen en kreeg een aanbouw aan de achterzijde van het pand, het Schouwburgplein, waarin Charlie’s Rotterdam is gevestigd. “Er is een nieuwe route ontstaan vanaf het centraal station naar het centrum die langs het pand loopt. Het Schouwburgplein wordt hiermee nog dynamischer als uitgaansgebied. We denken dat we daar met Chalie’s Rotterdam een hele mooie rol in kunnen vervullen”, aldus Bram van den Broek, Director Operations Pathé.

Urban hangout

Charlie’s Rotterdam is van ’s ochtends 10:00 uur tot einde avond geopend en biedt koffie, lunch, snacks, borrel en diner. Alle gerechten worden bereid met verse ingrediënten, waaronder flammkuchen, salades en gourmet hotdogs, en zijn gedurende de hele dag te bestellen. Er wordt gewerkt met lokale producten, zoals koffie van Heilige Boontjes, Loopuyt Gin en bier van Kaapse Brouwers. Het eigentijdse interieur is casual chic. Het restaurant is ontwikkeld en gerealiseerd in samenwerking met Conceptional. Dit resulteerde in een ‘urban hangout’; een verscheidenheid aan zitplaatsen, van hoog en laag zitten, community tables en flexplekken. Opvallend is de open keuken en de rode bar die dient als uitgiftepunt voor de drankjes. De neon letters en posters zijn een knipoog naar de bioscoop.

Pathé bioscopen

Pathé is het oudste bioscoopbedrijf ter wereld. Het bedrijf werd 120 jaar geleden opgericht door de Franse broers Charles en Émile Pathé. Zij waren twee vooruitstrevende filmmakers die er in slaagden hun passie voor films te laten uitgroeien tot het vooraanstaande bioscoopbedrijf zoals we het vandaag de dag kennen. Pathé Schouwburgplein in Rotterdam is Pathé’s eerste zelfontwikkelde bioscooptheater in Nederland. Op dinsdag 13 december 2016 opent Charlie’s Rotterdam officieel haar deuren en beleeft Pathé Schouwburgplein opnieuw een première.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wijn Rotterdam
Net open: wijnbar met meer dan 70 wijnen per glas en tappen doe je zelf

Blijdorp is binnenkort een hotspot rijker. In september opent Walsjérôt haar deuren op het Bentinckplein in Rotterdam. De wijnbar werkt volgens een uniek concept waarbij je je eigen wijn kan tappen. Met de keuze voor een slok, een heel of een half glas van meer dan 70 wijnen kunnen zowe...

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: