Pascal Jalhay vertrekt alweer bij Bourgainville

10 april 2018 | David Bakker

Na een jaar samen gebouwd te hebben aan de opstart van restaurant Bougainville, het restaurant in hotel TwentySeven, vertrekt signature chef Pascal Jalhay. Tim Golsteijn neemt zijn functie over en zal het dagelijks management delen met wine-director Lendl Mijnhijmer. Zij hebben samen met Jalhay Bougainville op de culinaire kaart gezet.

Jalhay: "Nu is de tijd aangebroken om mijn externe adviesrol als signature chef van restaurant Bougainville in hotel TwentySeven te beëindigen en het stokje over te dragen aan executive chef Tim Golsteijn. Tim, Lendl en ik hebben aan de wieg gestaan van dit mooie project en ik heb er alle vertrouwen in dat zij mijn visie en gevoel voor gastronomie zullen voortzetten. Uiteraard kunnen zij altijd rekenen op mijn raad en advies.” Tim Golsteijn, vanaf het begin reeds executive chef, zal de scepter blijven zwaaien in de keuken van Bougainville en wordt daarbij ondersteund in het restaurant door wine-director en sommelier Lendl Mijnhijmer.

Golsteijn: “Ik vind het een grote eer om nu op eigen benen te mogen staan en de weg die we zijn ingeslagen te mogen voortzetten. Samen met de enthousiaste brigades staan wij klaar voor de volgende stap”. Restaurant Bougainville heeft Pascal nog enthousiaster gemaakt om weer met de mooiste ingrediënten voor gasten aan de slag te gaan. Dit is iets waar hij de komende jaren nog meer van wil gaan genieten.

Toekomst

Restaurant Bougainville dankt Pascal voor al zijn adviezen en inzet en daarmee de succesvolle opstart van Bougainville. Tim en Lendl zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet en zullen met dezelfde passie en bevlogenheid de gasten blijven verrassen door een unieke culinaire beleving neer te zetten. Binnenkort zal de nieuwe menukaart gepresenteerd worden.

Tim Golsteijn heeft bij verschillende internationaal bekende restaurants in Amsterdam gewerkt, zoals het Amstel Hotel en Parker’s Restaurant, waar hij een passie voor topgastronomie en patisserie ontwikkelde. Tim legt veel nadruk op smaken en geuren, aangezien elke smaak en geur gekoppeld kan worden aan een bepaalde herinnering. Golsteijn is het ‘moderne gastronomisch geweten’ van Restaurant Bougainville.

Lendl Mijnhijmer is Wine Director van Hotel TwentySeven en Restaurant Bougainville. Hij werkte bij Waterproef in Den Haag, totdat hij besloot om op internationaal niveau te gaan werken bij Restaurant Bougainville. Hij won in 2016 de McNie Tasting Trophy voor ’s werelds beste wijnproever, en werd door GaultMillau verkozen tot Talentvol Sommelier van het Jaar in 2017. Mijnhijmer inspireert zijn team van jonge sommeliers, om het hoogste wijnservice niveau in het restaurant én in Hotel TwentySeven te verwezenlijken. 

Hij geniet ervan als gasten eerst de wijn proeven alvorens hij deze toelicht, om zo een dynamische discussie aan te gaan met zijn gasten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt en duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

trends
Han Ji adviseert: Trends in 2019 en hoe hier als eigenaar mee om te gaan

De restaurantbranche was het afgelopen jaar onderhevig aan veel veranderingen: een belastingverhoging, toenemende concurrentie, de opkomst van nieuwe restaurantconcepten en een vervaging van horeca-segmenten. Stuk voor stuk ontwikkelingen waardoor traditionele horecaondernemers hun omzet zagen dalen...

Columns Blog
De kroon op je werk

Soms duizelt het mij van de ranglijsten in onze branche. Zo heb je de beste van de beste volgens de Lekker, GaultMillau of Michelingids. De verkiezing van de leukste, smakelijkste of meest duurzame. Dan draait het weer om het fraaiste design, beste concept of zit je in een competitie om de hoogste o...

Events Culinair
Rising star Dennis Huwaë aangekondigd als nieuwe gast chef bij Restaurant Hemingway

Na het succes van het gast chef evenement met Syrco Bakker kondigt Restaurant Hemingway nu de volgende gast chef aan. Chef Torben Bouterse zal op 3 april 2020 de handen ineen slaan met ‘rising star’ Dennis Huwaë van Restaurant Daalder in Amsterdam. Deze chef staat bekend om het str...

Amsterdam Opening Internationaal
TOZI Restaurant & Bar na Londen nu ook in Amsterdam [foto's]

Op 8 november 2019 opende TOZI Restaurant & Bart haar deuren voor het Nederlandse publiek. Na zes succesvolle jaren in het hart van Victoria, Londen – en een vriendschap die twee keer zo groot is – kondigen chef-kok Maurilio Molteni en Senior Restaurant Manager, Stefano Meloni, met t...

Lekkerste Lunchroombroodje Awards
Villa Heidetuin heeft het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland

Het Lekkerste Lunchroombroodje van Nederland vind je dit jaar in Bergen op Zoom. De inzending van Villa Heidetuin gooide hoge ogen bij alle juryleden. Het winnende broodje heet ‘Gegrilde Aubergineburger’ en kan naar wens als vegetarisch gerecht besteld worden. De mystery jury was vol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: