Pascal Jalhay vertrekt alweer bij Bourgainville

10 april 2018 | David Bakker

Na een jaar samen gebouwd te hebben aan de opstart van restaurant Bougainville, het restaurant in hotel TwentySeven, vertrekt signature chef Pascal Jalhay. Tim Golsteijn neemt zijn functie over en zal het dagelijks management delen met wine-director Lendl Mijnhijmer. Zij hebben samen met Jalhay Bougainville op de culinaire kaart gezet.

Jalhay: "Nu is de tijd aangebroken om mijn externe adviesrol als signature chef van restaurant Bougainville in hotel TwentySeven te beëindigen en het stokje over te dragen aan executive chef Tim Golsteijn. Tim, Lendl en ik hebben aan de wieg gestaan van dit mooie project en ik heb er alle vertrouwen in dat zij mijn visie en gevoel voor gastronomie zullen voortzetten. Uiteraard kunnen zij altijd rekenen op mijn raad en advies.” Tim Golsteijn, vanaf het begin reeds executive chef, zal de scepter blijven zwaaien in de keuken van Bougainville en wordt daarbij ondersteund in het restaurant door wine-director en sommelier Lendl Mijnhijmer.

Golsteijn: “Ik vind het een grote eer om nu op eigen benen te mogen staan en de weg die we zijn ingeslagen te mogen voortzetten. Samen met de enthousiaste brigades staan wij klaar voor de volgende stap”. Restaurant Bougainville heeft Pascal nog enthousiaster gemaakt om weer met de mooiste ingrediënten voor gasten aan de slag te gaan. Dit is iets waar hij de komende jaren nog meer van wil gaan genieten.

Toekomst

Restaurant Bougainville dankt Pascal voor al zijn adviezen en inzet en daarmee de succesvolle opstart van Bougainville. Tim en Lendl zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet en zullen met dezelfde passie en bevlogenheid de gasten blijven verrassen door een unieke culinaire beleving neer te zetten. Binnenkort zal de nieuwe menukaart gepresenteerd worden.

Tim Golsteijn heeft bij verschillende internationaal bekende restaurants in Amsterdam gewerkt, zoals het Amstel Hotel en Parker’s Restaurant, waar hij een passie voor topgastronomie en patisserie ontwikkelde. Tim legt veel nadruk op smaken en geuren, aangezien elke smaak en geur gekoppeld kan worden aan een bepaalde herinnering. Golsteijn is het ‘moderne gastronomisch geweten’ van Restaurant Bougainville.

Lendl Mijnhijmer is Wine Director van Hotel TwentySeven en Restaurant Bougainville. Hij werkte bij Waterproef in Den Haag, totdat hij besloot om op internationaal niveau te gaan werken bij Restaurant Bougainville. Hij won in 2016 de McNie Tasting Trophy voor ’s werelds beste wijnproever, en werd door GaultMillau verkozen tot Talentvol Sommelier van het Jaar in 2017. Mijnhijmer inspireert zijn team van jonge sommeliers, om het hoogste wijnservice niveau in het restaurant én in Hotel TwentySeven te verwezenlijken. 

Hij geniet ervan als gasten eerst de wijn proeven alvorens hij deze toelicht, om zo een dynamische discussie aan te gaan met zijn gasten.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Opening
De Beren nu ook in Heerhugowaard

Het is voor de derde keer raak in Noord-Holland. Na Haarlem en Hoofddorp opent De Beren opnieuw een vestiging in de provincie met beginletter H: Heerhugowaard. Gasten kunnen vanaf donderdag 19 juli iedere dag vanaf 11.30 uur genieten van een uitgebreide lunch, borrel of de beroemde ‘all time f...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: