Pascal Jalhay vertrekt alweer bij Bourgainville

10 april 2018 | David Bakker

Na een jaar samen gebouwd te hebben aan de opstart van restaurant Bougainville, het restaurant in hotel TwentySeven, vertrekt signature chef Pascal Jalhay. Tim Golsteijn neemt zijn functie over en zal het dagelijks management delen met wine-director Lendl Mijnhijmer. Zij hebben samen met Jalhay Bougainville op de culinaire kaart gezet.

Jalhay: "Nu is de tijd aangebroken om mijn externe adviesrol als signature chef van restaurant Bougainville in hotel TwentySeven te beëindigen en het stokje over te dragen aan executive chef Tim Golsteijn. Tim, Lendl en ik hebben aan de wieg gestaan van dit mooie project en ik heb er alle vertrouwen in dat zij mijn visie en gevoel voor gastronomie zullen voortzetten. Uiteraard kunnen zij altijd rekenen op mijn raad en advies.” Tim Golsteijn, vanaf het begin reeds executive chef, zal de scepter blijven zwaaien in de keuken van Bougainville en wordt daarbij ondersteund in het restaurant door wine-director en sommelier Lendl Mijnhijmer.

Golsteijn: “Ik vind het een grote eer om nu op eigen benen te mogen staan en de weg die we zijn ingeslagen te mogen voortzetten. Samen met de enthousiaste brigades staan wij klaar voor de volgende stap”. Restaurant Bougainville heeft Pascal nog enthousiaster gemaakt om weer met de mooiste ingrediënten voor gasten aan de slag te gaan. Dit is iets waar hij de komende jaren nog meer van wil gaan genieten.

Toekomst

Restaurant Bougainville dankt Pascal voor al zijn adviezen en inzet en daarmee de succesvolle opstart van Bougainville. Tim en Lendl zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet en zullen met dezelfde passie en bevlogenheid de gasten blijven verrassen door een unieke culinaire beleving neer te zetten. Binnenkort zal de nieuwe menukaart gepresenteerd worden.

Tim Golsteijn heeft bij verschillende internationaal bekende restaurants in Amsterdam gewerkt, zoals het Amstel Hotel en Parker’s Restaurant, waar hij een passie voor topgastronomie en patisserie ontwikkelde. Tim legt veel nadruk op smaken en geuren, aangezien elke smaak en geur gekoppeld kan worden aan een bepaalde herinnering. Golsteijn is het ‘moderne gastronomisch geweten’ van Restaurant Bougainville.

Lendl Mijnhijmer is Wine Director van Hotel TwentySeven en Restaurant Bougainville. Hij werkte bij Waterproef in Den Haag, totdat hij besloot om op internationaal niveau te gaan werken bij Restaurant Bougainville. Hij won in 2016 de McNie Tasting Trophy voor ’s werelds beste wijnproever, en werd door GaultMillau verkozen tot Talentvol Sommelier van het Jaar in 2017. Mijnhijmer inspireert zijn team van jonge sommeliers, om het hoogste wijnservice niveau in het restaurant én in Hotel TwentySeven te verwezenlijken. 

Hij geniet ervan als gasten eerst de wijn proeven alvorens hij deze toelicht, om zo een dynamische discussie aan te gaan met zijn gasten.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: