Pannenkoekenrestaurants starten actie voor mensen met verstandelijke beperking

4 december 2017 | Roy Spijker

Vanaf 2 december 2017 ligt bij 75 pannenkoekenrestaurants in Nederland de vrolijke PoëziePretPlacemat. De Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) start deze actie voor mensen met een verstandelijke beperking en nodigt pannenkoekeneters uit om een gedicht te maken. Daarbij kunnen mensen met een verstandelijke beperking vanaf 12 jaar meedoen met de landelijke poëziewedstrijd Het Andere Gedicht, georganiseerd door Special Arts.

De feestelijke aftrap van de actie vond plaats bij Pannenkoekenboerderij De Wildenburg in Baarn. Special Arts heeft de PoëziePretPlacemat in samenwerking met de Vereniging van Erkende Pannenkoekenrestaurants (VEP) ontworpen. Tot eind december ligt de placemat bij alle aangesloten pannenkoekenrestaurants in Nederland. Op de PoëziePretPlacemat staan foto’s, filmpjes en gedichten van mensen met een verstandelijke beperking. Barbara Hietink uit Zaltbommel van wie het gedicht Binnenpretjes op de placemat staat, was bij de start van de actie.

VEP en Special Arts willen zoveel mogelijk mensen stimuleren om mee te doen aan de wedstrijd. Niet alleen omdat gedichten maken ontzettend leuk is, maar vooral omdat het zowel de taalvaardigheid als het zelfvertrouwen en daarmee de emancipatie van mensen met een verstandelijke beperking vergroot.

Meer informatie over de wedstrijd Het Andere Gedicht
Special Arts organiseert een landelijke poëziewedstrijd voor mensen vanaf 12 jaar met een verstandelijke beperking, met het thema ONDERWEG. De mooiste gedichten komen in een dichtbundel te staan. Een vakjury, voorgezeten door Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, kiest hieruit de winnende gedichten. Tijdens een spetterend poëziefeest met theater, muziek en optredens van dichters zal op 11 april 2018 de prijsuitreiking van de poëziewedstrijd plaatsvinden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: