Noma wederom beste restaurant ter wereld

19 april 2011 |
Noma wederom beste restaurant ter wereld<

Restaurant Noma van chef-kok René Redzepi (33) in Kopenhagen is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Op de tweede plek staat El Celler de Can Roca in Girona. Mugaritz in San Sebastián, Osteria Francescana in Modena, en The Fat Duck in Bray maken de top-5 compleet. Elbulli van Ferran en Albert Adrià (vorig jaar nummer twee) staat niet meer op de ranglijst vanwege de aanstaande sluiting.

Stijgers en dalers
Grootste stijger in de top-50 is Nihonryori Ryugin in Tokio. Het restaurant van chef-kok Seiji Yamamoto steeg 28 plaatsen naar plek nummer 20. Grootste daler in de lijst is Restaurant de l'Hotel de Ville in het Zwitserse Crissier. Het restaurant treffen we in de editie van 2011 op plek 47, waar het vorig jaar nog op nummer 14 stond.

Hoogste binnenkomers
Hoogste nieuwe binnenkomer is The Ledbury van Brett Graham in Londen. Hoogste binnenkomer van een restaurant dat al eens eerder in de lijst stond is het restaurant van de Franse chef Alain Passard, L'Arpege, op de negentiende positie.

Beste vrouwelijke chef
Sophie Pic werd uitgeroepen tot 'Veuve Clicquot World’s Best Female Chef for 2011'.

Het Britse Restaurant Magazine publiceert jaarlijks de 'S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants'. De lijst wordt samengesteld door 800 internationale culinaire critici en experts op het gebied van gastronomie.

Foto: John Carey en Ken Lennox

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Hutten beste cateraar in MT1000

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ...

Opening Culinair
Sterrenteam Lars Albers en Randy Bouwer opent in 2020 restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer openen in het voorjaar van 2020 hun restaurant Vigor in Vught. Vigor zetelt in de 17e eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die op dit moment wordt verbouwd. Middelpunt van het restaurant is de centrale bar, die tegelijkertijd ook de open keuk...

Opening Rotterdam
Nieuwe Rotterdamse hotspot Williams Canteen biedt gast all day concept

Sinds vorige week heeft het Witte de With kwartier in Rotterdam er met Williams Canteen een uitstekende publiekstrekker bij. Dit all day concept van Kim Riekwel, Jamil Sancha en zijn vrouw Stefanie - bekend van Supermercado - biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met culinaire hoogstandjes en...

Columns Vega
Column Fernando Jonker: Gun deze gasten ook een beleving

Het veganisme is ouder dan het woord zelf, in Frankrijk bijvoorbeeld werd al lang 'végétalisme' gebruikt voor wat later ook in het Frans 'véganisme' ging heten. De term veganisme is de Nederlandstalige versie van het Engelse woord ‘veganism’. Dit w...

Amsterdam Opening
Michiel van der Eerde opent Bar BAUT op permanente plek

Op 13 januari 2020 opent Michiel van der Eerde permanent 'Bar BAUT' aan de stadionweg in Amsterdam Zuid. Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie binnen het horeca conce...

Columns Blog
Hoe makkelijk maak je het de gast om voor jou te kiezen?

Heb je je weleens afgevraagd waarom gasten überhaupt bij je reserveren of binnenstappen? Het kan niet zijn omdat je de enige plek bent waar ze wat kunnen eten of drinken. Zoals heel vroeger toen je als reiziger blij was dat je een dak boven je hoofd had en een warme maaltijd kreeg. De 'herb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: