Noma wederom beste restaurant ter wereld

19 april 2011 |
Noma wederom beste restaurant ter wereld<

Restaurant Noma van chef-kok René Redzepi (33) in Kopenhagen is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Op de tweede plek staat El Celler de Can Roca in Girona. Mugaritz in San Sebastián, Osteria Francescana in Modena, en The Fat Duck in Bray maken de top-5 compleet. Elbulli van Ferran en Albert Adrià (vorig jaar nummer twee) staat niet meer op de ranglijst vanwege de aanstaande sluiting.

Stijgers en dalers
Grootste stijger in de top-50 is Nihonryori Ryugin in Tokio. Het restaurant van chef-kok Seiji Yamamoto steeg 28 plaatsen naar plek nummer 20. Grootste daler in de lijst is Restaurant de l'Hotel de Ville in het Zwitserse Crissier. Het restaurant treffen we in de editie van 2011 op plek 47, waar het vorig jaar nog op nummer 14 stond.

Hoogste binnenkomers
Hoogste nieuwe binnenkomer is The Ledbury van Brett Graham in Londen. Hoogste binnenkomer van een restaurant dat al eens eerder in de lijst stond is het restaurant van de Franse chef Alain Passard, L'Arpege, op de negentiende positie.

Beste vrouwelijke chef
Sophie Pic werd uitgeroepen tot 'Veuve Clicquot World’s Best Female Chef for 2011'.

Het Britse Restaurant Magazine publiceert jaarlijks de 'S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants'. De lijst wordt samengesteld door 800 internationale culinaire critici en experts op het gebied van gastronomie.

Foto: John Carey en Ken Lennox

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: