Noma wederom beste restaurant ter wereld

19 april 2011 |
Noma wederom beste restaurant ter wereld

Restaurant Noma van chef-kok René Redzepi (33) in Kopenhagen is voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld. Op de tweede plek staat El Celler de Can Roca in Girona. Mugaritz in San Sebastián, Osteria Francescana in Modena, en The Fat Duck in Bray maken de top-5 compleet. Elbulli van Ferran en Albert Adrià (vorig jaar nummer twee) staat niet meer op de ranglijst vanwege de aanstaande sluiting.

Stijgers en dalers
Grootste stijger in de top-50 is Nihonryori Ryugin in Tokio. Het restaurant van chef-kok Seiji Yamamoto steeg 28 plaatsen naar plek nummer 20. Grootste daler in de lijst is Restaurant de l'Hotel de Ville in het Zwitserse Crissier. Het restaurant treffen we in de editie van 2011 op plek 47, waar het vorig jaar nog op nummer 14 stond.

Hoogste binnenkomers
Hoogste nieuwe binnenkomer is The Ledbury van Brett Graham in Londen. Hoogste binnenkomer van een restaurant dat al eens eerder in de lijst stond is het restaurant van de Franse chef Alain Passard, L'Arpege, op de negentiende positie.

Beste vrouwelijke chef
Sophie Pic werd uitgeroepen tot 'Veuve Clicquot World’s Best Female Chef for 2011'.

Het Britse Restaurant Magazine publiceert jaarlijks de 'S. Pellegrino World's 50 Best Restaurants'. De lijst wordt samengesteld door 800 internationale culinaire critici en experts op het gebied van gastronomie.

Foto: John Carey en Ken Lennox

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: