Nieuwe routekaart, weinig versoepelingen

3 februari 2021 | David Bakker

Op dinsdag 2 februari presenteerde het kabinet een nieuwe routekaart waarin staat opgenomen wanneer de restaurants en cafés weer open mogen. De horeca blijft in elk geval tot 2 maart gesloten, vervolgens wordt aan de hand van het risiconiveau bepaalt in hoeverre restaurants en cafés open mogen. Ook wordt er onderscheidt gemaakt tussen restaurants en cafés. Op de website van Rijksoverheid is de volledige routekaart te downloaden.

In alle verschillende risiconiveaus heeft de horeca te maken met beperkingen. In cafés blijft, ongeacht het risiconiveau, een zitplaats verplicht en in restaurants wordt de shift van maximaal dertig gasten geherintroduceerd. De route kaart zit er als volgt uit:

Routekaart heropening restaurants

Niveau 4 Zeer ernstig
(huidige situatie)

Algehele sluiting

Bezorgen blij­ft mogelijk

Afhalen blij­ft mogelijk tot 01:00 uur

Verzwaring: sluitingstijd afhaalfunctie 15 minuten vóór ingang avondklok

Niveau 3 Ernstig

Restaurants open onder voorwaarden

Sluiting om 22:00 uur, laatste inloop om 21:00 uur

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 4 personen aan een tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar)

Maximaal 30 gasten binnen per ronde (exclusief personeel)

Maximaal 2 rondes per tafel per avond

Scheiden van de rondes, waarbij gasten op een afgesproken moment op afgebakende tijdstippen arriveren

Niveau  2 Zorgelijk

Sluiting om 00:00 uur,

laatste inloop om 23:00 uur

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 6 personen aan een tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar)

Maximaal 50 gasten binnen (exclusief personeel)

Niveau 1 Waakzaam

Sluiting om 00:00 uur,

laatste inloop om 23:00 uur

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 8 personen aan een tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar)

Maximaal 100 gasten binnen (exclusief personeel)

Routekaart overige horeca, Inclusief coffeeshops en sportkantines

Niveau 4 Zeer ernstig
(huidige situatie)

Algehele sluiting

Bezorgen blijft­ mogelijk

Afhalen blij­ft mogelijk tot 01:00 uur

Sluiting nachtclubs & discotheken

Sluiting afhaalfunctie coffeeshops om uiterlijk 20:00 uur

Verzwaring: sluitingstijd afhaalfunctie 15 minuten vóór ingang avondklok

Niveau 3 Ernstig

Algehele sluiting

Bezorgen blij­ft mogelijk

Afhalen blijft­ mogelijk tot 01:00 uur

Sluiting nachtclubs & discotheken

Sluiting afhaalfunctie coffeeshops om uiterlijk 22:00 uur

Niveau  2 Zorgelijk

Sluiting om 00:00 uur,

laatste inloop om 23:00 uur

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 6 personen aan een tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar)

Maximaal 50 gasten binnen (exclusief personeel)

Sluiting nachtclubs & discotheken

Niveau 1 Waakzaam

Sluiting om 00:00 uur,

laatste inloop om 23:00 uur

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 8 personen aan een tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar)

Maximaal 100 gasten binnen (exclusief personeel)

Sluiting nachtclubs & discotheken

Routekaart Culturele instellingen en evenementen

Niveau 4 Zeer ernstig

Verbod op alle evenementen

Niveau 3 Ernstig

Verbod op alle evenementen (m.u.v. gebruikelijke openstelling van de instelling zoals bioscopen, theaters en concertzalen)

Voor gebruikelijke openstelling geldt maximaal 30 personen* (inclusief kinderen t/m 12 jaar en exclusief personeel) en verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Niveau 2 Zorgelijk

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 50 personen* (inclusief kinderen t/m 12 jaar en exclusief personeel)

Niveau 1 Waakzaam

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 100 personen* (inclusief kinderen t/m 12 jaar en exclusief personeel)

(* Er wordt momenteel nader onderzocht of -en onder welke voorwaarden- een geschikte alternatieve norm kan gelden.)

De risiconiveaus van de routekaart heropening restaurants hieronder:

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: