Nieuwe routekaart, weinig versoepelingen

3 februari 2021 | David Bakker

Op dinsdag 2 februari presenteerde het kabinet een nieuwe routekaart waarin staat opgenomen wanneer de restaurants en cafés weer open mogen. De horeca blijft in elk geval tot 2 maart gesloten, vervolgens wordt aan de hand van het risiconiveau bepaalt in hoeverre restaurants en cafés open mogen. Ook wordt er onderscheidt gemaakt tussen restaurants en cafés. Op de website van Rijksoverheid is de volledige routekaart te downloaden.

In alle verschillende risiconiveaus heeft de horeca te maken met beperkingen. In cafés blijft, ongeacht het risiconiveau, een zitplaats verplicht en in restaurants wordt de shift van maximaal dertig gasten geherintroduceerd. De route kaart zit er als volgt uit:

Routekaart heropening restaurants

Niveau 4 Zeer ernstig
(huidige situatie)

Algehele sluiting

Bezorgen blij­ft mogelijk

Afhalen blij­ft mogelijk tot 01:00 uur

Verzwaring: sluitingstijd afhaalfunctie 15 minuten vóór ingang avondklok

Niveau 3 Ernstig

Restaurants open onder voorwaarden

Sluiting om 22:00 uur, laatste inloop om 21:00 uur

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 4 personen aan een tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar)

Maximaal 30 gasten binnen per ronde (exclusief personeel)

Maximaal 2 rondes per tafel per avond

Scheiden van de rondes, waarbij gasten op een afgesproken moment op afgebakende tijdstippen arriveren

Niveau  2 Zorgelijk

Sluiting om 00:00 uur,

laatste inloop om 23:00 uur

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 6 personen aan een tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar)

Maximaal 50 gasten binnen (exclusief personeel)

Niveau 1 Waakzaam

Sluiting om 00:00 uur,

laatste inloop om 23:00 uur

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 8 personen aan een tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar)

Maximaal 100 gasten binnen (exclusief personeel)

Routekaart overige horeca, Inclusief coffeeshops en sportkantines

Niveau 4 Zeer ernstig
(huidige situatie)

Algehele sluiting

Bezorgen blijft­ mogelijk

Afhalen blij­ft mogelijk tot 01:00 uur

Sluiting nachtclubs & discotheken

Sluiting afhaalfunctie coffeeshops om uiterlijk 20:00 uur

Verzwaring: sluitingstijd afhaalfunctie 15 minuten vóór ingang avondklok

Niveau 3 Ernstig

Algehele sluiting

Bezorgen blij­ft mogelijk

Afhalen blijft­ mogelijk tot 01:00 uur

Sluiting nachtclubs & discotheken

Sluiting afhaalfunctie coffeeshops om uiterlijk 22:00 uur

Niveau  2 Zorgelijk

Sluiting om 00:00 uur,

laatste inloop om 23:00 uur

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 6 personen aan een tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar)

Maximaal 50 gasten binnen (exclusief personeel)

Sluiting nachtclubs & discotheken

Niveau 1 Waakzaam

Sluiting om 00:00 uur,

laatste inloop om 23:00 uur

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 8 personen aan een tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar)

Maximaal 100 gasten binnen (exclusief personeel)

Sluiting nachtclubs & discotheken

Routekaart Culturele instellingen en evenementen

Niveau 4 Zeer ernstig

Verbod op alle evenementen

Niveau 3 Ernstig

Verbod op alle evenementen (m.u.v. gebruikelijke openstelling van de instelling zoals bioscopen, theaters en concertzalen)

Voor gebruikelijke openstelling geldt maximaal 30 personen* (inclusief kinderen t/m 12 jaar en exclusief personeel) en verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Niveau 2 Zorgelijk

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 50 personen* (inclusief kinderen t/m 12 jaar en exclusief personeel)

Niveau 1 Waakzaam

Verplichte reservering, registratie, gezondheidscheck en zitplaats

Maximaal 100 personen* (inclusief kinderen t/m 12 jaar en exclusief personeel)

(* Er wordt momenteel nader onderzocht of -en onder welke voorwaarden- een geschikte alternatieve norm kan gelden.)

De risiconiveaus van de routekaart heropening restaurants hieronder:

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: