Nieuwe maître bij Restaurant Vermeer

21 augustus 2013
Nieuwe maître bij Restaurant Vermeer

Maître Niek Beute verlaat na acht jaar Restaurant Vermeer in Amsterdam om zijn passie voor vinologie in een eigen bedrijf voort te zetten. Erwin Essing neemt als huidige
assistent restaurantmanager het stokje over.

*Vol overgave*
Opvolger Essing is geen onbekende voor Restaurant Vermeer. Als leerling-gastheer begon Erwin in 1996 zijn loopbaan bij Vermeer, gevolgd door een aanstelling als Chef de Rang. Nadat hij korte tijd zijn geluk elders ging beproeven, keerde hij in 2004 terug in deze rol. Sinds 2008 draagt hij als assistent restaurantmanager vertrouwd gastheerschap uit en gaat dat in zijn nieuwe rol als maître met toewijding en persoonlijkheid voortzetten. “Ik ben zeer verheugd deze positie over te nemen en ga vol overgave de uitdaging aan om onze gasten de eigentijdse wereld van Vermeer te laten beleven”, aldus Essing.

*Bijzondere bijdrage*
In de afgelopen jaren heeft de vertrekkende Beute een bijzondere bijdrage geleverd aan het versterken van de marktpositie van Restaurant Vermeer, dat onderdeel is van NH Hoteles. Als maître leidde hij de bedieningsbrigade van het sfeervolle restaurant. Hij liet gasten genieten van verfijnde culinaire gerechten van de hand van chef-kok Christopher Naylor en zijn team. Eerder in zijn carrière vervulde Beute de rol van sommelier en gedreven door de passie voor vinologie wil hij zich nu gaan richten op zijn startende bedrijf VinoNiek.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws