Nieuwe locatie voor de Horeca Academie in Amsterdam

Auteur: Redactie
Onderwijs 30 november 2022
Nieuwe locatie voor de Horeca Academie in Amsterdam

Het aantal koksstudenten bij de Horeca Academie in Amsterdam is afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid. Vooral de Engelstalige kokstudenten weten de Horeca Academie Amsterdam steeds vaker te vinden. Tijd voor een nieuwe locatie en een vaste stek. Vanaf 1 januari 2023 heeft de Horeca Academie een eigen plek bij de inspirerende Kitchen Republic.

Kitchen Republic is de eerste food business incubator van Europa. Kitchen Republic heeft een productiekeuken van 900 m2 in de Houthaven van Amsterdam-West die gebruikt wordt door meerdere startende en innovatieve food producenten. Daarnaast is er ook een evenementenruimte voor vergaderingen, feesten en pop-up diners. Het is een co-working space voor culinaire ondernemers.

Antoine Defesche, directeur van de Horeca Academie: "Ik vind ‘Kitchen Republic’ enorm inspirerend. Het is gaaf om onze koksopleidingen te vestigen op een plek waar er zoveel nieuws gecreëerd wordt. Een van de belangrijkste waarden van de Horeca Academie is dat wij innovatief zijn en ons altijd bezig houden met food trends en ontwikkeling. Kitchen Republic is meer dan alleen een keuken. Het is echt een community waar je bij wilt horen. Ik weet zeker dat er een mooie kruisbestuiving en samenwerking gaat plaatsvinden tussen de Horeca Academie en Kitchen Republic."

De van oorsprong in Den Haag opgerichte mbo school die verschillende horeca opleidingen en trainingen biedt, was de afgelopen jaren bezig met landelijke uitbreiding. Lessen worden naast de locatie in Den Haag inmiddels ook in Houten, Amsterdam en Zwolle gegeven. Met de samenwerking met Kitchen Republic, kan de Horeca Academie in Amsterdam verder groeien. En is er weer ruimte om na te denken over innovatie in het koksonderwijs.

"Kitchen Republic is altijd op zoek naar het verbreden en versterken van haar eigen netwerk om ondernemerschap en creativiteit aan te jagen. De Horeca Academie is daarin met hun koksopleiding een unieke en waardevolle toevoeging. Ik kijk erg uit naar de samenwerking en ben er van overtuigd dat hier mooie dingen uit gaan ontstaan", aldus Bart-Jan Veldhuizen, oprichter Kitchen Republic.

Overig nieuws