Nieuwe ideeëngenerator voor chef-koks

10 april 2012 |
Nieuwe idee√ęngenerator voor chef-koks<

Gastronomixs is een nieuwe idee√ęngenerator voor chefs en foodprofessionals die up-to-date willen zijn. De inspiratiebron bestaat uit een online database, een toolbook en live sessies.
Effici√ęnt geprikkeld raken
"Creativiteit hoeft niet veel tijd en geld te kosten: met primaire ingredi√ęnten en de juiste tools kun je heel bijzonder koken. De tijd is rijp voor een methode die chefs helpt om op een snelle en effici√ęnte manier geprikkeld te worden om zelf te gaan cre√ęren", zo is te lezen op de website van Gastronomixs.




Hoe het werkt
Gastronomixs is een inspiratiesite, geen receptenarchief. Inspiratie wordt geboden met de mogelijkheden die er zijn met primaire ingredi√ęnten. Chefs en productontwikkelaars denken in componenten. Componenten zijn deelrecepten behorend bij een bepaald ingredi√ęnt. Met deze componenten kunnen ontelbare composities (gerechten) worden gemaakt. Met creatiemethodes wordt een kookstijl nog creatiever gemaakt.

Gastronomix ontvouwt zich rond de genoemde elementen 'componenten', 'composities' en 'creatiemethodes'.

Toegang via lidmaatschap
Een klein gedeelte van het aanbod is gratis te raadplegen. Voor volledige toegang moet een abonnement worden afgesloten. Gastronomix is een initiatief van Culiversum, waarvan Jeroen van Oijen en Inge Meijs de eigenaren zijn.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Culinair
In beeld: Feestelijke opening Amber Garden, True Chinese Cuisine

Amber Garden, onderdeel van de internationale 'Yisheng Group' heeft gisteren haar deuren in Amstelveen op feestelijke wijze geopend. Eigenaar, Stark Li, derde generatie gerespecteerde Chinese restaurateurs, opende samen met Facility Manager, Ronald Ting, restaurant Amber Garden in het gezels...

Culinair
Chris Naylor¬†geslaagd voor Meesterproef SVH‚ÄĮMeesterkok¬†

Op maandag 23 september jl. is Chris Naylor, chefkok bij Restaurant Vermeer * in Amsterdam, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Chris wordt hiermee na zijn inauguratie de 148ste SVH Meesterkok van Nederland. Prestatie op Meesterlijk niveau SVH Meesterkoks Marc van Gulick (Landgoe...

Interview Longread
Dit stel bouwde een lunchroom en B&B in een modern kasteel

De Buytenplaets is een ‘brasserij’ en B&B in een van de modernste wijken van Rijswijk en omstreken. Wanneer je aan komt rijden, verrijst er ineens een soort van kasteel midden tussen de prachtige nieuwbouwwoningen. Dat imposante gebouw is de verwezenlijking van de droom van Laura Bro...

Vlees Vega
Nederlanders eten weer meer vlees, mede door de horeca

Nieuwe cijfers van de Wageningen Universiteit over de vleesconsumptie doen bij velen de wenkbrauwen fronsen. We blijken namelijk weer meer vlees te eten in Nederland. De uitkomst van het onderzoek, in opdracht van Stichting Wakker Dier, is anders dan het onderzoek van RIR, dat slechts anderhalve maa...

Awards Bocuse d'Or
Marco van der Wijngaard winnaar Bocuse d'Or Nederland 2019 

Tijdens de vakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht de winnaar geworden van de Nederlandse finale Bocuse d’Or. Hij gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Tallinn in juni 2020. Vijf kandidat...

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: