Nieuwe horecazaak opent in Rotterdam

26 mei 2016 |
Nieuwe horecazaak opent in Rotterdam<

Bar-restaurant ‘Supermercado’ opent deze week officieel haar deuren in Rotterdam. Gasten kunnen na een grootschalige verbouwing hun
hart ophalen in het nieuwe sfeervolle restaurant waar het interieur doet denken aan een gezellige Zuid-Amerikaanse cantina. Jonge gezinnen, zakenlui en vriendengroepen, bij Supermercado mag iedereen aanschuiven. Vlees- en visgerechten worden volgens Latijns-Amerikaanse wijze bereid op de houtskoolgrill waardoor er een ware smaakbeleving ontstaat. Supermercado is iedere dag vanaf 15.00 uur geopend en is gevestigd aan de Witte de Withstraat.

Een swingende Latijns- Amerikaanse keuken
Zoals de naam al doet vermoeden, beschikt de keuken van Supermercado over een Latijns-Amerikaanse streetfood vibe. Met Braziliaanse rib eye, Argentijnse Spareribs, gegrilde zalm en Urguayaanse picanha is Latijns-Amerika uitstekend vertegenwoordigd bij Supermercado. Vlees, vis en vegetarisch worden volgens traditionele wijze gegrilld op houtskool waardoor de authentieke smaak bewaard blijft. Typische aperitivos zoals tortillachips met smaakvolle guacamole, (vegetarische) pasteitjes, pimientos en Mexicaanse taco’s zijn ideaal voor de mensen die graag meerdere lekkernijen willen proberen. Zeebaars, tonijn en coquilles worden bij Supermercado supervers bereidt in ceviches. Dit typische Peruaanse visgerecht, waarbij rauwe vis wordt gegaard in limoensap, begint inmiddels al aardig aan populariteit te winnen. Gerechten zijn de gehele dag te bestellen en dat maakt Supermercado een fijne plek om te borrelen met collega’s of uitgebreid te eten met vrienden. Ook voor een goede kop koffie, late lunch of early diner kunnen gaste in de zaak terecht.



Cocktailbar
Supermercado beschikt over een uitstekend uitgeruste robuuste cocktailbar. Naast old school favo’s pronken er nieuwe sophisticated cocktails op het menu, natuurlijk voorzien van een scheutje Latijns-Amerika. Uiteraard mag een breed assortiment aan tequilla en mezcal niet ontbreken. Ook leuk: bij Supermercado zijn bowls met punches en pitchers met margarita te bestellen. Ideaal voor een borrel met vrienden of een (bedrijfs-)uitje. Que bueno!

Veelzijdige doelgroep
Supermercado komt uit de koker van Rotterdamse horecaondernemers bekend van Blender, Level en Bokaal. Met Supermercado spelen zij in op het veelzijdige publiek van het Witte de Withkwartier. ZZP’ers, groepen vrienden, toeristen, een breed publiek is welkom in het grootschalige hoekpand. Zelfs aan de kleintjes is gedacht, ouders kunnen genieten van de gerechten terwijl het kroost zich vermaakt in de ‘minimercado’. De lichte eetzaal voorzien van vele tafeltjes met kleurrijke stoeltjes, Portugese vloertegels en vele planten dragen bij aan het ultieme zomergevoel.
Supermercado is zeven dagen per week geopend.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: