Nieuwe chef-kok L'invité Amsterdam

19 maart 2013 |
Nieuwe chef-kok L'invité Amsterdam

Richenel Doekhi is de nieuwe chef-kok in het Frans restaurant L'invité le Restaurant. Hij volgt deze maand Aimé van der Veen op in de Amsterdamse Jordaan. Ondernemer Sico de Moel heeft in zijn restaurant een nieuw keukenteam aangesteld.

Nieuw team
Samen met souschef Thorwald Voss vormt Doekhi het nieuwe team in de keuken van het restaurant. L'invité is een Frans klassiek restaurant met een moderne twist. Op de kaart staan gerechten als terrine de foie gras, coquilles, rouleau, côtes de boeuf en crêpes Suzette.

Richenel Doekhi
In Restaurant Diga was Doekhi de afgelopen zes jaar werkzaam als chef-kok. Hij is begonnen in de keuken van een eetcafé, waar zijn liefde voor het vak aangewakkerd is. In restaurants als La Stanza, Restaurant Kip en De Kersentuin heeft hij ervaring op gedaan.

Thorwald Voss
Er is bewust voor gekozen het team in het restaurant te versterken met Voss. De vijftigjarige artistiek chef was leerling bij Joop Braakhekke en John Sistermans toen deze hun eerste Michelinster voor De Kersentuin kregen. Ook richtte Voss de Supperclub op en is hij maker van vegetarische, haute cuisine bitterballen.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
De terrasactie van 2 maart in beeld

Eemhof Watersport & Beachclub uit Zeewolde plaatste dit bericht vanmiddag op Instagram met de tekst: "Wat zouden we het terras weer graag gevuld hebben! Wij zijn ervan overtuigd dat wij als horeca dit op een veilige en verantwoorde manier kunnen doen." Foto: Instagram Eemhof Watersport & Beachclub. ...

Interview Longread
Terras niet open: ''De belangstelling was simpelweg te groot''

Elsemiek Platschorre van Café de Pineut op het Museumplein in Ede wilde oorspronkelijk haar terras vandaag openen, maar zag daar vanaf toen bleek dat er wel heel veel reserveringen en reacties binnenkwamen. "De belangstelling was overweldigend; meer dan 500 bevestigde reserveringen, tall ...

Achtergronden
Eigenaar Stadsvilla Sonsbeek neemt buurman De Palatijn over

De Arnhemse horecaondernemer Kees Bouwhof, bekend van Stadsvilla Sonsbeek, is sinds vandaag ook eigenaar van het nabijgelegen horeca-etablissement De Palatijn. Dankzij deze uitbreiding kan de Stadsvilla, ook bekend als ‘de Witte Villa’, onder andere haar aanbod als officiële trouwlo ...

Corona
Terrasactie gaat door, maar er wordt niet geserveerd

Op dinsdag 2 maart geeft een grote groep horecaondernemers gehoor aan de oproep van Johan de Vos om de terrassen buiten uit te stallen. De actie krijgt een ludiek karakter; de terrassen worden wel opgezet, maar geserveerd wordt er niet. Dat meldt De Telegraaf. Johan de Vos is horecaondernemer in ...

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: