Nieuwe chef-kok L'invité Amsterdam

19 maart 2013
Nieuwe chef-kok L'invité Amsterdam

Richenel Doekhi is de nieuwe chef-kok in het Frans restaurant L'invité le Restaurant. Hij volgt deze maand Aimé van der Veen op in de Amsterdamse Jordaan. Ondernemer Sico de Moel heeft in zijn restaurant een nieuw keukenteam aangesteld.

*Nieuw team*
Samen met souschef Thorwald Voss vormt Doekhi het nieuwe team in de keuken van het restaurant. L'invité is een Frans klassiek restaurant met een moderne twist. Op de kaart staan gerechten als terrine de foie gras, coquilles, rouleau, côtes de boeuf en crêpes Suzette.

*Richenel Doekhi*
In Restaurant Diga was Doekhi de afgelopen zes jaar werkzaam als chef-kok. Hij is begonnen in de keuken van een eetcafé, waar zijn liefde voor het vak aangewakkerd is. In restaurants als La Stanza, Restaurant Kip en De Kersentuin heeft hij ervaring op gedaan.

*Thorwald Voss*
Er is bewust voor gekozen het team in het restaurant te versterken met Voss. De vijftigjarige artistiek chef was leerling bij Joop Braakhekke en John Sistermans toen deze hun eerste Michelinster voor De Kersentuin kregen. Ook richtte Voss de Supperclub op en is hij maker van vegetarische, haute cuisine bitterballen.

~Maud Vissers~

Overig nieuws