Nieuwe chef-kok L'invité Amsterdam

19 maart 2013 |
Nieuwe chef-kok L'invité Amsterdam

Richenel Doekhi is de nieuwe chef-kok in het Frans restaurant L'invité le Restaurant. Hij volgt deze maand Aimé van der Veen op in de Amsterdamse Jordaan. Ondernemer Sico de Moel heeft in zijn restaurant een nieuw keukenteam aangesteld.

Nieuw team
Samen met souschef Thorwald Voss vormt Doekhi het nieuwe team in de keuken van het restaurant. L'invité is een Frans klassiek restaurant met een moderne twist. Op de kaart staan gerechten als terrine de foie gras, coquilles, rouleau, côtes de boeuf en crêpes Suzette.

Richenel Doekhi
In Restaurant Diga was Doekhi de afgelopen zes jaar werkzaam als chef-kok. Hij is begonnen in de keuken van een eetcafé, waar zijn liefde voor het vak aangewakkerd is. In restaurants als La Stanza, Restaurant Kip en De Kersentuin heeft hij ervaring op gedaan.

Thorwald Voss
Er is bewust voor gekozen het team in het restaurant te versterken met Voss. De vijftigjarige artistiek chef was leerling bij Joop Braakhekke en John Sistermans toen deze hun eerste Michelinster voor De Kersentuin kregen. Ook richtte Voss de Supperclub op en is hij maker van vegetarische, haute cuisine bitterballen.

Maud Vissers

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: