Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

21 april 2017 | Roy Spijker

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek.

In Apollo Hotel Amsterdam, gesitueerd in het meest exclusieve stadsdeel, wordt momenteel nog volop gewerkt aan het nieuwe gastronomische fenomeen, La Grande Brasserie. “We gaan iedereen verbazen met dit concept", vertelt Kees Neve, die 'gérant' wordt van Bodon. "Het echte ambacht keert terug, tafelbereidingen nemen een prominente plaats in en de gast wordt getrakteerd op culinaire showelementen. Denk daarbij aan Chateaubriand die aan tafel getrancheerd wordt, sauzen bereid onder toeziend oog van de gast en geflambeerde gerechten. Als je bij ons een bouillabaisse bestelt krijg je de beste van de wijde omtrek," aldus Neve.

Bodon
Het kosmopolitische restaurant, rijk gedecoreerd met een prachtige mélange van marmer, vintage en hout, is vernoemd naar de architect van Apollo Hotel Amsterdam en de Rai Amsterdam, Alexander Bodon. Het restaurant is ontworpen door de bekende Belgische ontwerper Will Erens. Will: "In het design heb ik me laten inspireren door vaste gasten die op zoek zijn naar de rijke traditie van de gastvrijheid uit het verleden, met een hedendaagse twist". 

Willem-Jan van de Dijssel, medeoprichter van Apollo Hotels vult aan: ‘Bij het bedenken van het concept wilden we iets eigenzinnigs creëren: over de top en compromisloos. Bodon is met recht de eerste La Grande Brasserie. De afgelopen 2 jaar heeft de keten hard gebouwd aan een nieuwe positionering, die zich typeert als de regelbreker van de hotellerie: uiteraard ten gunste van onze gasten. Bodon wordt de overtreffende trap in ons ‘flagship’ het Apollo Hotel Amsterdam."

Naast fine dining biedt Bodon een lounge met verschillende zithoeken. Gasten kunnen hier ontbijten, relaxen of vergaderen in stijl.

Nieuwe Executive Chef
Bodon, La Grande Brasserie, is naast The Harbour Club Amsterdam Zuid het tweede restaurant van het luxe hotel. Met een knipoog naar het beroemde Parijse restaurant La Tour d'Argent, bereidt de brigade van Bodon binnenkort een echte 'canard à la presse' aan tafel. Inan Sahin is aangesteld als Executive Chef. Sahin kan bogen op een rijke ervaring in verschillende Nederlandse toprestaurants. Na recent Floor 17 op de kaart te hebben gezet in Amsterdam West, popelt hij om zijn signature te zetten. "Bodon, La Grande Brasserie, gaat terug naar de oorspronkelijke Franse keuken. Ik zal verrassen met gerechten die nergens anders in Nederland te vinden zijn", aldus Inan Sahin.

Bodon, La Grande Brasserie, opent medio juni.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Mensen
Restaurant De Wachter is beste Euro-Toques Restaurant van Nederland

Restaurant De Wachter in Alblasserdam is de winnaar van beste Euro-Toques Restaurant van Nederland. Dit is bekend gemaakt tijdens de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september. Naast De Wachter waren ook Het Spijshuys in Boornbergum en De Mandemaaker in Bunschoten-Spakenburg geno...

OTA's Airbnb
Restaurants nu ook te boeken via app Airbnb

Gebruikers van de app van Airbnb kunnen in de Verenigde Staten vanaf nu ook restaurants reserveren. Dit gaat via Resy, een dienst waar Airbnb eerder dit jaar in investeerde. Airbnb begint begint met de dienst in zestien steden, waaronder New York en Los Angeles. In totaal kunnen gebruikers kiezen...

Awards Ondernemen
Drie horecabedrijven winnen online challenge 'Boost je omzet!'

Het Thon Hotel in Rotterdam, restaurant Zeeën van Tijd in Roosendaal en Snackbar Kitsy’s in Alkmaar gaan de uitdaging aan. Zij zijn de drie winnaars van de beursactie van Boost je omzet! op Gastvrij Rotterdam. Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september 2017 was het team van deze onli...

SVH
Eerste Leermeesterdag FNV Horeca en SVH groot succes

FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) hebben 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam de eerste editie van de FNV/SVH Leermeesterdag georganiseerd. Een dag met inspirerende sprekers en leerzame workshops (verzorgd door branche-erkende opleiders HSN en Picabia), waarbij het motiveren van...

Achtergronden
Overvaltraining helpt om criminaliteit in de horeca voor te zijn

Op 9 oktober gaat de Week van de Veiligheid van start. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is de eerste stap om de kans op criminaliteit in uw zaak te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan een overvaltraining voor u en uw medewerkers. Wij spraken met Hendrik-Jan Kaptein van het Centrum voor ...

Events Horeca
Horecabeurs Gastvrij Rotterdam groeit in omvang

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een uitermate succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: