Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

21 april 2017 | Roy Spijker

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek.

In Apollo Hotel Amsterdam, gesitueerd in het meest exclusieve stadsdeel, wordt momenteel nog volop gewerkt aan het nieuwe gastronomische fenomeen, La Grande Brasserie. “We gaan iedereen verbazen met dit concept", vertelt Kees Neve, die 'gérant' wordt van Bodon. "Het echte ambacht keert terug, tafelbereidingen nemen een prominente plaats in en de gast wordt getrakteerd op culinaire showelementen. Denk daarbij aan Chateaubriand die aan tafel getrancheerd wordt, sauzen bereid onder toeziend oog van de gast en geflambeerde gerechten. Als je bij ons een bouillabaisse bestelt krijg je de beste van de wijde omtrek," aldus Neve.

Bodon
Het kosmopolitische restaurant, rijk gedecoreerd met een prachtige mélange van marmer, vintage en hout, is vernoemd naar de architect van Apollo Hotel Amsterdam en de Rai Amsterdam, Alexander Bodon. Het restaurant is ontworpen door de bekende Belgische ontwerper Will Erens. Will: "In het design heb ik me laten inspireren door vaste gasten die op zoek zijn naar de rijke traditie van de gastvrijheid uit het verleden, met een hedendaagse twist". 

Willem-Jan van de Dijssel, medeoprichter van Apollo Hotels vult aan: ‘Bij het bedenken van het concept wilden we iets eigenzinnigs creëren: over de top en compromisloos. Bodon is met recht de eerste La Grande Brasserie. De afgelopen 2 jaar heeft de keten hard gebouwd aan een nieuwe positionering, die zich typeert als de regelbreker van de hotellerie: uiteraard ten gunste van onze gasten. Bodon wordt de overtreffende trap in ons ‘flagship’ het Apollo Hotel Amsterdam."

Naast fine dining biedt Bodon een lounge met verschillende zithoeken. Gasten kunnen hier ontbijten, relaxen of vergaderen in stijl.

Nieuwe Executive Chef
Bodon, La Grande Brasserie, is naast The Harbour Club Amsterdam Zuid het tweede restaurant van het luxe hotel. Met een knipoog naar het beroemde Parijse restaurant La Tour d'Argent, bereidt de brigade van Bodon binnenkort een echte 'canard à la presse' aan tafel. Inan Sahin is aangesteld als Executive Chef. Sahin kan bogen op een rijke ervaring in verschillende Nederlandse toprestaurants. Na recent Floor 17 op de kaart te hebben gezet in Amsterdam West, popelt hij om zijn signature te zetten. "Bodon, La Grande Brasserie, gaat terug naar de oorspronkelijke Franse keuken. Ik zal verrassen met gerechten die nergens anders in Nederland te vinden zijn", aldus Inan Sahin.

Bodon, La Grande Brasserie, opent medio juni.

Overig nieuws

Economie Food
Franchising in horeca neemt toe in Nederland

De franchisesector heeft in 2016 een boost gekregen. Opvallend is de toename van het aantal medewerkers (+3,8%) en de omzet (+3,2%). De sector Detailhandel Food is met de meeste medewerkers en een omzet van maar liefst meer dan 14.1 miljard euro het meest opvallend. Dit is gerealiseerd met mind...

Food Awards
Beste hamburgermaker van Nederland wil prijzen winnen met kipburger

Tijdens National Hamburger Day op zondag 28 mei 2017 viert de Familie Ter Marsch haar hamburgersuccessen van de afgelopen jaren. Tevens blikt zij vooruit met een voorproefje op de World Food Championships in Alabama, Amerika, bij Café Ter Marsch. Op zondag 28 mei serveren zij voor bij de b...

Bezorgen
Eten bestellen via Facebook, een zegen voor restaurants?

In de Verenigde Staten test Facebook het bestellen van eten via het social media kanaal. Restaurants klagen al langer over de hoge kosten bij Thuisbezorgd, dus dit zou een 'game changer' kunnen zijn binnen de bezorgmarkt. Facebook rolt meer functionaliteiten uit, zoals het plaatsen van va...

Video
Video: waarom bezoekers de Europa League finale niet in de horeca bekijken

Irritante gasten, betweters, pseudo-kenners, negatievelingen en een barman die liever voetbal kijkt dan biertjes tapt... Voetbal kijken is leuk, maar soms kun je je ergeren aan de kleinste dingen wanneer de gemoederen hoog oplopen. In deze video zie je waarom bepaalde mensen de finale van de Euro...

Interieur Advertorial
Controle binnenklimaatsystemen bespaart horeca veel geld

Momenteel worden de controles op de regelgeving omtrent de EPBD (Energy Performance of Buildings Directive) door Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied sterk geïntensiveerd. De regelgeving voor eigenaren en beheerders van gebouwen met een opgeteld koelvermogen van 12KW of meer worden met name in ...

Opening Restaurant
MasterChef-winnaar opent eigen restaurant

Wie altijd al eens aan heeft willen schuiven bij MasterChef Bart van Berkel, kan vanaf deze zomer zijn hart ophalen in de binnenstad van Haarlem. De winnaar van het tv-programma MasterChef opent daar op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant. Nadat hij MasterChef won, ging Bart van Berke...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: