Nieuw restaurant in Apollo Hotel Amsterdam

21 april 2017 | Roy Spijker

Op het kruispunt van 5 grachten, in een prachtige oase van rust, opent medio juni hét nieuwe restaurant van Amsterdam: 'Bodon, La Grande Brasserie'. Traditionele Franse keuken in een moderne verpakking. Niet gestandaardiseerd maar individueel en uniek.

In Apollo Hotel Amsterdam, gesitueerd in het meest exclusieve stadsdeel, wordt momenteel nog volop gewerkt aan het nieuwe gastronomische fenomeen, La Grande Brasserie. “We gaan iedereen verbazen met dit concept", vertelt Kees Neve, die 'gérant' wordt van Bodon. "Het echte ambacht keert terug, tafelbereidingen nemen een prominente plaats in en de gast wordt getrakteerd op culinaire showelementen. Denk daarbij aan Chateaubriand die aan tafel getrancheerd wordt, sauzen bereid onder toeziend oog van de gast en geflambeerde gerechten. Als je bij ons een bouillabaisse bestelt krijg je de beste van de wijde omtrek," aldus Neve.

Bodon
Het kosmopolitische restaurant, rijk gedecoreerd met een prachtige mélange van marmer, vintage en hout, is vernoemd naar de architect van Apollo Hotel Amsterdam en de Rai Amsterdam, Alexander Bodon. Het restaurant is ontworpen door de bekende Belgische ontwerper Will Erens. Will: "In het design heb ik me laten inspireren door vaste gasten die op zoek zijn naar de rijke traditie van de gastvrijheid uit het verleden, met een hedendaagse twist". 

Willem-Jan van de Dijssel, medeoprichter van Apollo Hotels vult aan: ‘Bij het bedenken van het concept wilden we iets eigenzinnigs creëren: over de top en compromisloos. Bodon is met recht de eerste La Grande Brasserie. De afgelopen 2 jaar heeft de keten hard gebouwd aan een nieuwe positionering, die zich typeert als de regelbreker van de hotellerie: uiteraard ten gunste van onze gasten. Bodon wordt de overtreffende trap in ons ‘flagship’ het Apollo Hotel Amsterdam."

Naast fine dining biedt Bodon een lounge met verschillende zithoeken. Gasten kunnen hier ontbijten, relaxen of vergaderen in stijl.

Nieuwe Executive Chef
Bodon, La Grande Brasserie, is naast The Harbour Club Amsterdam Zuid het tweede restaurant van het luxe hotel. Met een knipoog naar het beroemde Parijse restaurant La Tour d'Argent, bereidt de brigade van Bodon binnenkort een echte 'canard à la presse' aan tafel. Inan Sahin is aangesteld als Executive Chef. Sahin kan bogen op een rijke ervaring in verschillende Nederlandse toprestaurants. Na recent Floor 17 op de kaart te hebben gezet in Amsterdam West, popelt hij om zijn signature te zetten. "Bodon, La Grande Brasserie, gaat terug naar de oorspronkelijke Franse keuken. Ik zal verrassen met gerechten die nergens anders in Nederland te vinden zijn", aldus Inan Sahin.

Bodon, La Grande Brasserie, opent medio juni.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: