Nieuw museum krijgt gastronomisch caf�-restaurant

20 juni 2009 |
<

Afgelopen weekeinde opende Neva haar deuren voor het publiek in de Hermitage Amsterdam. Het café-restaurant is gevestigd in de Oostvleugel van het 17e eeuwse monumentale gebouw Amstelhof en heeft haar naam te danken aan rivier de Neva in St.-Petersburg, waarlangs het oorspronkelijke Russische Staatsmuseum de Hermitage zich bevindt. In Neva moeten kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samenkomen.

Het kosmopolitische café-restaurant met 34 hoge ramen biedt ruimte aan zo’n 200 zitplaatsen en heeft een panoramisch uitzicht op de binnentuin. In een beschutte hoek aan de achterzijde van de Hermitage Amsterdam, waar tevens de Hermitage voor kinderen is gevestigd, bevindt zich een groot en zonnig terras (150 zitplaatsen) voor een drankje en een kleine maaltijd.

Neva biedt gastronomie en gastheerschap op niveau in een stijlvolle en bruisende omgeving vol kunst en design. Het jonge team met vakmensen draagt de zorg voor een prettige sfeer en professionele service. De menukaart is samengesteld in samenwerking met Les Patrons Cuisiniers. Daarnaast zijn op de moderne menukaart van Neva ook Russische klassiekers terug te vinden; brood wordt gebakken volgens authentiek Russisch recept, terwijl de dagverse patisserie met behulp van Russische patissiers is ontwikkeld.

In Neva kunnen de museumbezoekers en horecaliefhebbers gedurende de dag terecht voor een snelle, eenvoudige of een meer uitgebreide lunch. ’s Avonds is Neva de ideale plaats voor een kwaliteitsdiner á la carte of later op de avond, na bezoek aan een van de omliggende theaters zoals Carré en de muziektheater, voor een licht souper. Gedurende de avond of op verzoek is valet parkeerservice beschikbaar.

Neva is een onderdeel van Amsterdam Village Company (AVC), waartoe ook Hotel Arena, Odeon, David & Goliath (Amsterdams Historische Museum), Brasserie de Brakke Grond, Café Cox en Stanislavski (Stadsschouwburg Amsterdam) toe behoren.

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: