Nieuw museum krijgt gastronomisch caf�-restaurant

20 juni 2009 |
<

Afgelopen weekeinde opende Neva haar deuren voor het publiek in de Hermitage Amsterdam. Het café-restaurant is gevestigd in de Oostvleugel van het 17e eeuwse monumentale gebouw Amstelhof en heeft haar naam te danken aan rivier de Neva in St.-Petersburg, waarlangs het oorspronkelijke Russische Staatsmuseum de Hermitage zich bevindt. In Neva moeten kunst, cultuur en gastvrijheid op een bijzondere manier samenkomen.

Het kosmopolitische café-restaurant met 34 hoge ramen biedt ruimte aan zo’n 200 zitplaatsen en heeft een panoramisch uitzicht op de binnentuin. In een beschutte hoek aan de achterzijde van de Hermitage Amsterdam, waar tevens de Hermitage voor kinderen is gevestigd, bevindt zich een groot en zonnig terras (150 zitplaatsen) voor een drankje en een kleine maaltijd.

Neva biedt gastronomie en gastheerschap op niveau in een stijlvolle en bruisende omgeving vol kunst en design. Het jonge team met vakmensen draagt de zorg voor een prettige sfeer en professionele service. De menukaart is samengesteld in samenwerking met Les Patrons Cuisiniers. Daarnaast zijn op de moderne menukaart van Neva ook Russische klassiekers terug te vinden; brood wordt gebakken volgens authentiek Russisch recept, terwijl de dagverse patisserie met behulp van Russische patissiers is ontwikkeld.

In Neva kunnen de museumbezoekers en horecaliefhebbers gedurende de dag terecht voor een snelle, eenvoudige of een meer uitgebreide lunch. ’s Avonds is Neva de ideale plaats voor een kwaliteitsdiner á la carte of later op de avond, na bezoek aan een van de omliggende theaters zoals Carré en de muziektheater, voor een licht souper. Gedurende de avond of op verzoek is valet parkeerservice beschikbaar.

Neva is een onderdeel van Amsterdam Village Company (AVC), waartoe ook Hotel Arena, Odeon, David & Goliath (Amsterdams Historische Museum), Brasserie de Brakke Grond, Café Cox en Stanislavski (Stadsschouwburg Amsterdam) toe behoren.

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Economie Opening
Arsenaal Restaurants Groep lanceert Grill&Lounge

Op 1 juni staat vanaf 12.00 uur in de Brasserie van Arsenaal Restaurants de grill aan. Met een Restaurant, Brasserie, Arsenaal Events en Catering biedt de groep nu een nieuw concept aan: De Brasserie | GRILL&LOUNGE. De Brasserie voor lunch en borrel wordt uitgebreid met een trendy daily gril...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Coronacrisis
Realtime countdown tot opening horeca 1 juni, 12 uur

Het aftellen is begonnen! In onderstaande countdown timer zie je exact hoe lang het nog duurt totdat je de deuren van je horecazaak en terras weer mag openen. Heel veel succes! ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: