Nieuw concept voor toprestaurant

25 maart 2015 |
Nieuw concept voor toprestaurant

Toprestaurant De Fuik in het Gelderse Aalst heeft een nieuw menuconcept geïntroduceerd. De nieuwe maandelijks wisselende kaart bestaat uit
15 gerechten ter grootte van een voor-/tussengerecht waaruit de gast zelf zijn menu samenstelt. Met dit nieuwe menuconcept laten ondernemers Martin en Rosita Ruisaard de traditionele kaartindeling met à la carte gerechten en menu’s los en bieden ze de gast meer keuze voor een aangename prijs.

De Fuik Nieuwe Stijl
Patron-cuisinier Martin Ruisaard: “Wij hebben gemerkt dat de behoefte van de gast verandert en dat er meer vraag is naar flexibiliteit. Daarom hebben we onze kaart met à la carte-gerechten en menu’s overboord gegooid en ‘De Fuik Nieuwe Stijl’ geïntroduceerd: een maandelijks wisselende kaart met 15 gerechten ter grootte van een voor-/tussengerecht waaruit de gast zelf zijn menu samenstelt, variërend van een tweegangenlunch tot een avondvullende maaltijd. De kaart is onderverdeeld in koude en warme gerechten, nagerechten en kaas. We vinden het belangrijk om gasten totale vrijheid te geven in hun gerechtkeuze. Dat kon voorheen alleen als ze a la carte bestelden. Nu kunnen gasten meerdere gerechten kiezen voor een aantrekkelijke prijs. Voor € 39,- eet je hier drie gerechten, elke extra gang kost € 7,- meer. Alle gerechten zijn ook als grotere portie te bestellen voor € 25,00 per gerecht. Gasten die niet willen kiezen of die verrast willen worden kunnen de keuze aan ons overlaten. We werken sinds januari volgens deze nieuwe opzet en onze gasten zijn enthousiast. Doordat de kaart maandelijks wisselt hebben we al veel gasten binnen korte tijd teruggezien, we zijn heel blij met onze nieuwe aanpak.”



Restyling en nieuwe sommelier
De Fuik heeft niet alleen de menukaart vernieuwd, ook het interieur heeft een kleine restyling ondergaan. Zo is een van de muren bekleed met hout en heeft een aantal muren een zachtere tint gekregen, waardoor er meer aansluiting is met de omringende natuur.
Sinds eind 2014 is sommelier en vinoloog Ben Scheffers aangetrokken die met zijn ruime ervaring de gasten voorziet van een deskundig wijnadvies. Scheffers werkte al eerder in De Fuik. Met alle vernieuwingen is De Fuik helemaal klaar voor 2015.

Over restaurant De Fuik
Restaurant De Fuik in Aalst (Gelderland) is de trots van Martin en Rosita Ruisaard. Beide zijn van oorsprong kok en werkten onder meer in de keuken van restaurant Het Veerhuys in Almere. In hun eigen De Fuik is Rosita (23) de gastvrouw. Chef Martin Ruisaard (30) kookt Frans georiënteerd met moderne en Aziatische invloeden vanuit een klassieke basis. In 2013 plaatste dit ambitieuze koppel - met Martin als chef en Rosita als commis - zich voor Nederland in de wereldfinale van de kookwedstrijd Bocuse ‘d Or, waar zij 16e van de wereld werden.

De Fuik ligt tussen Utrecht en Den Bosch op de grens van Gelderland en Brabant en heeft een prachtig uitzicht over de Afgedamde Maas en de uiterwaarden. Het terras is meermalen uitgeroepen tot mooiste terras van Nederland. De Fuik heeft vermeldingen in restaurantgidsen Michelin (3 rode bestekjes), Lekker (top 500), GaultMillau (14 punten) en Grootspraak (7,5 punten en 3 druiventrosjes voor de wijnkaart).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: