Nieuw concept voor toprestaurant

25 maart 2015
Nieuw concept voor toprestaurant

Toprestaurant De Fuik in het Gelderse Aalst heeft een nieuw menuconcept geïntroduceerd. De nieuwe maandelijks wisselende kaart bestaat uit
15 gerechten ter grootte van een voor-/tussengerecht waaruit de gast zelf zijn menu samenstelt. Met dit nieuwe menuconcept laten ondernemers Martin en Rosita Ruisaard de traditionele kaartindeling met à la carte gerechten en menu’s los en bieden ze de gast meer keuze voor een aangename prijs.

*De Fuik Nieuwe Stijl*
Patron-cuisinier Martin Ruisaard: “Wij hebben gemerkt dat de behoefte van de gast verandert en dat er meer vraag is naar flexibiliteit. Daarom hebben we onze kaart met à la carte-gerechten en menu’s overboord gegooid en ‘De Fuik Nieuwe Stijl’ geïntroduceerd: een maandelijks wisselende kaart met 15 gerechten ter grootte van een voor-/tussengerecht waaruit de gast zelf zijn menu samenstelt, variërend van een tweegangenlunch tot een avondvullende maaltijd. De kaart is onderverdeeld in koude en warme gerechten, nagerechten en kaas. We vinden het belangrijk om gasten totale vrijheid te geven in hun gerechtkeuze. Dat kon voorheen alleen als ze a la carte bestelden. Nu kunnen gasten meerdere gerechten kiezen voor een aantrekkelijke prijs. Voor € 39,- eet je hier drie gerechten, elke extra gang kost € 7,- meer. Alle gerechten zijn ook als grotere portie te bestellen voor € 25,00 per gerecht. Gasten die niet willen kiezen of die verrast willen worden kunnen de keuze aan ons overlaten. We werken sinds januari volgens deze nieuwe opzet en onze gasten zijn enthousiast. Doordat de kaart maandelijks wisselt hebben we al veel gasten binnen korte tijd teruggezien, we zijn heel blij met onze nieuwe aanpak.”



*Restyling en nieuwe sommelier*
De Fuik heeft niet alleen de menukaart vernieuwd, ook het interieur heeft een kleine restyling ondergaan. Zo is een van de muren bekleed met hout en heeft een aantal muren een zachtere tint gekregen, waardoor er meer aansluiting is met de omringende natuur.
Sinds eind 2014 is sommelier en vinoloog Ben Scheffers aangetrokken die met zijn ruime ervaring de gasten voorziet van een deskundig wijnadvies. Scheffers werkte al eerder in De Fuik. Met alle vernieuwingen is De Fuik helemaal klaar voor 2015.

*Over restaurant De Fuik*
Restaurant De Fuik in Aalst (Gelderland) is de trots van Martin en Rosita Ruisaard. Beide zijn van oorsprong kok en werkten onder meer in de keuken van restaurant Het Veerhuys in Almere. In hun eigen De Fuik is Rosita (23) de gastvrouw. Chef Martin Ruisaard (30) kookt Frans georiënteerd met moderne en Aziatische invloeden vanuit een klassieke basis. In 2013 plaatste dit ambitieuze koppel - met Martin als chef en Rosita als commis - zich voor Nederland in de wereldfinale van de kookwedstrijd Bocuse ‘d Or, waar zij 16e van de wereld werden.

De Fuik ligt tussen Utrecht en Den Bosch op de grens van Gelderland en Brabant en heeft een prachtig uitzicht over de Afgedamde Maas en de uiterwaarden. Het terras is meermalen uitgeroepen tot mooiste terras van Nederland. De Fuik heeft vermeldingen in restaurantgidsen Michelin (3 rode bestekjes), Lekker (top 500), GaultMillau (14 punten) en Grootspraak (7,5 punten en 3 druiventrosjes voor de wijnkaart).

Overig nieuws