Nieuw concept voor toprestaurant

25 maart 2015 |
Nieuw concept voor toprestaurant<

Toprestaurant De Fuik in het Gelderse Aalst heeft een nieuw menuconcept geïntroduceerd. De nieuwe maandelijks wisselende kaart bestaat uit
15 gerechten ter grootte van een voor-/tussengerecht waaruit de gast zelf zijn menu samenstelt. Met dit nieuwe menuconcept laten ondernemers Martin en Rosita Ruisaard de traditionele kaartindeling met à la carte gerechten en menu’s los en bieden ze de gast meer keuze voor een aangename prijs.

De Fuik Nieuwe Stijl
Patron-cuisinier Martin Ruisaard: “Wij hebben gemerkt dat de behoefte van de gast verandert en dat er meer vraag is naar flexibiliteit. Daarom hebben we onze kaart met à la carte-gerechten en menu’s overboord gegooid en ‘De Fuik Nieuwe Stijl’ geïntroduceerd: een maandelijks wisselende kaart met 15 gerechten ter grootte van een voor-/tussengerecht waaruit de gast zelf zijn menu samenstelt, variërend van een tweegangenlunch tot een avondvullende maaltijd. De kaart is onderverdeeld in koude en warme gerechten, nagerechten en kaas. We vinden het belangrijk om gasten totale vrijheid te geven in hun gerechtkeuze. Dat kon voorheen alleen als ze a la carte bestelden. Nu kunnen gasten meerdere gerechten kiezen voor een aantrekkelijke prijs. Voor € 39,- eet je hier drie gerechten, elke extra gang kost € 7,- meer. Alle gerechten zijn ook als grotere portie te bestellen voor € 25,00 per gerecht. Gasten die niet willen kiezen of die verrast willen worden kunnen de keuze aan ons overlaten. We werken sinds januari volgens deze nieuwe opzet en onze gasten zijn enthousiast. Doordat de kaart maandelijks wisselt hebben we al veel gasten binnen korte tijd teruggezien, we zijn heel blij met onze nieuwe aanpak.”



Restyling en nieuwe sommelier
De Fuik heeft niet alleen de menukaart vernieuwd, ook het interieur heeft een kleine restyling ondergaan. Zo is een van de muren bekleed met hout en heeft een aantal muren een zachtere tint gekregen, waardoor er meer aansluiting is met de omringende natuur.
Sinds eind 2014 is sommelier en vinoloog Ben Scheffers aangetrokken die met zijn ruime ervaring de gasten voorziet van een deskundig wijnadvies. Scheffers werkte al eerder in De Fuik. Met alle vernieuwingen is De Fuik helemaal klaar voor 2015.

Over restaurant De Fuik
Restaurant De Fuik in Aalst (Gelderland) is de trots van Martin en Rosita Ruisaard. Beide zijn van oorsprong kok en werkten onder meer in de keuken van restaurant Het Veerhuys in Almere. In hun eigen De Fuik is Rosita (23) de gastvrouw. Chef Martin Ruisaard (30) kookt Frans georiënteerd met moderne en Aziatische invloeden vanuit een klassieke basis. In 2013 plaatste dit ambitieuze koppel - met Martin als chef en Rosita als commis - zich voor Nederland in de wereldfinale van de kookwedstrijd Bocuse ‘d Or, waar zij 16e van de wereld werden.

De Fuik ligt tussen Utrecht en Den Bosch op de grens van Gelderland en Brabant en heeft een prachtig uitzicht over de Afgedamde Maas en de uiterwaarden. Het terras is meermalen uitgeroepen tot mooiste terras van Nederland. De Fuik heeft vermeldingen in restaurantgidsen Michelin (3 rode bestekjes), Lekker (top 500), GaultMillau (14 punten) en Grootspraak (7,5 punten en 3 druiventrosjes voor de wijnkaart).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Nieuwe sim-kaart

Zojuist hebben we onze wekelijkse vergadering gehad. Isabel, Rutger, Mark en ik nemen dan het nieuwe week- en Paasmenu door en evalueren wat er vorige week goed ging en wat er deze week beter kan. Paar dingen: op maandag gaan we dicht, het weekmenu is akkoord en voor de bestellingen hebben we een ni...

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: