Michelle de Bruijn maakt het Lekkerste Hamburgermenu van 2020

15 januari 2020 | David Bakker

Amsterdam – Michelle maakt Het Lekkerste Hamburgermenu van 2020. Zij won tijdens de Horecava met haar creatie 'De Wilde Burger' deze vooraanstaande vakwedstrijd.

Michelle werkt bij Spareribs Express uit Den Haag. De voorzitter van de proefjury, Eke Bosman, prees het winnende gerecht met name door de combinatie van een goed gegaarde burger en de side dishes. Deze was een aardappelgratie en een smakelijke rauwkost welke hoog op smaak waren en verassend qua samenstelling. Kortom, een échte winnaar!
De vakwedstrijd Het Lekkerste Hamburgermenu is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals, werkzaam bij horecabedrijven.
De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen acht minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. Er moest worden gelet op de uitvoering van de opdracht 'bierparing', waarbij de burger begeleid moest worden door een aardappelproduct. Verder werd er gelet op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar bovenal moest de burger een uniek en spraakmakend karakter tonen. 

TOP 3

De volledige top 3 van De Lekkerste Burger 2020 luidt als volgt:
#1: Michelle de Bruijn van SpareribExpress uit Den Haag
#2: Ferliyan Palimbong van Pomodoro uit Bunschoten-Spakenburg
#3: Jort Brink van Burgerzaken uit Harderwijk
Aan de finale van deze vakwedstrijd namen 7 deelnemers deel. De vakwedstrijd om Het Lekkerste Hamburgermenu 2020 is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Remia en Salomon FoodWorld.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Michelin

"Waarin Nederland zich als gastronomisch land onderscheidt is duurzaamheid, de aandacht voor lokale producten, duurzame vis en eerlijk vlees. Daarin loopt Nederland echt een stapje voor op de buurlanden", aldus Michelin hoofdinspecteur Loens dit jaar tijdens de uitreiking van de sterren. ...

Interview
Reportage: Eetcafé Joos, De Bilt [video]

In juli 2015 opende eetcafé Joos haar deuren. Met buiten 56 zitplekken en binnen 30 zitplekken is het een van de meest bruisende eetcafés in de Bilt. Jolanda Wouters is de trotse eigenaar van Joos en vertelt in geuren en kleuren over haar ondernemerschap. Wanneer je binnen komt lope...

Achtergronden
Vaders missen verschoonplekken in de horeca

83% van de Nederlandse vaders met jonge kinderen heeft weleens meegemaakt dat er, op het moment dat de luier van zijn kindje vervangen moest worden, geen verschoonplek op een openbaar herentoilet aanwezig was, bijvoorbeeld in een restaurant of bij een tankstation. Twee derde van de vaders vindt ...

Culinair
Vis roken doe je zo

Het roken van voedsel is een kooktechniek waarbij voedsel in rook van smeulend hout wordt gehangen of gelegd. Van oudsher werd deze kooktechniek toegepast om voedsel te conserveren, waardoor het langer houdbaar was. Tegenwoordig gebeurt roken voornamelijk om de expliciete smaak over te brengen. Voor...

Awards
Edwin Hollanders maakt de Lekkerste Pannenkoek van 2020

Edwin Hollanders wordt twee keer eerste bij De Lekkerste Pannenkoek van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Hollanders krijg je 'm niet' niet alleen de eerste prijs van de proefjury, maar ook de kinderjuryprijs. Edwin werkt bij Pannenkoekenhuis De Perdstal in Venray. D...

Awards
Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020

Mitch Kramer maakt Het Lekkerste Frietje met topping van 2020. Hij won tijdens de Horecava met zijn creatie 'Sweet fries of mine' deze vooraanstaande vakwedstrijd. Mitch werkt bij Ter Marsch&Co uit Amsterdam en hij liet met zijn creatie zien wat er allemaal mogelijk is met zoeteaardap...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: