Michelinrestaurant lanceert theemenu

10 mei 2016 |
Michelinrestaurant lanceert theemenu<

Michelin-restaurant HanTing Cuisine presenteert vandaag een innovatief theemenu. Bij elke gang wordt een andere thee geschonken, die, in
combinatie met het eten, een positief effect heeft op het menselijk lichaam.

Harmonie
Het menu gaat volgens de zaak een stap verder dan de tea pairing zoals die we tot nu toe kennen. Bij elke gang van het menu is een thee geselecteerd, waaraan een mengsel van kruiden is toegevoegd, gebaseerd op kennis en ervaring van de traditionele Chinese geneeskunde. De thee is dus niet alleen wat betreft smaak afgestemd op het eten, maar de kruiden in combinatie met het eten hebben bovendien een positieve werking op het menselijk lichaam.

Chinese voedingsleer
Han Ji: "Thee wordt door de Chinese voedingsleer gezien als voedingsmiddel én als medicijn. Als een bepaalde thee bij een gerecht wordt gedronken, kunnen bovendien sommige nadelige effecten van een gerecht worden verminderd en positieve effecten worden versterkt. Zo wordt bijvoorbeeld bij een gerecht met verwarmende, activerende ingrediënten zoals wasabi of paling, een rustgevende thee geschonken en bij een gerecht dat rundvlees bevat, een thee die de aanmaak van enzymen versterkt, waardoor eiwitten beter verteerd kunnen worden. Bij een gerecht dat vet bevat wordt een thee geschonken met vetoplossende eigenschappen. Zo draagt de thee bij aan een betere spijsvertering."

Energie
De Chinese voedingsleer kijkt naar de balans in het menselijk lichaam. Als we ons lichaam voeden op een manier die past bij ons lichaam en onze situatie (bijvoorbeeld klimaat en jaargetijde), dan zijn we in harmonie. Han Ji: "Als iemand bijvoorbeeld te ‘koud’ is, dan kunnen we dit herstellen met verwarmende voeding en thee, die de ‘koude’ energie opheffen. Door de juiste voeding te kiezen, worden ziekten voorkomen. Dit is een andere benaderingswijze dan de westerse geneeskunde, al is er in het westen ook steeds meer aandacht voor preventieve zorg."

Shandong University
Voor het samenstellen van de kruidencombinatie en het onderzoeken van de werking ervan, is nauw samengewerkt met de Shandong University of Traditional Chinese Medicine, partner van HanTing Academy. De smaak van de thee is samengesteld door theesommelier Kiona Malinka. Het theemenu staat vanaf half juni bij HanTing op de kaart.

Missie
Het theemenu sluit volgens Ji aan bij de trend dat mensen bewuster en gezonder willen eten en drinken. Dit is eveneens de missie van de Han Group onder leiding van Michelin-chef Han Ji, die naast HanTing Cuisine bestaat uit Red Chilli en de restaurants UMAMI by Han. De Han Group laat zich inspireren door de 5.000 jaar oude Chinese Voedingsleer.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: