Michelinrestaurant lanceert theemenu

10 mei 2016 |
Michelinrestaurant lanceert theemenu<

Michelin-restaurant HanTing Cuisine presenteert vandaag een innovatief theemenu. Bij elke gang wordt een andere thee geschonken, die, in
combinatie met het eten, een positief effect heeft op het menselijk lichaam.

Harmonie
Het menu gaat volgens de zaak een stap verder dan de tea pairing zoals die we tot nu toe kennen. Bij elke gang van het menu is een thee geselecteerd, waaraan een mengsel van kruiden is toegevoegd, gebaseerd op kennis en ervaring van de traditionele Chinese geneeskunde. De thee is dus niet alleen wat betreft smaak afgestemd op het eten, maar de kruiden in combinatie met het eten hebben bovendien een positieve werking op het menselijk lichaam.

Chinese voedingsleer
Han Ji: "Thee wordt door de Chinese voedingsleer gezien als voedingsmiddel én als medicijn. Als een bepaalde thee bij een gerecht wordt gedronken, kunnen bovendien sommige nadelige effecten van een gerecht worden verminderd en positieve effecten worden versterkt. Zo wordt bijvoorbeeld bij een gerecht met verwarmende, activerende ingrediënten zoals wasabi of paling, een rustgevende thee geschonken en bij een gerecht dat rundvlees bevat, een thee die de aanmaak van enzymen versterkt, waardoor eiwitten beter verteerd kunnen worden. Bij een gerecht dat vet bevat wordt een thee geschonken met vetoplossende eigenschappen. Zo draagt de thee bij aan een betere spijsvertering."

Energie
De Chinese voedingsleer kijkt naar de balans in het menselijk lichaam. Als we ons lichaam voeden op een manier die past bij ons lichaam en onze situatie (bijvoorbeeld klimaat en jaargetijde), dan zijn we in harmonie. Han Ji: "Als iemand bijvoorbeeld te ‘koud’ is, dan kunnen we dit herstellen met verwarmende voeding en thee, die de ‘koude’ energie opheffen. Door de juiste voeding te kiezen, worden ziekten voorkomen. Dit is een andere benaderingswijze dan de westerse geneeskunde, al is er in het westen ook steeds meer aandacht voor preventieve zorg."

Shandong University
Voor het samenstellen van de kruidencombinatie en het onderzoeken van de werking ervan, is nauw samengewerkt met de Shandong University of Traditional Chinese Medicine, partner van HanTing Academy. De smaak van de thee is samengesteld door theesommelier Kiona Malinka. Het theemenu staat vanaf half juni bij HanTing op de kaart.

Missie
Het theemenu sluit volgens Ji aan bij de trend dat mensen bewuster en gezonder willen eten en drinken. Dit is eveneens de missie van de Han Group onder leiding van Michelin-chef Han Ji, die naast HanTing Cuisine bestaat uit Red Chilli en de restaurants UMAMI by Han. De Han Group laat zich inspireren door de 5.000 jaar oude Chinese Voedingsleer.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: