Meest Gastvrije Restaurant op Horecava

31 december 2013
Meest Gastvrije Restaurant op Horecava

Op maandag 13 januari wordt tijdens de Horecava voor het eerst het Meest Gastvrije Restaurant van Nederland bekendgemaakt. De presentatie is in handen van Astrid Joosten, ambassadeur
van het Gastvrijheidsgilde en wordt gehouden op de wereld INNOVEER! van 17.00 tot 18.00 uur. Guido van Woerkom, hoofddirecteur van de ANWB, maakt de winnaar bekend.

*Initiatiefnemers*
De verkiezing is een initiatief van het Gastvrijheidsgilde, de ANWB en IENS. In totaal zijn honderdvijfenveertig restaurants genomineerd op basis van gegevens van IENS op het gebied van service. Er zijn twee categorieën: restaurants met een menuprijs tot €50 en restaurants met een menuprijs boven €50. De bedrijven die het hoogst scoren op het aspect ‘service’ op www.iens.nl worden door professionals van het Gastvrijheidsgilde bezocht. Deze mystery-guests beoordelen het bedrijf uitsluitend op het gastvrije gedrag, van reservering, welkom en verblijf tot en met afscheid.

*Overall winnaar*
Een verkiezingscommissie, bestaande uit vertegenwoordigers van de ANWB, IENS en het Gastvrijheidsgilde, bepaalt op basis van de rapportages van de mystery-guests en gegevens van IENS voor beide prijsklassen een top drie en de overall winnaar. De overall winnaar mag de titel ‘Meest Gastvrije Restaurant van Nederland 2014’ dragen.

*Belang gastvrijheid*
Het Gastvrijheidsgilde, ANWB en IENS willen met dit initiatief het belang van restaurants in Nederland om gastvrij te zijn, ondersteunen, zowel voor de restaurants zelf als voor consumenten.

Eerder dit jaar "kondigden de ANWB en het Gastvrijheidsgilde aan meer samen te gaan werken":http://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/nieuwe-koers-en-partner-voor-gastvrijheidsgilde-17937/.

Overig nieuws