Personeel vroeg faillissement LN2 aan

8 augustus 2012 |
Personeel vroeg faillissement LN2 aan

Het faillissement van het Eindhovense restaurant LN2 is aangevraagd door een personeelslid dat nog loon moest krijgen van chef-kok en mede-eigenaar Ryan Bahadoer.
Dit blijkt uit het openbare faillissementsverslag.

Jaar open
Het restaurant werd in juni van dit jaar failliet verklaard. LN2 was toen al een maand dicht. Ten tijde van het bankroet werkten er zestien personen. Het restaurant, waar onder meer moleculair werd gekookt, opende in februari vorig jaar.

Kosten en crisis
Uit het verslag van de curator: "Hoewel de eerste maanden voorspoedig verliepen is, volgens Ryan Bahadoer, bij het opstellen van de exploitatiebegroting een te hoge omzet geprognosticeerd. De uitgaven werden op die omzet
geënt. Er is zijns ziens te laat bijgesteld. Hij was druk doende als chef-kok en had onvoldoende zicht op de (contante) inkomsten. Dat heeft hij later, zo geeft hij aan,
wel gedaan maar toen was het al te laat, mede als gevolg van een teruglopende omzet vanwege de economische omstandigheden en het feit dat de formule niet goed genoeg aansloeg. (...) Het faillissement is aangevraagd door een
personeelslid dat nog loon te vorderen had."

Sporadisch
Het komt maar weinig voor dat een eigen personeelslid de aanvraag van het faillissement van het horecabedrijf waar hij of zij werkt in gang zet.

Loopbaan
Ryan Bahadoer is de zoon van sterrenkok Soenil Bahadoer van Restaurant De Lindehof in Nuenen. Ryan liep zowel bij zijn vader als in het Amsterdamse Ciel Bleu stage. Ook hielp hij in 2010 een Turks tophotel om de keuken op sterrenniveau te brengen.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Digitaal Ondernemen
December: Alles over digitaal ondernemen

De horeca is dicht. Dat betekent niet dat er niets gebeurt. Afhalen, bezorgen, pakketten samenstellen, online kookcursussen en bierproeverijn organiseren: De horeca staat verre van stil. Het digitale landschap geeft de horeca op dit moment de tools in handen om omzet te genereren. Nu fysiek conta ...

Economie Coronacrisis
Horecapersoneel slachtoffer van coronacrisis

Horeca- en cateringbedrijven ervaren pittige tijden. Tegen de stroom in proberen ze omzet te draaien en bezoekers aan te trekken. Dit blijkt uit onderzoek van Foodservice Community en GROUP7 onder bijna 600 horeca-, fastservice- (dit zijn broodjeszaken en frituren) en cateringprofessionals, dat tuss ...

Awards Culinair
Mark Captein van Orangerie De Pol is Chef van het Jaar bij JRE

Mark Captein, die samen met zijn partner Marjolein van der Ham Orangerie De Pol runt in Doetinchem, is door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. ‘Ik ben verrast en enorm trots op deze prijs’. JRE-Nederland is een van de toonaangevende restaurantverenig ...

Hotelketens
Van der Valk Hotel Amersfoort start 'restaurant take over'

Nu restaurants gesloten zijn, maar hotels wel nog open mogen, is Van der Valk Hotel Amersfoort-A1 een samenwerking gestart met lokale restaurants in Amersfoort. Een zogenoemde restaurant take over. Zo krijgen de koks van bekende restaurants in Amersfoort de mogelijkheid om hun gerechten klaar te mak ...

Achtergronden
Zonder horeca blijven er maar weinig openbare toiletten over

Op 19 november was het Wereld Toiletdag. Een dag waarop de app HogeNood samen met de Maag Lever Darm Stichting in kaart brengt wat de meest toiletvriendelijke gemeenten van Nederland zijn. De jaarlijkse ranking laat drastische verschillen zien met en zonder horeca, want zoals jullie weten is de hore ...

Financieel Ondernemen
Aftrekbare kosten in je restaurant

Als ondernemer maakt u het hele jaar door kosten. Van de meeste kosten is het duidelijk dat u deze kunt aftrekken van uw winst. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de ruimte voor uw restaurant. Er zijn echter ook kosten waarbij dit minder voor de hand ligt, zoals de kosten voor werkkleding of een maal ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: