Magazine zoekt beste Italiaan van het land

11 augustus 2011 |
Magazine zoekt beste Italiaan van het land

Italië Magazine presenteert dit jaar voor het eerst de verkiezing van het Italië Magazine Restaurant van het Jaar. De expert op het gebied van 'la dolce vita' heeft onlangs de shortlist bekend gemaakt. Onder de kanshebbers zitten onder meer restaurant Mario Uva en Toscanini.

Voorwaarden
De criteria om voor de award in aanmerking te komen zijn dat de chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn, de kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten en de keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

De jury
Vanuit verschillende achtergronden combineert onze jury een schat aan culinaire ervaring. De enthousiaste juryleden zijn SVH Meesterkok Angélique Schmeinck, culinair journalist Karel Bagijn en hoofdredacteur van Italië Magazine Paul van Eijndhoven.

Tien kanshebbers
Na uitvoerig overleg is de jury tot de volgende lijst van tien genomineerden gekomen, waaruit de winnaar zal worden gekozen. In willekeurige volgorde:
• Segugio, Amsterdam
• Mario Uva, Neck
• Napoli, Haarlem
• Da Bruno, Blaricum
• Sapori d’Italia, Den Haag
• Incanto, Amsterdam
• Toscanini, Amsterdam
• Bacco Perbacco, Den Haag
• Sardegna, Utrecht
• Cucina Italiana, Deventer

De uitslag
In het najaarsnummer van Italië Magazine (verschijnt eind september) zal worden bekendgemaakt welk van de tien bovenstaande restaurants de winnaar is en zich het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2011 mag noemen. De prijs zal op 12 september tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Hilton Hotel Amsterdam worden uitgereikt. Bovendien wordt de winnaar geëerd met een uitgebreide reportage in Italië Magazine.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sligro lanceert herstartcampagne voor heel horeca-Nederland

Na een bizar jaar ligt er, met de aangekondigde opening van de terrassen op 28 april, een nieuw begin in het verschiet. Dat we elkaar weer mogen ontmoeten en samen kunnen genieten. Sligro wil op een hartverwarmende manier heel horeca-Nederland laten weten dat ze er voor ze zijn en graag met ze optre ...

Achtergronden Corona
15 procent Nederlanders bezoekt minder vaak horeca vanwege contactformulieren

Nu de terrassen weer gedeeltelijk heropend worden, zullen horecaondernemers hun bezoekers ook opnieuw moeten vragen om contactgegevens voor bron- en contactonderzoek. 14,9 procent van de Nederlanders bezoekt echter minder horeca vanwege de vraag om contactgegevens achter te laten. Dit en meer blijkt ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Internationaal Mensen
Naft bier wint gold award op internationale bierverkiezing

Het Gentse Naft bier, gebrouwen door Brandstof, een nieuwe brouwerij gestart door 2 jonge ondernemers uit Gent, valt in de prijzen op de Frankfurt International Trophy. De internationale bier- en wijnverkiezing - die jaarlijks plaatsvindt in Frankfurt in Duitsland - heeft uit meer dan 3800 bieren, w ...

KHN
KHN wil horeca volledig open voor 1 juni

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt dat de horeca sneller en onbeperkt open moet. Dat laat de brancheveniging weten middels een persbericht. KHN-voorzitter Robèr Willemsen vindt het openen van de terrassen onvoldoende. “Bij de aangekondigde versoepelingen per 28 april, wil KHN d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: