Magazine zoekt beste Italiaan van het land

11 augustus 2011 |
Magazine zoekt beste Italiaan van het land<

Italië Magazine presenteert dit jaar voor het eerst de verkiezing van het Italië Magazine Restaurant van het Jaar. De expert op het gebied van 'la dolce vita' heeft onlangs de shortlist bekend gemaakt. Onder de kanshebbers zitten onder meer restaurant Mario Uva en Toscanini.

Voorwaarden
De criteria om voor de award in aanmerking te komen zijn dat de chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn, de kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten en de keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

De jury
Vanuit verschillende achtergronden combineert onze jury een schat aan culinaire ervaring. De enthousiaste juryleden zijn SVH Meesterkok Angélique Schmeinck, culinair journalist Karel Bagijn en hoofdredacteur van Italië Magazine Paul van Eijndhoven.

Tien kanshebbers
Na uitvoerig overleg is de jury tot de volgende lijst van tien genomineerden gekomen, waaruit de winnaar zal worden gekozen. In willekeurige volgorde:
• Segugio, Amsterdam
• Mario Uva, Neck
• Napoli, Haarlem
• Da Bruno, Blaricum
• Sapori d’Italia, Den Haag
• Incanto, Amsterdam
• Toscanini, Amsterdam
• Bacco Perbacco, Den Haag
• Sardegna, Utrecht
• Cucina Italiana, Deventer

De uitslag
In het najaarsnummer van Italië Magazine (verschijnt eind september) zal worden bekendgemaakt welk van de tien bovenstaande restaurants de winnaar is en zich het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2011 mag noemen. De prijs zal op 12 september tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Hilton Hotel Amsterdam worden uitgereikt. Bovendien wordt de winnaar geëerd met een uitgebreide reportage in Italië Magazine.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Events
Bijna 450 bieren in 5e Dutch Beer Challenge

Op woensdag 20 maart 2019 is Rotterdam weer een dag de bierhoofdstad van Nederland. Dan wordt in Arminius congres- en debatcentrum voor de vierde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ georganiseerd. Alle ruim 650 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn benaderd en velen hebben &eacut...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Achtergronden Restaurant
Download nu de maarteditie van De RestaurantKrant

De maarteditie van De RestaurantKrant is uit! Niet alleen hebben we een fonkelnieuw design, maar we spreken ook nog eens met de eigenaren van restaurant Flicka in Kerkdriel. Het restaurant ontving onlangs zijn eerste Michelinster. Klik hier om de uitgave te downloaden (je hoeft enkel je e-mailadres ...

Tech Interview
''Bij De Beren hebben we nu al twaalf marketingmedewerkers nodig''

Marjolein Mens is communicatieadviseur bij restaurantketen De Beren. De restaurantketen heeft de social media campagnes uitstekend op orde en pakt de marketingactiviteiten professioneel aan. Hoe gaat dat in zijn werk bij zo’n succesvolle keten? Marjolein: “We hebben hier op kantoor een h...

Michelin Interview
Interview: Posthoorn in Monnickendam, al tien jaar een Michelinster

De Posthoorn, ML in Haarlem, Bij Jef en Kaatje bij de Sluis, allen restaurants met een Michelinster en een hotel, maar wel in die volgorde. Waar instituten als Château Neercanne en het Amstel Hotel hun ster de afgelopen jaren kwijt raakten, lijken de ‘kleine’ hotels te overleven in...

Opening Rotterdam
Voor dit nieuwe restaurant moet je een toegangskaartje kopen

Op 16 mei openden Frank en Hans Mosselman – de mannen achter Food for Thought en Rotterdamse pop-ups Á La Plancha en De Swarte Leeuw – de deuren van Food Club Rotterdam (FC Rotterdam). In de voormalige kantine van Croonwolter&dros elektrotechniek in verzamelgebouw De KROON Rot...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: