Magazine zoekt beste Italiaan van het land

11 augustus 2011 |
Magazine zoekt beste Italiaan van het land<

Italië Magazine presenteert dit jaar voor het eerst de verkiezing van het Italië Magazine Restaurant van het Jaar. De expert op het gebied van 'la dolce vita' heeft onlangs de shortlist bekend gemaakt. Onder de kanshebbers zitten onder meer restaurant Mario Uva en Toscanini.

Voorwaarden
De criteria om voor de award in aanmerking te komen zijn dat de chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn, de kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen bevatten en de keuken moet gebruikmaken van verse ingrediënten en Italiaanse producten.

De jury
Vanuit verschillende achtergronden combineert onze jury een schat aan culinaire ervaring. De enthousiaste juryleden zijn SVH Meesterkok Angélique Schmeinck, culinair journalist Karel Bagijn en hoofdredacteur van Italië Magazine Paul van Eijndhoven.

Tien kanshebbers
Na uitvoerig overleg is de jury tot de volgende lijst van tien genomineerden gekomen, waaruit de winnaar zal worden gekozen. In willekeurige volgorde:
• Segugio, Amsterdam
• Mario Uva, Neck
• Napoli, Haarlem
• Da Bruno, Blaricum
• Sapori d’Italia, Den Haag
• Incanto, Amsterdam
• Toscanini, Amsterdam
• Bacco Perbacco, Den Haag
• Sardegna, Utrecht
• Cucina Italiana, Deventer

De uitslag
In het najaarsnummer van Italië Magazine (verschijnt eind september) zal worden bekendgemaakt welk van de tien bovenstaande restaurants de winnaar is en zich het Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2011 mag noemen. De prijs zal op 12 september tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Hilton Hotel Amsterdam worden uitgereikt. Bovendien wordt de winnaar geëerd met een uitgebreide reportage in Italië Magazine.

Frank Lindner

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Culinair Michelin
Eerste Nederlandse vrouwelijke sterrenchef, Ida Kleijnen, overleden

Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een ster als chef-kok van restaurant De Lindenhorst in Valkenburg, Limburg. Zij toverde het pension om in een toprestaurant en had zelf nooit een koksopleid...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: