Lobster & Gin op Scheveningen

10 september 2014 |
Lobster & Gin op Scheveningen

Afgelopen weekend lanceerden Strandpaviljoen Day by Day en Brasserie NL ‘Lobster & Gin’ tijdens het culinair visfestival VISSCH op Scheveningen. Met dit
nieuwe concept geven strandpaviljoenhouder Guido Venema en chef-kok Ruben van Dieten een extra dimensie aan ‘fine dining’ op het Scheveningse strand.

De smaak van gin
Guido Venema: “Gin heeft met haar pure en neutrale karakter de bijzondere eigenschap de vluchtige smaakstoffen van sterk geurende en smakende ingrediënten over te nemen. Het laten terugkeren van deze smaken bij verse kreeft, met haar zilte intensiteit en vleesachtige structuur, geeft een ultieme smaaksensatie. Denk bijvoorbeeld aan de zomerse ingrediënten als komkommer en grapefruit of watermeloen en basilicum.” Bezoekers konden afgelopen weekend al een voorproefje krijgen van deze bijzondere smaakcombinatie.

Fine dining
Strandpaviljoen Day by Day en Brasserie NL werken sinds 1 maart 2013 nauw samen om ‘fine dining’ op het strand mogelijk te maken. Guido Venema en Ruben van Dieten zijn geïnspireerd geraakt door het concept Mosselen & Gin uit Amsterdam en brengen dit komend strandseizoen in een nieuw jasje naar Den Haag.

Over strandpaviljoen Day by Day
Gelegen tegenover het Steigenberger Kurhaus Hotel vindt men Strandpaviljoen Day by Day. Dé locatie om na een dag werken, op een zomerse dag of tijdens een zakelijke bijeenkomst in een sfeervolle ambiance te genieten van het prachtige uitzicht op de Noordzee en de Scheveningse Pier. Strandpaviljoen Day by Day heeft een heerlijke en duurzame menukaart.

MEER LEZEN OVER KREEFT? KLIK HIER!
Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: