Lars van Galen kookt in de trein

26 januari 2016
Lars van Galen kookt in de trein

Per 1 februari 2016 zullen Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen/Boekelo en ’t Lansink uit Hengelo een samenwerking ondertekenen. ’t Lansink
zal de bijzondere horeca-activiteiten gaan verzorgen buiten de reguliere rijtijden.

*SVH Meesterkok en eigenaar Lars van Galen:*
"Deze bijzondere historische locatie is een goede aanvulling op onze activiteiten buitenshuis. Naast dat wij onze gasten ontvangen in ons hotel-restaurant of eigen zalen, krijgen wij veelal de vraag of wij nog bijzondere plekken kennen in het mooie Twente. In november 2015 heb ik contact gekregen met Frank Vergeer van het museum. Wij hadden een aanvraag van een groep gasten, die graag met een historische trein een rit wilde maken, en ondertussen genieten van culinaire gerechten. In december hebben wij de eerste ritten gemaakt, die bijzonder geslaagd zijn geweest. De historische uitstraling past prima in onze filosofie. Dit jaar viert ’t Lansink haar 100-jarig bestaan, wij vinden het dan ook bijzonder om bij te kunnen dragen in het voortbestaan van deze voor Twente bijzondere locaties."


Frank Vergeer: “Door de samenwerking met ’t Lansink zetten wij een nieuwe stap om bezoekers kennis te laten maken met onze organisatie. Het netwerk van beide bedrijven moet ervoor zorgen dat wij meer groepen in 'huis' halen. Immers, het in stand houden van de lokale (buurt)spoorweg Haaksbergen-Boekelo en de collectie kost veel geld. Onze verbinding met het verleden is de relatie met de industriële ontwikkeling van de regio. Dhr. C.T. Stork (machine-industrie) was betrokken bij de oprichting van het Tuindorp met hotel ’t Lansink en dhr. J. Willink (textielindustrie) heeft het initiatief genomen voor de aanleg van de Geldersch Overijsselsche Lokaalspoorweg Maatschappij (GOLS), waarvan ons museum het authentieke overblijfsel is. Dit, de passie en kwaliteit waarop wij beide werken, zorgen voor een unieke samenwerking. De eerste ritten met ’t Lansink waren een enorm succes. De groepen zijn erg verrast over de mogelijkheden.
Op de eerste zaterdag van de maand maart (5 maart 2016) zal ’t Lansink de wagons inrichten als pop-up restaurant, en kunnen gasten door middel van open inschrijving een tafel reserveren in de trein. Dit zullen we herhalen op de eerste zaterdagen van de maand tot en met oktober 2016."

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws