Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

13 juli 2020 | Thijs Jacobs

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd de centrale bar is. Vigor is het eerste eigen restaurant van het duo dat eerder in diverse sterrenrestaurants werkte.

Wat goed is, is nooit te ingewikkeld

Vigor is gevestigd in de iconische villa Bleijenburg in het hart van Vught, naast de imposante Sint Petruskerk. In het 300 m2 grote restaurant kunnen maximaal 80 gasten genieten van een internationale keuken op hoog niveau.

Het hart van de zaak wordt gevormd door de ronde open keuken, die tegelijkertijd een bar is. De keuken, die op maat gemaakt werd door De Weert Grootkeukentechniek, is de trots van de 34-jarige chef Lars Albers. Lars Albers: “Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij gekookt wordt met pure, herkenbare ingrediënten. We laten het product in zijn waarde en het garnituur is ondersteunend aan het hoofdproduct. Onze keuken is eerlijk, verfijnd en niet overmatig complex. Want wat goed is, is nooit te ingewikkeld.”

Interieur licht en toegankelijk

Het interieur, ontworpen door King Kongs, is eigentijds en modern met lichte en natuurlijke tonen en materialen. Stoelen en banken zijn afwisselend bekleed met leer, stof en hout. Randy Bouwer (40 jaar): “Ook in de vorm van de tafels is variatie, deze zijn rond en vierkant. We gebruiken geen tafellinnen, wel zijn de tafels opgedekt met mooie servetten. Het restaurant bestaat uit twee ruimten: de oorspronkelijke villa en het serre-deel dat tegen de voorgevel is gebouwd. Het serre-deel is grotendeels voorzien van een stenen vloer en heeft openslaande deuren die uitkomen op het terras. Bij mooi weer kan dit deel als het ware bij het terras worden getrokken en heeft de gast het gevoel buiten te zitten. Hier is ook het bij de villa behorende historische tuinhuisje gevestigd dat in ere is hersteld en waarin nu onze private-dining-ruimte is gevestigd. Ondanks de oppervlakte van 300 m2 is de zaak intiem en toegankelijk.”

De keuken is het hart van Vigor

Lars Albers: “Aan de grote bar rond de open keuken kunnen gasten kijken hoe de koks hun werk doen, terwijl ze een drankje drinken of de maaltijd gebruiken. De gewalste blauwstalen platen aan de onderzijde van de keuken zijn met de hand beschilderd met een speciaal ontworpen lettertype en daarna behandeld met olie. Hierdoor krijgt de keuken een mooie rauwe en pure uitstraling. Hier in het hart van onze zaak bundelen Randy en ik letterlijk onze krachten en hier komt ook de naam van onze zaak vandaan: Vigor is het Engelse woord voor kracht.”

Wijnkaart met 500 wijnen

Randy Bouwer, in 2019 door Proefschrift Restaurants uitgeroepen tot Gastheer van het jaar, beheert een wijnkaart met ruim 500 wijnen. Randy Bouwer: “Naast klassiekers selecteerden we een groot aantal bijzondere wijnen, zoals wijnen van nog onbekende wijnhuizen en wijnen met een uniek terroir. Mijn voorliefde voor Champagnes, Duitse Rieslings, Bourgognes en Italiaanse wijnen is vanzelfsprekend ook terug te zien. Het is een prachtige selectie geworden waar we erg trots op zijn en die we in de toekomst nog verder uitbreiden.”

Vijf dagen open voor lunch en diner

Vigor is gevestigd aan de Raadhuisstraat 1 in Vught en is van woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner. Randy Bouwer: “Op zondag zijn we vanaf 12 uur doorlopend geopend, zodat gasten ook terechtkunnen voor een late lunch of een vroeg diner.

Met een ligging op een paar kilometer van ’s-Hertogenbosch is een bezoek aan Vigor goed te combineren met een bezoek aan die stad of met de naast Vigor gelegen Sint Petruskerk, waar onder meer het Vughts Museum is gevestigd.”

De kaart van Vigor bestaat uit een lunchmenu (vanaf € 38,- voor 2 gangen), een menu van 4 tot 8 gangen (€ 52,- voor 4 gangen, € 89,- voor 8 gangen), een vegetarisch menu en à la carte gerechten. Het lunchmenu is een wisselend menu, de beide andere menu’s zijn vaste, uitgeschreven menu’s.

Over Lars Albers en Randy Bouwer

Lars Albers en Randy Bouwer leerden elkaar kennen in Rotterdam bij restaurant FG en worden naast collega’s ook vrienden. Ze werkten daarna nog in verschillende zaken samen, waaronder Noble in ’s-Hertogenbosch. Hier maakte Lars als chef de cuisine in 2016 de komst van de eerste Michelinster mee. Randy werkte onder meer bij Zarzo in Eindhoven als maître-sommelier, waar hij door Proefschrift Restaurants wordt uitgeroepen tot Gastheer van het jaar 2019. In juli 2020 openden de zakelijke partners hun eigen restaurant Vigor in Vught.

Foto: Bo Blitz

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Achtergronden Corona
HorecaVrij pleit voor nationale vrije dag op heropeningsdag horeca

Heel horecaminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden. Nog meer hunkert men naar de sociale conne ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca blijft gesloten, winkels beperkt open

De horeca blijft voorlopig gesloten. Contactberoepen zoals kappers mogen vanaf 3 maart weer klanten ontvangen, mits op afspraak. Ook winkels mogen klanten ontvangen. Winkelen op afspraak wordt mogelijk. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend op de persconferentie. De avondklok blijft in elk ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: