Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

13 juli 2020 | Thijs Jacobs

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd de centrale bar is. Vigor is het eerste eigen restaurant van het duo dat eerder in diverse sterrenrestaurants werkte.

Wat goed is, is nooit te ingewikkeld

Vigor is gevestigd in de iconische villa Bleijenburg in het hart van Vught, naast de imposante Sint Petruskerk. In het 300 m2 grote restaurant kunnen maximaal 80 gasten genieten van een internationale keuken op hoog niveau.

Het hart van de zaak wordt gevormd door de ronde open keuken, die tegelijkertijd een bar is. De keuken, die op maat gemaakt werd door De Weert Grootkeukentechniek, is de trots van de 34-jarige chef Lars Albers. Lars Albers: “Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij gekookt wordt met pure, herkenbare ingrediënten. We laten het product in zijn waarde en het garnituur is ondersteunend aan het hoofdproduct. Onze keuken is eerlijk, verfijnd en niet overmatig complex. Want wat goed is, is nooit te ingewikkeld.”

Interieur licht en toegankelijk

Het interieur, ontworpen door King Kongs, is eigentijds en modern met lichte en natuurlijke tonen en materialen. Stoelen en banken zijn afwisselend bekleed met leer, stof en hout. Randy Bouwer (40 jaar): “Ook in de vorm van de tafels is variatie, deze zijn rond en vierkant. We gebruiken geen tafellinnen, wel zijn de tafels opgedekt met mooie servetten. Het restaurant bestaat uit twee ruimten: de oorspronkelijke villa en het serre-deel dat tegen de voorgevel is gebouwd. Het serre-deel is grotendeels voorzien van een stenen vloer en heeft openslaande deuren die uitkomen op het terras. Bij mooi weer kan dit deel als het ware bij het terras worden getrokken en heeft de gast het gevoel buiten te zitten. Hier is ook het bij de villa behorende historische tuinhuisje gevestigd dat in ere is hersteld en waarin nu onze private-dining-ruimte is gevestigd. Ondanks de oppervlakte van 300 m2 is de zaak intiem en toegankelijk.”

De keuken is het hart van Vigor

Lars Albers: “Aan de grote bar rond de open keuken kunnen gasten kijken hoe de koks hun werk doen, terwijl ze een drankje drinken of de maaltijd gebruiken. De gewalste blauwstalen platen aan de onderzijde van de keuken zijn met de hand beschilderd met een speciaal ontworpen lettertype en daarna behandeld met olie. Hierdoor krijgt de keuken een mooie rauwe en pure uitstraling. Hier in het hart van onze zaak bundelen Randy en ik letterlijk onze krachten en hier komt ook de naam van onze zaak vandaan: Vigor is het Engelse woord voor kracht.”

Wijnkaart met 500 wijnen

Randy Bouwer, in 2019 door Proefschrift Restaurants uitgeroepen tot Gastheer van het jaar, beheert een wijnkaart met ruim 500 wijnen. Randy Bouwer: “Naast klassiekers selecteerden we een groot aantal bijzondere wijnen, zoals wijnen van nog onbekende wijnhuizen en wijnen met een uniek terroir. Mijn voorliefde voor Champagnes, Duitse Rieslings, Bourgognes en Italiaanse wijnen is vanzelfsprekend ook terug te zien. Het is een prachtige selectie geworden waar we erg trots op zijn en die we in de toekomst nog verder uitbreiden.”

Vijf dagen open voor lunch en diner

Vigor is gevestigd aan de Raadhuisstraat 1 in Vught en is van woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner. Randy Bouwer: “Op zondag zijn we vanaf 12 uur doorlopend geopend, zodat gasten ook terechtkunnen voor een late lunch of een vroeg diner.

Met een ligging op een paar kilometer van ’s-Hertogenbosch is een bezoek aan Vigor goed te combineren met een bezoek aan die stad of met de naast Vigor gelegen Sint Petruskerk, waar onder meer het Vughts Museum is gevestigd.”

De kaart van Vigor bestaat uit een lunchmenu (vanaf € 38,- voor 2 gangen), een menu van 4 tot 8 gangen (€ 52,- voor 4 gangen, € 89,- voor 8 gangen), een vegetarisch menu en à la carte gerechten. Het lunchmenu is een wisselend menu, de beide andere menu’s zijn vaste, uitgeschreven menu’s.

Over Lars Albers en Randy Bouwer

Lars Albers en Randy Bouwer leerden elkaar kennen in Rotterdam bij restaurant FG en worden naast collega’s ook vrienden. Ze werkten daarna nog in verschillende zaken samen, waaronder Noble in ’s-Hertogenbosch. Hier maakte Lars als chef de cuisine in 2016 de komst van de eerste Michelinster mee. Randy werkte onder meer bij Zarzo in Eindhoven als maître-sommelier, waar hij door Proefschrift Restaurants wordt uitgeroepen tot Gastheer van het jaar 2019. In juli 2020 openden de zakelijke partners hun eigen restaurant Vigor in Vught.

Foto: Bo Blitz

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Bier
Opmerkelijk: aantal bierbrouwerijen in Nederland gestegen

Het aantal bierbrouwerijen in Nederland is opnieuw gestegen. Dit jaar kwamen er tot nu toe netto 13 brouwerijen bij. Opmerkelijke statistieken in deze tijd van corona. Volgens Bierista.nl is het hoogtepunt van de bierrevolutie bereikt. Vanaf nu zal het aantal bierbrouwerijen dalen, zo voorziet Alain...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: