Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

13 juli 2020 | Thijs Jacobs

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd de centrale bar is. Vigor is het eerste eigen restaurant van het duo dat eerder in diverse sterrenrestaurants werkte.

Wat goed is, is nooit te ingewikkeld

Vigor is gevestigd in de iconische villa Bleijenburg in het hart van Vught, naast de imposante Sint Petruskerk. In het 300 m2 grote restaurant kunnen maximaal 80 gasten genieten van een internationale keuken op hoog niveau.

Het hart van de zaak wordt gevormd door de ronde open keuken, die tegelijkertijd een bar is. De keuken, die op maat gemaakt werd door De Weert Grootkeukentechniek, is de trots van de 34-jarige chef Lars Albers. Lars Albers: “Onze stijl kun je het beste omschrijven als casual fine dining, waarbij gekookt wordt met pure, herkenbare ingrediënten. We laten het product in zijn waarde en het garnituur is ondersteunend aan het hoofdproduct. Onze keuken is eerlijk, verfijnd en niet overmatig complex. Want wat goed is, is nooit te ingewikkeld.”

Interieur licht en toegankelijk

Het interieur, ontworpen door King Kongs, is eigentijds en modern met lichte en natuurlijke tonen en materialen. Stoelen en banken zijn afwisselend bekleed met leer, stof en hout. Randy Bouwer (40 jaar): “Ook in de vorm van de tafels is variatie, deze zijn rond en vierkant. We gebruiken geen tafellinnen, wel zijn de tafels opgedekt met mooie servetten. Het restaurant bestaat uit twee ruimten: de oorspronkelijke villa en het serre-deel dat tegen de voorgevel is gebouwd. Het serre-deel is grotendeels voorzien van een stenen vloer en heeft openslaande deuren die uitkomen op het terras. Bij mooi weer kan dit deel als het ware bij het terras worden getrokken en heeft de gast het gevoel buiten te zitten. Hier is ook het bij de villa behorende historische tuinhuisje gevestigd dat in ere is hersteld en waarin nu onze private-dining-ruimte is gevestigd. Ondanks de oppervlakte van 300 m2 is de zaak intiem en toegankelijk.”

De keuken is het hart van Vigor

Lars Albers: “Aan de grote bar rond de open keuken kunnen gasten kijken hoe de koks hun werk doen, terwijl ze een drankje drinken of de maaltijd gebruiken. De gewalste blauwstalen platen aan de onderzijde van de keuken zijn met de hand beschilderd met een speciaal ontworpen lettertype en daarna behandeld met olie. Hierdoor krijgt de keuken een mooie rauwe en pure uitstraling. Hier in het hart van onze zaak bundelen Randy en ik letterlijk onze krachten en hier komt ook de naam van onze zaak vandaan: Vigor is het Engelse woord voor kracht.”

Wijnkaart met 500 wijnen

Randy Bouwer, in 2019 door Proefschrift Restaurants uitgeroepen tot Gastheer van het jaar, beheert een wijnkaart met ruim 500 wijnen. Randy Bouwer: “Naast klassiekers selecteerden we een groot aantal bijzondere wijnen, zoals wijnen van nog onbekende wijnhuizen en wijnen met een uniek terroir. Mijn voorliefde voor Champagnes, Duitse Rieslings, Bourgognes en Italiaanse wijnen is vanzelfsprekend ook terug te zien. Het is een prachtige selectie geworden waar we erg trots op zijn en die we in de toekomst nog verder uitbreiden.”

Vijf dagen open voor lunch en diner

Vigor is gevestigd aan de Raadhuisstraat 1 in Vught en is van woensdag tot en met zondag geopend voor lunch en diner. Randy Bouwer: “Op zondag zijn we vanaf 12 uur doorlopend geopend, zodat gasten ook terechtkunnen voor een late lunch of een vroeg diner.

Met een ligging op een paar kilometer van ’s-Hertogenbosch is een bezoek aan Vigor goed te combineren met een bezoek aan die stad of met de naast Vigor gelegen Sint Petruskerk, waar onder meer het Vughts Museum is gevestigd.”

De kaart van Vigor bestaat uit een lunchmenu (vanaf € 38,- voor 2 gangen), een menu van 4 tot 8 gangen (€ 52,- voor 4 gangen, € 89,- voor 8 gangen), een vegetarisch menu en à la carte gerechten. Het lunchmenu is een wisselend menu, de beide andere menu’s zijn vaste, uitgeschreven menu’s.

Over Lars Albers en Randy Bouwer

Lars Albers en Randy Bouwer leerden elkaar kennen in Rotterdam bij restaurant FG en worden naast collega’s ook vrienden. Ze werkten daarna nog in verschillende zaken samen, waaronder Noble in ’s-Hertogenbosch. Hier maakte Lars als chef de cuisine in 2016 de komst van de eerste Michelinster mee. Randy werkte onder meer bij Zarzo in Eindhoven als maître-sommelier, waar hij door Proefschrift Restaurants wordt uitgeroepen tot Gastheer van het jaar 2019. In juli 2020 openden de zakelijke partners hun eigen restaurant Vigor in Vught.

Foto: Bo Blitz

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: