Wordt Ockenburgh hotel en restaurant?

1 oktober 2014
Wordt Ockenburgh hotel en restaurant?

Het landgoed Ockenburgh in Den Haag staat al 15 jaar leeg. De gemeente wil er vanaf, maar raakt het maar niet kwijt. Buurtbewoners willen nu
het landgoed overnemen, om het landgoed te renoveren en om te toveren tot hotel en restaurant.

*Achterstallig onderhoud*
De buurt kon het niet aanzien dat het landgoed al zo lang leeg en te koop staat en dat het pand niet of nauwelijks onderhouden wordt. Momenteel is er voor 2,5 miljoen aan achterstallig onderhoud. De buurtbewoners kwamen bij elkaar en bedachten een plan voor het landgoed. De bewoners gingen langs bij hoteliers, fondsenwervers en architecten en gezamenlijk bedachten ze Plan B.

*Plan B*
In plan B staat dat het landhuis een hotel met 22 kamers moet worden. Verder moet er op het landgoed een restaurant, fietsenverhuur, muzikale evenementen, een plek voor de scouting en een botanische barokpluktuin komen.

*Het landgoed*
Het landgoed, gelegen tussen Loosduinen en Kijkduin, werd in 1650 opgericht door dichter en medicus Jacob Westerbaen. In 1931 werd het landgoed door de gemeente gekocht en voor het publiek opengesteld. Bij het landgoed is een camping, een bungalowpark en een golfbaan. Het plan is inmiddels aangeboden aan de gemeente.

~Christel Tuin~

Overig nieuws