Lancering Gault&Millau 2021 verplaatst

6 oktober 2020 | Redactie

De lancering van Gault&Millau 2021, die gepland stond op 30 november 2020, is verplaatst. Dat maakte Godfried van der Lugt, Managing Director Gault&Millau Nederland, in een brief bekend. Wanneer de lancering van Gault&Millau 2021 plaatsvindt, is nog niet bekend.

De verscherpte maatregelen die de overheid op maandag 28 september bekendmaakte, zorgen ervoor dat de lancering niet door kan gaan. Van der Lugt laat in de brief aan restauranthouders, chefs en partners het volgende weten:

“Naar aanleiding van de aangekondigde beperkingen om het Covid-19 virus verder in te dammen hebben wij afgelopen week na intern overleg besloten onze verantwoordelijkheid te nemen en de Gault&Millau 2021 lancering uit te stellen naar een beter moment in de hopelijk nabije toekomst.” 
 
“De afgelopen weken hebben wij hard gewerkt om de lancering van de Gault&Millau 2021 lijst samen te stellen en de awards-ceremonie te organiseren. Dit werk is niet verloren en van uitstel komt geen afstel. De geplande datum was 30 november en we hadden een aangepast programma voorzien met maximaal 200 gasten in de voor ons vertrouwde en zeer ruime Kromhouthal in Amsterdam. Dit willen we graag doorgang laten vinden op een moment dat we weer bij elkaar kunnen komen met minimaal 200 personen en op een moment dat het voor ons allemaal weer goed voelt om elkaar in levende lijve te ontmoeten.”

Van der Lugt sluit de brief af met de wens om zo snel mogelijk een nieuwe datum bekend te kunnen maken.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante restaurantnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: