Koningslunch voor Rotterdamse daklozen

26 april 2018 | Thijs Jacobs

De rode loper wordt uitgerold voor tientallen dakloze Rotterdammers op Koningsdag. Ze krijgen een royale lunch van drie gangen aangeboden in één van de meest trendy restaurants op de Kruiskade, Le Grand, gelardeerd met muziek en entertainment van voormalige Brace-zanger Lloyd de Meza en enkele motiverende presentaties van coaches om het leven praktisch met meer plezier in te kunnen gaan delen.

De daklozen-Koningslunch in Le Grand wordt daarmee een vorstelijke sociale happening, met een gouden inhoud en natuurlijk een handige goodie bag. “Dit is het inhoudelijke vervolg op het daklozendiner op tweede kerstdag", stelt Leo Houkamp, initiatiefnemer van het nu alweer derde Rotterdamse Daklozendiner. ‘Deze groep mensen verdient het zo enorm om meer te worden gezien en geholpen."

Muziek, eten en nieuwe doelen stellen

De Koningslunch bestaat uit muziek, eten en nieuwe doelen stellen met elkaar. “We bewandelen daarbij de Koninklijke weg, na intensief overleg met deskundigen en betrokkenen", stelt Houkamp. "Dat betekent dat we niet alleen maar een gezellige Koningslunch weggeven, maar onze gasten ook willen leren kennen als mens. We gaan ze ondersteunen bij hun persoonlijke doelen te formuleren en te halen. Coaches staan er klaar voor, om op heel persoonlijke wijze samen aan de slag te gaan met daklozen die daar voldoende motivatie voor kunnen opbrengen.”

Talent royaal voeden en begeleiden

De Koningslunch moet ook de hoop op een meer gestructureerd leven weer royaal voeden. “Het is soms niet te geloven dat iemand met veel talent en ervaring op zo’n zijspoor is gekomen en ineens dakloos is geworden en zichzelf als vrijwel kansloos ziet’, vertelt Houkamp. “Met een beetje extra aandacht is zijn deze mensen enorm geholpen. We gaan kijken wat elke gast nodig heeft van de coaches of als cursus om binnen enkele maanden al weer sterker op de eigen benen te komen.”

Oranjegevoel en Diamantjes van Lloyd de Meza,

Champagne, een driegangendiner met keuze tussen vis of vlees en een optreden van de getalenteerde zanger Lloyd de Meza (bekend van Brace, The Voice en de hit Mijn Diamant), maken de Koningslunch een aangename verrassing voor de doelgroep die in de Rotterdamse binnenstad vaak met de nek wordt aangekeken. “Dat is niet menselijk. We kunnen echt beter met elkaar en voor elkaar. Ook dat is het Oranje-gevoel; er voor elkaar zijn. Tenslotte wordt niet iedereen met een gouden lepel geboren zoals onze Koning, of met het geluk van een Guus Geluk. Dan komt het aan op de samenleving en particuliere hulp. With a little help of my friends, zeg maar”, aldus Houkamp.

Start 12.00 uur, 28 april 2018

De Koningslunch voor daklozen is een initiatief van Grand Hotel Central, Le Grand en Everyday People. De lunch vindt plaats in het restaurant van Le Grand Rotterdam, in Grand Hotel Central aan de Kruiskade op 27 april 2018. Aanvang is 12.00, einde circa 15.00 uur. Voor meer informatie: www.daklozendiner.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: