Koningslunch voor Rotterdamse daklozen

26 april 2018 | Thijs Jacobs

De rode loper wordt uitgerold voor tientallen dakloze Rotterdammers op Koningsdag. Ze krijgen een royale lunch van drie gangen aangeboden in één van de meest trendy restaurants op de Kruiskade, Le Grand, gelardeerd met muziek en entertainment van voormalige Brace-zanger Lloyd de Meza en enkele motiverende presentaties van coaches om het leven praktisch met meer plezier in te kunnen gaan delen.

De daklozen-Koningslunch in Le Grand wordt daarmee een vorstelijke sociale happening, met een gouden inhoud en natuurlijk een handige goodie bag. “Dit is het inhoudelijke vervolg op het daklozendiner op tweede kerstdag", stelt Leo Houkamp, initiatiefnemer van het nu alweer derde Rotterdamse Daklozendiner. ‘Deze groep mensen verdient het zo enorm om meer te worden gezien en geholpen."

Muziek, eten en nieuwe doelen stellen

De Koningslunch bestaat uit muziek, eten en nieuwe doelen stellen met elkaar. “We bewandelen daarbij de Koninklijke weg, na intensief overleg met deskundigen en betrokkenen", stelt Houkamp. "Dat betekent dat we niet alleen maar een gezellige Koningslunch weggeven, maar onze gasten ook willen leren kennen als mens. We gaan ze ondersteunen bij hun persoonlijke doelen te formuleren en te halen. Coaches staan er klaar voor, om op heel persoonlijke wijze samen aan de slag te gaan met daklozen die daar voldoende motivatie voor kunnen opbrengen.”

Talent royaal voeden en begeleiden

De Koningslunch moet ook de hoop op een meer gestructureerd leven weer royaal voeden. “Het is soms niet te geloven dat iemand met veel talent en ervaring op zo’n zijspoor is gekomen en ineens dakloos is geworden en zichzelf als vrijwel kansloos ziet’, vertelt Houkamp. “Met een beetje extra aandacht is zijn deze mensen enorm geholpen. We gaan kijken wat elke gast nodig heeft van de coaches of als cursus om binnen enkele maanden al weer sterker op de eigen benen te komen.”

Oranjegevoel en Diamantjes van Lloyd de Meza,

Champagne, een driegangendiner met keuze tussen vis of vlees en een optreden van de getalenteerde zanger Lloyd de Meza (bekend van Brace, The Voice en de hit Mijn Diamant), maken de Koningslunch een aangename verrassing voor de doelgroep die in de Rotterdamse binnenstad vaak met de nek wordt aangekeken. “Dat is niet menselijk. We kunnen echt beter met elkaar en voor elkaar. Ook dat is het Oranje-gevoel; er voor elkaar zijn. Tenslotte wordt niet iedereen met een gouden lepel geboren zoals onze Koning, of met het geluk van een Guus Geluk. Dan komt het aan op de samenleving en particuliere hulp. With a little help of my friends, zeg maar”, aldus Houkamp.

Start 12.00 uur, 28 april 2018

De Koningslunch voor daklozen is een initiatief van Grand Hotel Central, Le Grand en Everyday People. De lunch vindt plaats in het restaurant van Le Grand Rotterdam, in Grand Hotel Central aan de Kruiskade op 27 april 2018. Aanvang is 12.00, einde circa 15.00 uur. Voor meer informatie: www.daklozendiner.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Sterrenchef Wim Severein maakt brigade restaurant The Millèn bekend

Chef-kok Wim Severein, bekend van voormalig sterrenrestaurant Wereldmuseum, opent medio juli zijn eigen high-end restaurant The Millèn op de eerste etage van het Rotterdam Marriott Hotel. Het team van The Millèn, in de iconische Millenniumtoren, bestaat uit een aantal oude bekenden van...

Culinair Rotterdam
Topvlees van de houtskoolgrill bij de With

Dry aged ribeye, kakelvers piepkuiken en spareribs van Iberico. Voor een goed stuk vlees ga je naar de With. Dit nieuwe bar-restaurant op de Witte de Withstraat in Rotterdam is de specialist voor gerechten van de houtskoolgrill. Een mooi drankassortiment en een stijlvolle inrichting vol details make...

Regelgeving Achtergronden
Rotterdams visrestaurant stoeit met gemeente en provincie over vergunning

Visrestaurant A La Plancha op het Rotterdamse Noordereiland wacht al maanden op een tijdelijke horecavergunning van de gemeente Rotterdam. Het is de eerste keer sinds de start van het seizoensrestaurant dat ondernemer Hans Mosselman nog niet met de opbouw kan beginnen. Het restaurant op een ponton p...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Achtergronden Michelin
Phuket en Phang Nga in Michelingids Thailand 2019

Na de allereerste Thaise editie van de Michelingids, toegewijd aan Bangkok, heeft Michelin bekendgemaakt de gids uit te breiden met een nieuwe 2019 editie: de Michelin Guide Bangkok, Phuket en Phang Nga. De gids wordt eind 2018 uitgegeven en bevat informatie over de culinaire cultuur van deze drie b...

Interview Longread
Interview: waarom het woord 'gratis' niet werkt in de horeca

“Marketing wil je als horecaondernemer het liefst binnenboord houden.” Monique van Gevelt is daar duidelijk in en ze heeft een punt. Want je kúnt het ook zelf als je de tools kent en beheerst. “Het is het gemakkelijkst om de reguliere social media-kanalen in te zetten”...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: