Koks! Innovatie Trofee 2011 uitgereikt

14 september 2011
Koks! Innovatie Trofee 2011 uitgereikt

De Nutri-Pulse e-Cooker is tijdens de Deli XL Foodservice Fair in Apeldoorn uitgeroepen tot overall winnaar van de Koks! Innovatie Trofee 2011. De Nutri-Pulse is in staat om
lekkere en gezonde gerechten, gebaseerd op natuurlijke voedingsmiddelen, supersnel te garen. Zo kan kabeljauw binnen een paar seconden gepocheerd worden. Draadjesvlees bereid je in enkele minuten.

*Puserend veld*
De Nutri-Pulse® e-Cooker gaart voedsel in een pulserend elektrisch veld. Tijdens deze behandeling blijven voedingswaarde, kleur en smaak van de rauwe producten grotendeels behouden. Bovendien verlaagt deze manier van voedselbereiding het energieverbruik aanzienlijk door de snelle bereiding en de lage temperatuur.

*Minder waste*
Ook de voedselverspilling neemt af door maaltijden alleen ‘op verzoek’ te bereiden, zie "www.nutri-pulse.com":http://www.nutri-pulse.com. De Nutri-Pulse liet met de overwinning 30 andere innovaties achter zich.

*Genomineerden in categorie apparatuur*
Nutri-Pulse was ook winnaar in de categorie Apparatuur. Andere genomineerden in deze categorie waren: Frima Vario Cooking Center van Frima Benelux en Magnetische mesbeschermers van Homeij.

*Winnaars en genomineerden F&B*
In de categorie Food & Beverage won Duurzame gerookte vis van Vishandel Almelo. Andere genomineerden in deze categorie waren: Jus in vlokken van Nestlé en Minder vet en toch Lekker van CSM Benelux.

*Winnaars en genomineerden Concept & Management*
Bake-off aan bed van Panesco werd winnaar in de categorie Concept & Management. Andere genomineerden waren: Koelcontainers voor afdelingen van Holland Foodservice en 10-plaks belegconcept van Zwanenberg.

*Publieksprijs*
De publiekprijs werd gewonnen door King Cuisine met ‘Smaakmakers voor ieder moment.’ Het zijn chutney’s in een hersluitbare verpakking zonder kunstmatige kleur-, geur-, of smaakstoffen.

De Koks Innovatie Trofee werd dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. De organisatie lag in handen van Het Kokskwartet en de VHVG Vereniging voor Food & Hospitality Management. De Koks Innovatie Trofee werd mede mogelijk gemaakt door Deli XL.

~Frank Lindner~

Overig nieuws