'Kies wijzer' voor de horeca

3 juni 2010 |
'Kies wijzer' voor de horeca<

Met het oog op de komende Tweede Kamer-verkiezingen heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een 'kies wijzer' voor de horeca ontwikkeld. Horeca-ondernemers kunnen met de kies wijzer aan de hand van de verschillende stellingen een keuze maken over voor hen relevante onderwerpen. De wijzer is opgesteld op basis van het 'nationaal horeca verkiezingsdebat' dat KHN op 18 mei organiseerde in Studio Dudok in Den Haag.

Kies wijzer
Naar aanleiding van de keuzes die worden gemaakt in de kies wijzer krijgen de horecaondernemers terugkoppeling over de partijstandpunten. KHN wil horecaondernemers met de kies wijzer in de gelegenheid stellen op 9 juni de keuze te maken die het beste bij hen past.

Horeca en politiek
De politiek en de horeca hebben veel met elkaar te maken. De maatschappij verandert in hoog tempo. Als huiskamer van de samenleving merkt de horeca de gevolgen van maatschappelijke verschuivingen onmiddellijk. Ook politieke maatregelen breken vaak direct in op de bedrijfsvoering van de horecaondernemers. Of het nu gaat om een maatschappelijke verantwoordelijkheid in het dossier alcohol en jeugd, om de volksgezondheid met het rookverbod, om veiligheid of om de gevolgen van nieuwe wetten en regels die onderling niet goed zijn afgestemd: de horeca voelt iedere verandering.

Horeca Verkiezingsdebat
De kies wijzer is opgesteld op basis van het 'nationaal horeca verkiezingsdebat' dat KHN op 18 mei organiseerde in Studio Dudok in Den Haag. Tijdens dit debat debatteerden vertegenwoordigers van D66, VVD, PvdA, CDA en PVV onder leiding van Frits Wester over hun partijprogramma’s en hun ideeën over de horeca. Aan de hand van de quotes tijdens dit debat ontwikkelde KHN de kies wijzer voor de horeca. De kies wijzer is in te vullen op www.khn.nl/kieswijzer
Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: