De nieuwe Hygiƫnecode voor de horeca geldt vanaf 1 april. De Hygiƫnecode is vanaf deze week al verkrijgbaar via de webshop van KHN. Met
deze nieuwe Hygiƫnecode kunnen horecaondernemers en hun medewerkers op een eenvoudige manier voldoen aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselveiligheid. In deze nieuwe code zijn actuele (werk)processen, de frequentie van de registratieverplichtingen en voorbeeldregistratieformulieren opgenomen, zodat horecaondernemers op een makkelijke manier veilig kunnen werken.
Over de Hygiƫnecode
Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de regels van voedselveiligheid. In de Hygiƫnecode voor de horeca worden de regels omschreven waarmee horecabedrijven de voedselveiligheid en hygiƫne kunnen bewaken. Horecaondernemers voldoen aan de wetgeving als zij werken volgens de nieuwste Hygiƫnecode.
Eenvoudig voedselveilig werken
KHN is uitgever en eigenaar van de Hygiƫnecode voor de horeca. Deze code is gebaseerd op Europese wetgeving waarin staat dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. KHN heeft deze HACCP-beginselen uitgewerkt in de nieuwe Hygiƫnecode. Op deze manier wordt voedselveilig werken voor ondernemers en medewerkers eenvoudig gemaakt. Zij voldoen aan de wetgeving als zij werken volgens de regels van de Hygiƫnecode. Deze code is opgesteld in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en is goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. KHN stelt vanaf februari 2016 de nieuwe Hygiƫnecode ook in het Chinees en Engels beschikbaar.
Campagne
Zodra er een nieuwe versie van de HygiĆ«necode van kracht wordt, vervalt de voorgaande versie. De laatste versie is die uit 2007 en vervalt per 1 april 2016. Horecaondernemers moeten dus voor deze datum de nieuwe versie in het horecabedrijf hebben. Om dit onder aandacht te brengen start KHN de campagne āVanaf 1 april geldt de nieuwe hygiĆ«necode en dat is geen geintjeā. Het eerste exemplaar van de nieuwe hygiĆ«necode werd tijdens Horecava 2016 uitgereikt aan Tom en Hans Pijls van hotel Voncken in Valkenburg. Het bedrijf viert tijdens deze zestigste editie van Horecava het feit dat het al zestig jaar lid is van KHN.
Online bestellen
Horecaondernemers kunnen de nieuwe Hygiƫnecode bestellen via www.khn.nl/hygienecode.
Leden van KHN krijgen korting. Zij betalen 30 euro in plaats 100 euro (beide bedragen zijn exclusief btw).
Christel Tuin
Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief
Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!