KHN lanceert hygiënecode voor de horeca

12 januari 2016 |
KHN lanceert hygiƫnecode voor de horeca

De nieuwe Hygiƫnecode voor de horeca geldt vanaf 1 april. De Hygiƫnecode is vanaf deze week al verkrijgbaar via de webshop van KHN. Met
deze nieuwe Hygiƫnecode kunnen horecaondernemers en hun medewerkers op een eenvoudige manier voldoen aan de meest actuele wetgeving op het gebied van voedselveiligheid. In deze nieuwe code zijn actuele (werk)processen, de frequentie van de registratieverplichtingen en voorbeeldregistratieformulieren opgenomen, zodat horecaondernemers op een makkelijke manier veilig kunnen werken.

Over de Hygiƫnecode
Elk bedrijf dat met voedsel en dranken werkt, moet voldoen aan de regels van voedselveiligheid. In de Hygiƫnecode voor de horeca worden de regels omschreven waarmee horecabedrijven de voedselveiligheid en hygiƫne kunnen bewaken. Horecaondernemers voldoen aan de wetgeving als zij werken volgens de nieuwste Hygiƫnecode.

Eenvoudig voedselveilig werken
KHN is uitgever en eigenaar van de Hygiƫnecode voor de horeca. Deze code is gebaseerd op Europese wetgeving waarin staat dat alle levensmiddelenbedrijven volgens de HACCP-beginselen moeten werken. KHN heeft deze HACCP-beginselen uitgewerkt in de nieuwe Hygiƫnecode. Op deze manier wordt voedselveilig werken voor ondernemers en medewerkers eenvoudig gemaakt. Zij voldoen aan de wetgeving als zij werken volgens de regels van de Hygiƫnecode. Deze code is opgesteld in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en is goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. KHN stelt vanaf februari 2016 de nieuwe Hygiƫnecode ook in het Chinees en Engels beschikbaar.

Campagne
Zodra er een nieuwe versie van de HygiĆ«necode van kracht wordt, vervalt de voorgaande versie. De laatste versie is die uit 2007 en vervalt per 1 april 2016. Horecaondernemers moeten dus voor deze datum de nieuwe versie in het horecabedrijf hebben. Om dit onder aandacht te brengen start KHN de campagne ā€˜Vanaf 1 april geldt de nieuwe hygiĆ«necode en dat is geen geintjeā€™. Het eerste exemplaar van de nieuwe hygiĆ«necode werd tijdens Horecava 2016 uitgereikt aan Tom en Hans Pijls van hotel Voncken in Valkenburg. Het bedrijf viert tijdens deze zestigste editie van Horecava het feit dat het al zestig jaar lid is van KHN.

Online bestellen
Horecaondernemers kunnen de nieuwe Hygiƫnecode bestellen via www.khn.nl/hygienecode. Leden van KHN krijgen korting. Zij betalen 30 euro in plaats 100 euro (beide bedragen zijn exclusief btw).
Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harryā€™s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse ā€œSherry Showā€

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab CafƩs van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: