Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour*

Auteur: redactie
Personalia Gastronomie 19 maart 2024
Kenny Friederichs benoemd tot junior chef bij Restaurant Latour*

Kenny Friederichs is gepromoveerd tot junior chef bij, het met een Michelinster en 16/20 in de Gault Millau bekroonde, Restaurant Latour in Noordwijk onder leiding van de trotse senior chef Marcel van Lier. Friederichs’ passie voor het koken en zijn ambitieuze houding zijn een van de ingrediënten voor deze succesformule. Hij was voorheen sous chef bij Latour.

Team Latour is heel gelukkig dat Friederichs vanaf 2024 het culinaire team in de functie van junior chef gaat voortzetten. Friederichs heeft met deze stap zijn toekomstvisie bepaald. Stan Kerckhoffs, restaurant manager Latour, vult aan: “In Latour gaan  onze talent en samenwerking hand in hand. Daarom zijn we verheugd te delen dat onze twee chefs een unieke synergie zullen vormen in het hart van ons gastronomische domein.”

Met een perfecte balans van 50/50 nemen de twee chefs gezamenlijk de verantwoordelijkheid op zich voor de ontwikkeling van de menukaart.  Deze samenwerking symboliseert de visie op gelijkheid en wederzijds respect, waarbij de chefs hun individuele focus en creativiteit inbrengen. Dit legt niet alleen de praktische kant van de samenwerking uit, maar benadrukt ook de positieve aspecten van hun gedeelde verantwoordelijkheid en de impact die dit zal hebben op onverwachte creaties. Het gastronomische duo kan niet wachten haar gasten te ontvangen in Restaurant Latour.

Vrienden van Kenny

Op 28 april gaat Friederichs zijn culinaire kunsten vertonen op het terugkerende event Sunday Vibes. Samen met een jonge chef kookt hij een gastronomische lunch op de zondagmiddag in Latour. Hij trapt af met Yornie van Dijk van de Basiliek uit Harderwijk. Yornie is uitgeroepen door Gault Millau Young Chef van het Jaar en kookt met zijn restaurant een Michelinster.

Over Restaurant Latour

Sinds 2005 is Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin onafgebroken de trotse bezitter van een Michelinster. Met 16/20 in de Gault Millau en een vermelding in de Lekker top 100 is Latour een zeer gewaarde speler aan de Nederlandse kust. Onder leiding van senior chef Marcel van Lier, junior chef Kenny Friederichs, restaurant manager - sommelier SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs en maître Tim Wellenberg serveren zij verrassende smaakcombinaties op geheel eigen wijze. Geïnspireerd door de vele reizen, gaan de heren steeds weer op zoek naar de ultieme beleving in service, gerechten en wijnen. Restaurant Latour is gastronomie op het hoogste niveau met uitzicht op de Nederlandse kust.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws