Kats vult posities Restaurant Noble in

3 juni 2013 |
Kats vult posities Restaurant Noble in<

Voor zijn nieuwe Restaurant Noble in 's-Hertogenbosch heeft Edwin Kats de twee belangrijkste posities voor de keuken en het restaurant vergeven. Lars Albers, voormalig souschef bij Ivy in Rotterdam
wordt chef de cuisine en Sascha Holzkaemper, ex Bord’Eau in het Amsterdamse Hotel De L'Europe, wordt restaurantmanager.

Verbouwing
Restaurant Noble zal in het najaar geopend worden in het bekende Chalet Royal aan het Wilhelminaplein in Den Bosch. Het statige pand ondergaat momenteel een metamorfose. Kats zal samen met zijn team een nieuw concept voeren met 80 zitplaatsen, een kookstudio, een ruime bar en een panoramaterras met 120 extra stoelen.

Wie nog?
Volgens SVH Meestekok Kats krijgt het totale team van medewerkers met de week meer vorm. Kandidaten met interesse in een functie in de bediening zijn nog steeds welkom om hun curriculum vitae naar Den Bosch te sturen. “Mensen met een open mind, gastvrije instelling, welgemeende glimlach en een goede horeca achtergrond kunnen via mijn voorlopige site contact zoeken. Ik kijk uit naar leuke nieuwe aanmeldingen, het wordt een bijzondere restaurant opening.”

Vanaf begin meemaken
Beide heren verheugen zich om in hun nieuwe functie te starten: “Het is een enorme uitdaging om chef de cuisine te worden in de keuken van Noble en samen te werken met Edwin. Zijn achtergrond als twee sterren chef bij La Rive en alle internationale ervaringen hierna zullen mij inspireren om met het hele team van Noble een groot succes te maken”, aldus Lars Albers. Ook Sascha Holzkaemper heeft zijn zinnen gezet op deze nieuwe uitdaging: “Bijzonder om de opbouw van een geheel nieuw restaurantconcept vanaf het begin mee te kunnen maken. Ik kan niet wachten tot Noble open gaat.”

Ervaring
Albers werkte drie jaar als souschef samen met SVH Meesterkok François Geurds bij restaurant Ivy te Rotterdam. In de eerste jaren van zijn koksloopbaan was hij werkzaam bij een aantal gerenommeerde restaurants als Cordial in Oss, Juliana in Valkenburg a/d Geul en Avant-garde in Eindhoven. Al vroeg in zijn carrière won Albers de finale van Nederlandse kampioenschappen Leerling koks Nederland, daarnaast was hij meerdere keren finalist van de teamwedstrijd De Zilveren Oester.

Terug uit buitenland
Ook Holzkaemper heeft inmiddels een imposante internationaal getinte carrière achter de rug. In Nederland werkte hij onder andere als maître d'hôtel en hoofdsommelier bij restaurant Beluga in Maastricht. Hierna lonkte het buitenland. Hij werkte onder andere als restaurantmanager bij het Powerscourt restaurant van Gordon Ramsey, gevestigd in het Ritz-Carlton in Dublin en als assistent-restaurantmanager en hoofdsommelier bij Raffles in Dubai. Eenmaal terug in Nederland was Holzkaemper de laatste jaren werkzaam als restaurant operations manager bij restaurant Bord’Eau van Hotel De L’Europe in Amsterdam.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: