Kats vult posities Restaurant Noble in

3 juni 2013 |
Kats vult posities Restaurant Noble in<

Voor zijn nieuwe Restaurant Noble in 's-Hertogenbosch heeft Edwin Kats de twee belangrijkste posities voor de keuken en het restaurant vergeven. Lars Albers, voormalig souschef bij Ivy in Rotterdam
wordt chef de cuisine en Sascha Holzkaemper, ex Bord’Eau in het Amsterdamse Hotel De L'Europe, wordt restaurantmanager.

Verbouwing
Restaurant Noble zal in het najaar geopend worden in het bekende Chalet Royal aan het Wilhelminaplein in Den Bosch. Het statige pand ondergaat momenteel een metamorfose. Kats zal samen met zijn team een nieuw concept voeren met 80 zitplaatsen, een kookstudio, een ruime bar en een panoramaterras met 120 extra stoelen.

Wie nog?
Volgens SVH Meestekok Kats krijgt het totale team van medewerkers met de week meer vorm. Kandidaten met interesse in een functie in de bediening zijn nog steeds welkom om hun curriculum vitae naar Den Bosch te sturen. “Mensen met een open mind, gastvrije instelling, welgemeende glimlach en een goede horeca achtergrond kunnen via mijn voorlopige site contact zoeken. Ik kijk uit naar leuke nieuwe aanmeldingen, het wordt een bijzondere restaurant opening.”

Vanaf begin meemaken
Beide heren verheugen zich om in hun nieuwe functie te starten: “Het is een enorme uitdaging om chef de cuisine te worden in de keuken van Noble en samen te werken met Edwin. Zijn achtergrond als twee sterren chef bij La Rive en alle internationale ervaringen hierna zullen mij inspireren om met het hele team van Noble een groot succes te maken”, aldus Lars Albers. Ook Sascha Holzkaemper heeft zijn zinnen gezet op deze nieuwe uitdaging: “Bijzonder om de opbouw van een geheel nieuw restaurantconcept vanaf het begin mee te kunnen maken. Ik kan niet wachten tot Noble open gaat.”

Ervaring
Albers werkte drie jaar als souschef samen met SVH Meesterkok François Geurds bij restaurant Ivy te Rotterdam. In de eerste jaren van zijn koksloopbaan was hij werkzaam bij een aantal gerenommeerde restaurants als Cordial in Oss, Juliana in Valkenburg a/d Geul en Avant-garde in Eindhoven. Al vroeg in zijn carrière won Albers de finale van Nederlandse kampioenschappen Leerling koks Nederland, daarnaast was hij meerdere keren finalist van de teamwedstrijd De Zilveren Oester.

Terug uit buitenland
Ook Holzkaemper heeft inmiddels een imposante internationaal getinte carrière achter de rug. In Nederland werkte hij onder andere als maître d'hôtel en hoofdsommelier bij restaurant Beluga in Maastricht. Hierna lonkte het buitenland. Hij werkte onder andere als restaurantmanager bij het Powerscourt restaurant van Gordon Ramsey, gevestigd in het Ritz-Carlton in Dublin en als assistent-restaurantmanager en hoofdsommelier bij Raffles in Dubai. Eenmaal terug in Nederland was Holzkaemper de laatste jaren werkzaam als restaurant operations manager bij restaurant Bord’Eau van Hotel De L’Europe in Amsterdam.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: