Kats vult posities Restaurant Noble in

3 juni 2013 |
Kats vult posities Restaurant Noble in<

Voor zijn nieuwe Restaurant Noble in 's-Hertogenbosch heeft Edwin Kats de twee belangrijkste posities voor de keuken en het restaurant vergeven. Lars Albers, voormalig souschef bij Ivy in Rotterdam
wordt chef de cuisine en Sascha Holzkaemper, ex Bord’Eau in het Amsterdamse Hotel De L'Europe, wordt restaurantmanager.

Verbouwing
Restaurant Noble zal in het najaar geopend worden in het bekende Chalet Royal aan het Wilhelminaplein in Den Bosch. Het statige pand ondergaat momenteel een metamorfose. Kats zal samen met zijn team een nieuw concept voeren met 80 zitplaatsen, een kookstudio, een ruime bar en een panoramaterras met 120 extra stoelen.

Wie nog?
Volgens SVH Meestekok Kats krijgt het totale team van medewerkers met de week meer vorm. Kandidaten met interesse in een functie in de bediening zijn nog steeds welkom om hun curriculum vitae naar Den Bosch te sturen. “Mensen met een open mind, gastvrije instelling, welgemeende glimlach en een goede horeca achtergrond kunnen via mijn voorlopige site contact zoeken. Ik kijk uit naar leuke nieuwe aanmeldingen, het wordt een bijzondere restaurant opening.”

Vanaf begin meemaken
Beide heren verheugen zich om in hun nieuwe functie te starten: “Het is een enorme uitdaging om chef de cuisine te worden in de keuken van Noble en samen te werken met Edwin. Zijn achtergrond als twee sterren chef bij La Rive en alle internationale ervaringen hierna zullen mij inspireren om met het hele team van Noble een groot succes te maken”, aldus Lars Albers. Ook Sascha Holzkaemper heeft zijn zinnen gezet op deze nieuwe uitdaging: “Bijzonder om de opbouw van een geheel nieuw restaurantconcept vanaf het begin mee te kunnen maken. Ik kan niet wachten tot Noble open gaat.”

Ervaring
Albers werkte drie jaar als souschef samen met SVH Meesterkok François Geurds bij restaurant Ivy te Rotterdam. In de eerste jaren van zijn koksloopbaan was hij werkzaam bij een aantal gerenommeerde restaurants als Cordial in Oss, Juliana in Valkenburg a/d Geul en Avant-garde in Eindhoven. Al vroeg in zijn carrière won Albers de finale van Nederlandse kampioenschappen Leerling koks Nederland, daarnaast was hij meerdere keren finalist van de teamwedstrijd De Zilveren Oester.

Terug uit buitenland
Ook Holzkaemper heeft inmiddels een imposante internationaal getinte carrière achter de rug. In Nederland werkte hij onder andere als maître d'hôtel en hoofdsommelier bij restaurant Beluga in Maastricht. Hierna lonkte het buitenland. Hij werkte onder andere als restaurantmanager bij het Powerscourt restaurant van Gordon Ramsey, gevestigd in het Ritz-Carlton in Dublin en als assistent-restaurantmanager en hoofdsommelier bij Raffles in Dubai. Eenmaal terug in Nederland was Holzkaemper de laatste jaren werkzaam als restaurant operations manager bij restaurant Bord’Eau van Hotel De L’Europe in Amsterdam.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: