Kanshebbers horecahelden 2013

1 november 2012 |
Kanshebbers horecahelden 2013<

De eerste zes finalisten die strijden voor de titel 'HorecaHeld 2013' zijn bekend. "Echte horecamensen, bij wie de horeca in het bloed zit", aldus het juryoordeel.

Echte horecamensen
De jaarlijkse verkiezing HorecaHelden is een initiatief van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) waarmee SVH deze uitblinkers de aandacht geeft die zij verdienen. Op 10 december start de landelijke finale. De winnaars worden gehuldigd tijdens de Horecava 2013. De finalisten van de sectoren Restaurant en Hotel worden op 1 december bekend gemaakt. "Echte horecamensen, bij wie de horeca in het bloed zit. Ze doen hun werk met een ongekend enthousiasme en dragen hun beroepstrots uit naar gasten en collega’s", zo luidde het juryoordeel.

Kanshebbers in beeld


Tugba Karakaya (McDonald’s)


Paul Vivie (Van Gogh Frites)


Team Café Budde


Mirco Bergink (Café Sprakel)


Laura van Renen (Villa Suikerberg)


Jeroen Ketting (Wijnbar Antichic)

De kanshebbers
Jeroen Ketting (Wijnbar Antichic), Team Café Budde (Café Budde), Tugba Karakaya (McDonald’s), Paul Vivie (Van Gogh Frites), Mirco Bergink (Café Sprakel) en Laura van Renen (Villa Suikerberg) zijn de finalisten die kans maken op de titel 'HorecaHeld 2013'. De zes finalisten zijn door de vakjury genomineerd uit alle nominaties die SVH de afgelopen weken heeft ontvangen. De vakjury voor de sector Dranken bestond uit Mikel de Jongh (De Beyerd, SVH Meesterschenker), Remco Glas (KHN) en Mirjan Theuns (eetcafé De Tijd). Zij selecteerden Jeroen Ketting, het team van Café Budde en Mirco Bergink. Juryleden Hans Hus (Kwalitaria Parade), Pieter Honing (KHN) en Italo De Lorenzo (Venezia, SVH Meesterijsbereider) selecteerden Tugba Karakaya, Paul Vivie en Laura van Renen in de sector Fastservice.

Eerste reacties
Mirco Bergink: "Voor mijn gevoel doe ik gewoon mijn werk, maar ik heb de laatste jaren ontzettend hard gewerkt. Ik probeer gasten te betrekken bij wat wij doen, want als jij enthousiast bent, dan is de gast dat ook. Mijn nominatie voor HorecaHeld 2013 is een bevestiging dat ik op de goede weg ben." Laura van Renen: "In de horeca moet je plezier hebben, omdat je altijd met gasten bezig bent. Bovendien moet je dat plezier uitdragen. Op mijn werk ben ik volledig in mijn element. Collega’s en gasten vinden het geweldig dat ik genomineerd ben. Wat mij nu rest is er alles aan doen om te zorgen dat mensen op mij gaan stemmen. Ik heb grootse plannen!"

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: