Kanshebbers horecahelden 2013

1 november 2012 |
Kanshebbers horecahelden 2013<

De eerste zes finalisten die strijden voor de titel 'HorecaHeld 2013' zijn bekend. "Echte horecamensen, bij wie de horeca in het bloed zit", aldus het juryoordeel.

Echte horecamensen
De jaarlijkse verkiezing HorecaHelden is een initiatief van SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) waarmee SVH deze uitblinkers de aandacht geeft die zij verdienen. Op 10 december start de landelijke finale. De winnaars worden gehuldigd tijdens de Horecava 2013. De finalisten van de sectoren Restaurant en Hotel worden op 1 december bekend gemaakt. "Echte horecamensen, bij wie de horeca in het bloed zit. Ze doen hun werk met een ongekend enthousiasme en dragen hun beroepstrots uit naar gasten en collega’s", zo luidde het juryoordeel.

Kanshebbers in beeld


Tugba Karakaya (McDonald’s)


Paul Vivie (Van Gogh Frites)


Team Café Budde


Mirco Bergink (Café Sprakel)


Laura van Renen (Villa Suikerberg)


Jeroen Ketting (Wijnbar Antichic)

De kanshebbers
Jeroen Ketting (Wijnbar Antichic), Team Café Budde (Café Budde), Tugba Karakaya (McDonald’s), Paul Vivie (Van Gogh Frites), Mirco Bergink (Café Sprakel) en Laura van Renen (Villa Suikerberg) zijn de finalisten die kans maken op de titel 'HorecaHeld 2013'. De zes finalisten zijn door de vakjury genomineerd uit alle nominaties die SVH de afgelopen weken heeft ontvangen. De vakjury voor de sector Dranken bestond uit Mikel de Jongh (De Beyerd, SVH Meesterschenker), Remco Glas (KHN) en Mirjan Theuns (eetcafé De Tijd). Zij selecteerden Jeroen Ketting, het team van Café Budde en Mirco Bergink. Juryleden Hans Hus (Kwalitaria Parade), Pieter Honing (KHN) en Italo De Lorenzo (Venezia, SVH Meesterijsbereider) selecteerden Tugba Karakaya, Paul Vivie en Laura van Renen in de sector Fastservice.

Eerste reacties
Mirco Bergink: "Voor mijn gevoel doe ik gewoon mijn werk, maar ik heb de laatste jaren ontzettend hard gewerkt. Ik probeer gasten te betrekken bij wat wij doen, want als jij enthousiast bent, dan is de gast dat ook. Mijn nominatie voor HorecaHeld 2013 is een bevestiging dat ik op de goede weg ben." Laura van Renen: "In de horeca moet je plezier hebben, omdat je altijd met gasten bezig bent. Bovendien moet je dat plezier uitdragen. Op mijn werk ben ik volledig in mijn element. Collega’s en gasten vinden het geweldig dat ik genomineerd ben. Wat mij nu rest is er alles aan doen om te zorgen dat mensen op mij gaan stemmen. Ik heb grootse plannen!"

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Columns Blog
Kan het uit?

Vandaag werd ik benaderd door een landelijke nieuwswebsite. De dame in kwestie had een vraag gerelateerd aan horeca-advies. Of ik in een video mijn mening wilde geven over ‘All you can eat’ restaurants. Hoe ze financieel uitkomen met zo’n concept waar mensen ongelimiteerd eten en d...

Opening Internationaal
Foodhall Scheveningen opent haar deuren [Foto's]

Op de Noordboulevard vind je vanaf dit voorjaar de gloednieuwe Foodhall Scheveningen: een prachtige hal met de look en feel van een levendig en werelds marktplein, waar je kunt genieten van gerechten uit zestien verschillende wereldkeukens. Foodhall Scheveningen is dé locatie voor een hapje e...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: