Kaboom Hotel en DADAWAN geopend

4 december 2015 |
Kaboom Hotel en DADAWAN geopend<

Onder grote belangstelling van familie, vrienden en relaties opende de Maastrichtse wethouder van economie John Aarts op donderdagavond
3 december officieel Kaboom Hotel en restaurant DADAWAN. Een unieke samenwerking van twee onorthodoxe bedrijven in de horeca- en leisurebranche: La Bergere Group en Wokgroep NL. De wethouder roemde de twee ondernemers Rino Soeters (LBG) en Danny Deng (WGN) om hun ondernemerschap en visie om juist nu te investeren op een voor Maastricht belangrijke plaats. Recht tegenover het centraal station, dat in de komende tijd, drastisch gerevitaliseerd zal worden. Kaboom Hotel won afgelopen maandagavond de prijs voor beste hotelconcept 2015.

Nieuw visitekaartje
De beide zaken zijn inmiddels al het nieuwe visitekaartje van de stad Maastricht. Reizigers die het station verlaten zien op de kop van de Stationsstraat een opvallend hotel en dito restaurant. Beide concepten wijken duidelijk af van het geen gangbaar is in de branche. Kaboom is een hotel voor de moderne reiziger dat verrassend veel luxe en comfort biedt voor een zeer scherpe prijs. Het hotel dat compleet werd vormgegeven door interieurarchitect Roger Haan is uniek voor Nederland en de Euregio. Datzelfde kan gezegd worden van DADWAN. Het restaurant is een ‘clash’ van de Oosterse en Westerse keuken. Met opvallende presentatiewijzen, snelle en gezonde bereidingen en scherpe prijzen, verrast het iedere bezoeker tot nu toe.

Vijfde hotelconcept
Voor La Bergere Group is dit inmiddels het vijfde hotelconcept na Townhouse Designhotel en Craft Hotel St. Maartenslane, La Bergere Apartments in Maastricht en Qbic in Amsterdam. Kaboom Hotel is al open sinds 1 juli en voorziet duidelijk in een behoefte. Vanaf dag 1 maakt het zijn ambities waar. Het opvallende design van het behang, dat ook op het plafond zit, de bijzondere details (zoals het ‘don’t wake me up pistool’), het Auping bed en de regendouche gecombineerd met de natuurlijke gastvrijheid van het personeel maakt dat het hotel nu al in de top geklasseerd wordt bij TripAdvisor, Booking.com, Zoover, etc. Hotelgasten zijn zeer enthousiast getuige de vele commentaren op social media. Mede daarom zijn ze ook genomineerd als beste hotelconcept voor de Entree Hospitality & Style Awards 2015.

Zevende nieuwe restaurantconcept
Voor de Wokgroep NL is DADAWAN het zevende nieuwe restaurantconcept in Nederland na Asian Tapas en Tokyoto in Maastricht, Parkstad Plaza in Kerkrade, WOK Weert, KFC Slotermeer en Tokyoto Zaandam. Voor directeur-eigenaar Danny Deng was meteen duidelijk dat deze locatie een uniek concept verdiende: eigenzinnig en afwijkend, passend bij buurman Kaboom. Het restaurant is zeer ruim van opzet en in het oog springend zijn de vele komen. Dadawan is nl. een vrije vertaling van eigenwijze/eigenzinnige kom. Bijna alle gerechten worden dan ook in een kom geserveerd. De kaart verraad het bijzonder concept. Want zowel ‘lobsters & burgers’ als noodlesoup, bibimbap als eigen vers gemaakte sushirollen kunnen met elkaar gecombineerd worden. Het restaurant is helemaal ingesteld op de vele reizigers. Ook nieuw is de ernaast gelegen 2Go-formule die inspeelt op de trend: iedereen zijn eigen op maat gemaakte gezonde eten voor onderweg. Hotelgasten van Kaboom kunnen gebruik maken van ontbijt, lunch en/of diner van DADAWAN. Daarmee is het restaurant geopend van ’s ochtends 07.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur.

Jong management
Beide ondernemingen hebben ieder vanuit hun eigen specifieke markt veel overeenkomsten zoals het jonge en innovatieve management, korte lijnen, het streven naar perfectie, internationale oriëntatie, gaan voor een bijzonder klantervaring, werkgelegenheid voor veel lokaal personeel en durf aan de dag leggen bij de uitwerking van concepten. De samenwerking bevalt beide partners zo goed dat er alweer plannen worden gemaakt voor nieuwe concepten.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Achtergronden Culinair
Mosselseizoen van start met grootste mosselpan ter wereld

Morgen, donderdag 2 juli, start het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen. Dit jaar als eerste exclusief verkrijgbaar bij Sligro. Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van...

Awards Culinair
Tess de Groot wint Cas Spijkers Academie Trofee

Tess de Groot (22), examenstudent van de Cas Spijkers Academie vestiging Nijmegen, heeft als eerste vrouwelijke aankomend chef de Cas Spijkers Academie Trofee gewonnen. De uitreiking van de trofee vond plaats op dinsdag 30 juni bij Restaurant Witlof in Nijmegen en kwam als een verrassing. De wi...

Columns
Kan ik niet meedoen met die duurzame wijngaard van je?

Hoe vaak ik deze vraag afgelopen week niet heb gekregen... er is voldoende ruimte op Domein Bergen, en met meer stokken zouden we meer kunnen investeren in duurzaamheid en kwaliteit. En samen mooie dingen doen is natuurlijk veel leuker. We gaan dus in april 2021 een tweede wijngaard planten wa...

Bezorgen Achtergronden
15-jarige maaltijdbezorgers mogen niet meer de straat op

Frans van Rooij, directeur ProFri, vakvereniging Professionele Frituurders, schreef een brief aan Tamara van Ark, Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij maakte gisteren bekend dat het vanaf 1 juli (dat is morgen al!) niet meer is toegestaan om medewerkers jonger dan 16 jaar in te...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: