Justin Koopman Rotterdams Kooktalent 2015

21 september 2015 |
Justin Koopman Rotterdams Kooktalent 2015<

Justin Koopman (24) van restaurant Zeezout is zondag 20 september 2015 uitgeroepen tot Rotterdams Kooktalent van 2015. Hij won de
zinderende finale die tijdens Rotterdamse Kost werd gehouden. Koopman imponeerde de jury met gebakken poon, salade van rabarber en biet en een krokantje en beurre blanc. De jury, bestaande uit onder meer meesterchef François Geurds en Ian van Eck (Zegro), roemde de creativiteit van de jonge souschef.

Zware taak
De vier finalisten van Rotterdams Kooktalent stonden zondagmiddag voor een zware taak. In precies anderhalf uur moesten zij met ingrediënten uit een black box een gerecht bereiden. In de black box zat onder meer sukade, rode poon, eieren, gele biet en rabarber. De koks moesten een vlees- of visgerecht maken en daarbij gebruik maken van alle overige ingrediënten.
Juryvoorzitter Fred Mustert: "Ga er maar aanstaan. In anderhalf uur iets bereiden. Met al dat publiek op je lippen en de jury die kritisch meekijkt. En dan een mooi gerecht maken!"

Wildcard
De strijd ging tussen Jordy Prenger (HMB), Niek Boermans (Perron), Leon Broekhuijsen (Harmonie) en Justin Koopman (Zeezout). Afgelopen vrijdag wonnen zij de drie voorrondes, en juist Koopman haalde de finale met een wildcard!

Culinaire cultuur in Rotterdam
Rotterdams Kooktalent is een initiatief van horecagroothandel Zegro en de website De Buik van Rotterdam. Het is de derde keer dat deze kookwedstrijd voor jonge Rotterdamse talenten wordt gehouden. Vorig jaar won Frank van Rijsbergen van restaurant Allure de titel, de eerste editie werd gewonnen door Kevin Fan van Asian Glories. Doel van Rotterdams Kooktalent is de culinaire cultuur van Rotterdam nog verder versterken.
De jury van Kooktalent bestond verder uit Ian van Eck (Zegro), Pepijn Schmeink (Dertien Rotterdam), en Edwin Klaasen (Desemenzo), François Geurds (FG) en Fred Mustert (Fred).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Aardappel
In Friesland wordt de aardappel van de toekomst 'gemaakt'

In de komende decennia komt de wereld voor de uitdaging te staan om met beperkte landbouwgrond en een toenemende bevolking voldoende voedsel te produceren. Wereldwijd wordt op dit moment 35 procent van de grond gebruikt voor het verbouwen van voedsel. Dat percentage zal door milieuveranderingen en d...

Opening
Restaurant Par Hasard Almere omgetoverd tot all you can eetcafé

Restaurant Par Hasard op het Belfortplein in Almere Stad past haar concept aan en wordt het gezellige en toegankelijke All you can eetcafé by Par Hasard. Hiermee sluit het restaurant beter aan op de wensen van een groot deel van de bewoners en bezoekers van Almere en speelt zij in op de ...

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: