Justin Koopman Rotterdams Kooktalent 2015

21 september 2015 |
Justin Koopman Rotterdams Kooktalent 2015<

Justin Koopman (24) van restaurant Zeezout is zondag 20 september 2015 uitgeroepen tot Rotterdams Kooktalent van 2015. Hij won de
zinderende finale die tijdens Rotterdamse Kost werd gehouden. Koopman imponeerde de jury met gebakken poon, salade van rabarber en biet en een krokantje en beurre blanc. De jury, bestaande uit onder meer meesterchef François Geurds en Ian van Eck (Zegro), roemde de creativiteit van de jonge souschef.

Zware taak
De vier finalisten van Rotterdams Kooktalent stonden zondagmiddag voor een zware taak. In precies anderhalf uur moesten zij met ingrediënten uit een black box een gerecht bereiden. In de black box zat onder meer sukade, rode poon, eieren, gele biet en rabarber. De koks moesten een vlees- of visgerecht maken en daarbij gebruik maken van alle overige ingrediënten.
Juryvoorzitter Fred Mustert: "Ga er maar aanstaan. In anderhalf uur iets bereiden. Met al dat publiek op je lippen en de jury die kritisch meekijkt. En dan een mooi gerecht maken!"

Wildcard
De strijd ging tussen Jordy Prenger (HMB), Niek Boermans (Perron), Leon Broekhuijsen (Harmonie) en Justin Koopman (Zeezout). Afgelopen vrijdag wonnen zij de drie voorrondes, en juist Koopman haalde de finale met een wildcard!

Culinaire cultuur in Rotterdam
Rotterdams Kooktalent is een initiatief van horecagroothandel Zegro en de website De Buik van Rotterdam. Het is de derde keer dat deze kookwedstrijd voor jonge Rotterdamse talenten wordt gehouden. Vorig jaar won Frank van Rijsbergen van restaurant Allure de titel, de eerste editie werd gewonnen door Kevin Fan van Asian Glories. Doel van Rotterdams Kooktalent is de culinaire cultuur van Rotterdam nog verder versterken.
De jury van Kooktalent bestond verder uit Ian van Eck (Zegro), Pepijn Schmeink (Dertien Rotterdam), en Edwin Klaasen (Desemenzo), François Geurds (FG) en Fred Mustert (Fred).

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Ruim 1 op de 10 Nederlanders gaat met Kerst uit eten

Ruim een op de tien (12 procent) Nederlanders grijpt Kerst aan om uit eten te gaan. Dit blijkt uit een analyse van Taxi2Airport, dat - in aanloop naar de kerstdagen - in kaart bracht op welke manier Nederlanders Kerst vieren. Eten belangrijk tijdens Kerst Kerst is erg populair in Nederland. L...

Opening Culinair
Restaurant Alma Oisterwijk van voormalig sterrenchef Wouter van Laarhoven geopend

Op 19 november 2019 hebben chef Wouter van Laarhoven en gastvrouw Malou Hagenaars hun restaurant Alma in Oisterwijk geopend. Alma bestaat uit een casual fine-dining-restaurant en een bodega en is gevestigd op De Lind 45a, in een deel van het pand dat sinds 1631 als De Swaen bekendstaat en waar ooit ...

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: