Jorrit van der Bos is Hottest Chef 2017

23 november 2017 | Roy Spijker

In het Miele Experience Center in Vianen barstte op 20 november de derde editie van de Hottest Chef-competitie los. Een kookwedstrijd georganiseerd door Tabasco waar acht jonge chefs de strijd aan zijn gegaan voor de titel Hottest Chef 2017. Jorrit van der Bos was met zijn gerecht ‘Unidentified Mexican’ de sterkste en ging er met de titel vandoor.

De Tabasco Hottest Chef-competitie is een culinaire wedstrijd voor jong en
aanstormend talent, dat de Nederlandse groentekeuken een oppepper wil geven. Dit jaar was het aan de acht finalisten om de jury te inspireren én verrassen met hun 100% veggie - Tabasco - gerecht. Omdat het niveau van de jonge talenten erg hoog lag was het voor de jury geen gemakkelijke keuze vertelt barbecue-koning Jord Althuizen: “Naar iedereen die dit vandaag op zich heeft genomen, ik neem een hele diepe buiging. Jullie hebben me positief geïnspireerd. Ik ben een echt vleesliefhebber, maar heb dit bij geen één van de kandidaten gemist. Er kan dan ook gesproken worden van acht winnaars!”

Uiteindelijk kan er maar één de winnaar zijn. De 27-jarige Jorrit van der Bos ging dit jaar met de titel Hottest Chef 2017 aan de haal! Met zijn gerecht ‘Unidentified Mexican’ wist hij de jury te overtuigen. “Ja, fantastisch. Ben echt super blij”, aldus Jorrit. Naast de titel Hottest Chef 2017 wint Jorrit een culinaire reis naar Avery Island, Louisiana, waar hij wordt ondergedompeld in de wereld van Tabasco.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview KHN Longread
Interview nieuwe directeur KHN: “Meer zichtbaarheid in politiek Den Haag”

Afschaffing van de pariteitsclausules, minder macht voor de OTA’s, een eerlijk speelveld creëren en de problemen op de arbeidsmarkt aanpakken. Dirk Beljaarts is per 1 februari de nieuwe algemeen directeur van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en is ambitieus. “Met bijna 450.000 ...

Column David Bakker
Column: bezorgen is de toekomst!

De bezorgomzet binnen de totale foodmarkt is in vijf jaar verviervoudigd, van 975,5 miljoen in 2014 tot een verwachte omzet van 4 miljard euro in 2019. Met die cijfers opende het Food Institute Service Nederland (FSIN) twee weken geleden de Horecava 2019. Eerder in december schatte het FSIN al dat d...

Achtergronden Culinair
Cuisine on tour voor vierde jaar op rij partner Vrienden van Amstel LIVE

De grootste Amstelkroeg van Nederland is weer open. Op donderdag 17 januari is de 21e editie van de Vrienden van Amstel LIVE van start gegaan. Gedurende 11 showavonden bezoeken meer dan 145.000 gasten een volledig uitverkocht Vrienden van Amstel LIVE In Ahoy Rotterdam. Culinaire invulling Trot...

Culinair Michelin
Eerste Nederlandse vrouwelijke sterrenchef, Ida Kleijnen, overleden

Ida Kleijnen is dinsdag op 82-jarige leeftijd overleden in Lanaken. Zij was de eerste Nederlandse vrouw met een Michelinster. In 1983 kookte ze een ster als chef-kok van restaurant De Lindenhorst in Valkenburg, Limburg. Zij toverde het pension om in een toprestaurant en had zelf nooit een koksopleid...

Economie
Horecaondernemers verwachten voorzichtige groei in 2019

De horeca groeit dankzij een ‘gouden mix’ van economische expansie en een grotere toestroom van toeristen, plus het goede weer in een groot deel van 2018. De omzet in de branche neemt al ruim vijf jaar elk kwartaal toe. De verwachting is dat in 2019 het oplopende personeelstekort echt...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: