Jopen brouwt bier voor KiKa

30 mei 2017 | Roy Spijker

Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie waarbij horecaondernemers, Albert Heijn en Mitra geld inzamelen voor KiKa. Ieder jaar wordt er een brouwerij gevraagd om zich hiervoor in te zetten. In 2017 is Jopen gevraagd om brouwer te zijn van de vijfde Geniet & Geef editie.
 
Sinds 2012 vraagt Stichting Geniet & Geef, een initiatief van Bier&cO, jaarlijks een brouwer om een bijzonder bier te brouwen. Speciaal voor 'Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel' brouwt Jopen een uniek bier waarvan de opbrengst ten goede komt aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Sinds de start heeft Geniet & Geef ruim € 270.000,- opgebracht.
 
Geniet & Geef brouwer 2017
“Jopen vindt het een enorme eer om brouwer te zijn van de vijfde Geniet & Geef editie”, omschrijven algemeen directeur Michel Ordeman en commercieel directeur Lydian Zoetman van Jopen. “Met dit bier leveren we een bijdrage aan de genezing van kinderen met kanker. Ieder glas staat voor een donatie aan KiKa. Het is een prachtige gelegenheid om met elkaar te genieten, te proosten op het leven en tegelijkertijd een goed doel te steunen.”

Genezingspercentage
Jopen brouwt dit jaar tweemaal 78 hectoliter voor de actie Geniet & Geef, 78 hectoliter voor de horeca en 78 hectoliter voor de retail. Deze hoeveelheid refereert aan het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker. "Sinds de start van deze actie in 2012 is het genezingspercentage van 75 naar 78 procent gestegen. Wij zijn er trots op om daar een positieve bijdrage aan te hebben kunnen leveren", aldus Karin de Groot, voorzitter Stichting Geniet & Geef.

Start van de actie
Zoals altijd start de actie op de eerste donderdag van september. Daarom zal op donderdag 7 september 2017 om 18.00 uur het eerste houten vaatje in de Jopenkerk Haarlem worden aangeslagen. Voor het Geniet & Geef Bier 2017 is gekozen voor een blond bier van 6%. Het bier is vanaf dan in deelnemende cafés op tap verkrijgbaar. Bovendien zal het bier op fles verkrijgbaar zijn bij Albert Heijn en Mitra.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: