Jonge Talenten gekroond als Future Talents

10 april 2018 | David Bakker
Jonge Talenten gekroond als Future Talents<

Afgelopen maandag heeft in het Miele Experience Center in Vianen de finale plaats gevonden van de gastronomische talenten wedstrijd 'Future Talents'. Nationale en internationale scholen namen deel aan de finale in Vianen. Winnaar in de categorie Witte Brigade werd het team van Cas Spijkers Academie Breda en in de categorie Zwarte Brigade het team van Sterklas ROC Amsterdam.

“Het lijkt wel alsof het niveau elk jaar stijgt”, aldus de jury. De jury was dit jaar vooral te spreken over het hoge niveau en was verrast hoe dicht er een aantal scholen bij elkaar zaten. De zestien deelnemende scholen werden beoordeeld door de jury’s die bestonden uit onder andere Jacob-Jan Boerma en Onno Kokmijeijer voor de witte brigade en Nadine Mögling en Cindy Borger voor de zwarte brigade.

Blackbox


De deelnemers van de witte brigade kookte vanuit een blackbox, die door de sponsors van de Future Talents competitie ter beschikking was gesteld. In de blackbox zat onder andere steenbolk van Schmidt Zeevis, lamsbout van Nice to Meat en beurre blanc van Henri Soepen en Sauzen.
 
De zwarte brigade kreeg opdrachten als het geven van een hospitality pitch en het samenstellen van een wijn-spijs combinatie met bijzondere kazen en wijnen van Bourgondish Lifestyle en Fourcroy Nederland in samenwerking met de GCF Group.
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

10 jaar De RestaurantKrant
10 jaar De RestaurantKrant: De visie van Jeroen Raes

De Restaurantkrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een interview uit 2012 met Jeroen Raes en Dennis van der Meer. Toen de trotse eigenar...

Opening
Beachclub ‘Hudson Beach’ opent medio mei de deuren in Kijkduin

Vanaf medio mei kunnen strandliefhebbers terecht bij de nieuwe, Amerikaans georiënteerde strandhotspot van Kijkduin: Hudson Beach. Aan de rand van de Haagse duinen waan je je hier voor even in het zonovergoten Californië. Deze California-vibe wordt extra benadrukt door het gebruik van f...

HMSHost en Vapiano slaan handen ineen

Vapiano en HMSHost International BV onderzoeken de opening van Vapiano-restaurants via haar dochteronderneming Vapiano Franchising International. Locaties omvatten luchthavens, treinstations en outletcentra in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Duitsland en Nederland. De restaurants worden ...

Economie Bier
Bavaria N.V. boekt recordomzet

Swinkels Family Breweries N.V., holding van Bavaria N.V. heeft voor het derde jaar op rij een recordomzet geboekt, ondanks uitdagende marktomstandigheden. De netto-omzet kwam uit op € 659 miljoen, een stijging van 6,5 procent ten opzichte van 2016. Het bedrijfsresultaat daalde van € 45,8 m...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Rijden onder invloed met bedrijfsauto. Ontslag?

Niet alleen gasten gaan na het nuttigen van alcohol achter het stuur zitten, ook medewerkers uit de horeca maken zich daar weleens schuldig aan. De gevaren zijn bekend, alcohol en verkeer horen niet samen. Een ongeluk zit in een klein hoekje, of in dit geval, op een parkeerterrein. Een chef-kok u...

Culinair Bocuse d'Or
Kick-off Bocuse d'Or: Lars Drost wil via Turijn naar Lyon

"Vandaag start onze route naar Turijn." Met de trots van een Chef de Mission die zijn Olympiërs richting de meest prestigieuze sportwedstrijd ter wereld leidt, opende Bocuse d’Or Nederland-bestuurslid en SVH-directeur Ricardo Eshuis de start van het traject dat Team NL op het po...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: