Jonge Talenten gekroond als Future Talents

10 april 2018 | David Bakker
Jonge Talenten gekroond als Future Talents<

Afgelopen maandag heeft in het Miele Experience Center in Vianen de finale plaats gevonden van de gastronomische talenten wedstrijd 'Future Talents'. Nationale en internationale scholen namen deel aan de finale in Vianen. Winnaar in de categorie Witte Brigade werd het team van Cas Spijkers Academie Breda en in de categorie Zwarte Brigade het team van Sterklas ROC Amsterdam.

“Het lijkt wel alsof het niveau elk jaar stijgt”, aldus de jury. De jury was dit jaar vooral te spreken over het hoge niveau en was verrast hoe dicht er een aantal scholen bij elkaar zaten. De zestien deelnemende scholen werden beoordeeld door de jury’s die bestonden uit onder andere Jacob-Jan Boerma en Onno Kokmijeijer voor de witte brigade en Nadine Mögling en Cindy Borger voor de zwarte brigade.

Blackbox


De deelnemers van de witte brigade kookte vanuit een blackbox, die door de sponsors van de Future Talents competitie ter beschikking was gesteld. In de blackbox zat onder andere steenbolk van Schmidt Zeevis, lamsbout van Nice to Meat en beurre blanc van Henri Soepen en Sauzen.
 
De zwarte brigade kreeg opdrachten als het geven van een hospitality pitch en het samenstellen van een wijn-spijs combinatie met bijzondere kazen en wijnen van Bourgondish Lifestyle en Fourcroy Nederland in samenwerking met de GCF Group.
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Culinair
Manouk Wols (Restaurant Dell’arte) wint Young Chef Award 2018

Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar streden woensdag op Gastvrij Rotterdam om de Euro-Toques Young Chef Award 2018. De deelnemers waren: Jeremy Arrascaeta Restaurant Bougainville - Amsterdam, Xander Kleintjes Restaurant 't Vaantje – Reeuwijk, Joomay Steffens Restaurant Bentinck - Bu...

Events Culinair Interview
Wedstrijdkoken met orgaanvlees, een hele uitdaging

Tijdens de BBB Maastricht kun je als bezoeker genieten van de kookkunsten van geweldige chefs die buiten hun ‘comfort zone’ treden. Op maandag 8 oktober koken zij immers uit een blackbox. Tijdens de eerste wedstrijd gaan ze met orgaanvlees aan de slag, terwijl de middagsessie in het teke...

Culinair Internationaal Michelin
Video: tweesterrenchef Claude Bosi van restaurant Bibendum*

In deze video zie je topchef Claude Bosi van restaurant Bibendum in Londen aan het werk. Het leven van topchef Claude Bosi en Michelin zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als Fransman groeit hij op met deze bandenspecialist, kaartenmaker en gastronomiekenner. Maar als hij voor een carriè...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Bezorgen Achtergronden
McDelivery rolt uit naar Haarlem en Groningen

McDelivery is een succes en rolt daarom verder uit. Nog meer steden in Nederland kunnen de komende periode genieten van de service die McDonald’s biedt via McDelivery. Sinds de introductie vorig jaar van McDelivery via Uber Eats zijn er al 23 restaurants in Amsterdam/Amstelveen, Utrecht, Rotte...

Foodsquare Rotterdam officieel geopend

isteravond opende wethouder Said Kasmi officieel Rotterdam Foodsquare. Het bruisende horecagebied grenst aan de Witte de Withstraat en bestaat uit negen horecagelegenheden met ieder een eigen foodbeleving en charme. In samenwerking met horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam organiseerden de ondernemers e...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: