Jonge Talenten gekroond als Future Talents

10 april 2018 | David Bakker
Jonge Talenten gekroond als Future Talents<

Afgelopen maandag heeft in het Miele Experience Center in Vianen de finale plaats gevonden van de gastronomische talenten wedstrijd 'Future Talents'. Nationale en internationale scholen namen deel aan de finale in Vianen. Winnaar in de categorie Witte Brigade werd het team van Cas Spijkers Academie Breda en in de categorie Zwarte Brigade het team van Sterklas ROC Amsterdam.

“Het lijkt wel alsof het niveau elk jaar stijgt”, aldus de jury. De jury was dit jaar vooral te spreken over het hoge niveau en was verrast hoe dicht er een aantal scholen bij elkaar zaten. De zestien deelnemende scholen werden beoordeeld door de jury’s die bestonden uit onder andere Jacob-Jan Boerma en Onno Kokmijeijer voor de witte brigade en Nadine Mögling en Cindy Borger voor de zwarte brigade.

Blackbox


De deelnemers van de witte brigade kookte vanuit een blackbox, die door de sponsors van de Future Talents competitie ter beschikking was gesteld. In de blackbox zat onder andere steenbolk van Schmidt Zeevis, lamsbout van Nice to Meat en beurre blanc van Henri Soepen en Sauzen.
 
De zwarte brigade kreeg opdrachten als het geven van een hospitality pitch en het samenstellen van een wijn-spijs combinatie met bijzondere kazen en wijnen van Bourgondish Lifestyle en Fourcroy Nederland in samenwerking met de GCF Group.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Culinair Michelin Wijn
Edger Groeneveld geslaagd voor Meesterproef SVH Wijnmeester

Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie. Tweesterrenrestaurant ’t Nonnetje wordt daarmee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: