Jonat�n G�mez Luna Torres kookt bij Folie Culinaire

18 april 2016 |
<

Jonatán Gómez Luna Torres, geboren en getogen in Mexico City, is een waardige vertegenwoordiger van de
hedendaagse Mexicaanse keuken. Op Folie Culinaire geeft Jonatán een demonstratie van zijn Mexicaanse kookkunst. Hij maakt deel uit van de nieuwe generatie van Mexicaanse chefs. Jonatán is afgestudeerd aan Centro Culinario Ambrosia en ontwikkelde zijn culinaire kunsten bij de meest toonaangevende restaurants ter wereld. Allemaal restaurants die twee of drie Michelinsterren hebben.

Le Chique
In 2008 opende hij zijn restaurant Le Chique, dat deel uitmaakte van Karisma Hotels & Resorts waar Jonatán de afgelopen acht jaar gewerkt heeft als hoofd van Corporate Culinary Development. Le Chique is één van de meest toonaangevende restaurants van Mexico en heeft heel wat awards en onderscheidingen gewonnen. Enkele voorbeelden: “The Best of The Best” (2014), “Best Tasting Menu” (2012 & 2015), “Most Beautiful Dishes” (2013) en “Restaurant of the Year” (2014). Le Chique wordt aanbevolen door The Daily Meal in hun lijst van 100 beste restaurants in Latijns-Amerika. Ook heeft het de prestigieuze Five Diamond Award van de AAA gekregen. In 2015 werd Jonatán bekroond met The Rising Star Chef Award door het Wine and Food Festival Mexico City en werd hij uitgenodigd om mee te werken aan diners in culinaire bestemmingen zoals Parijs en Londen. Als kers op de taart werd Le Chique recentelijk door de World’s Best Restaurants Academy toegevoegd aan Diners Club 50 Beste Discovery Series. Jonatán is een frequent deelnemer aan gastronomische conferenties en tentoonstellingen in Mexico en veel andere landen.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Awards
Nederlandse biersommeliers in top 50 op het WK Biersommelier

Op het WK voor biersommeliers in Rimini (IT) zijn de drie deelnemers van het Nederlandse team alle drie in de top 50 geëindigd. Nog niet eerder deed er een Nederlands team mee met de prestigieuze competitie. Het WK wordt elke twee jaar gehouden. Dit jaar ging de winst voor het eerst naar een vr...

Chefs
Tweesterrenchef Syrco Bakker kookt de sterren van de hemel bij Restaurant Hemingway

De chef van tweesterren restaurant Pure C te Cadzand-Bad Syrco Bakker was vrijdag 11 oktober te gast bij Restaurant Hemingway in Bergen op Zoom als eerste gastchef. Samen met chef-kok Torben Bouterse (restaurant Hemingway) heeft hij de sterren van de hemel gekookt door signatuur gerechten van beide ...

Bier Interview Longread
Bierkenner Thomas Wijns over tapverlies en speciaalbieren

Welk bier heb je op de tap? Natuurlijk het ‘gewone’ pils, want dat is de nummer één en lekker doordrinkbaar, maar steeds vaker zien we dat cafés het aantal tapkranen uitbreiden om aan de vraag naar andere bieren te kunnen voldoen en ook restaurants hebben een steeds ...

Interieur
The Streetfood Club in Utrecht is meer dan magie

Een complete ondernemer beheerst alle facetten van z’n zaak. Het is de filosofie van Wes Schreutlekamp (rechts op de foto) en Joost Bergsteijn. Van pannenkoekenbakker en cocktailshaker tot sommelier in de topgastronomie. Alle facetten werden ‘uitgespeeld’ en smelten samen in The St...

Awards Wijn
Beste prestatie Nederlandse kampioenen blindproeven op WK

Tijdens het Wereldkampioenschap blindproeven op 12 oktober 2019 in Château de Chambord te Frankrijk zijn de Nederlandse kampioenen op een eervolle 9e plaats geëindigd, hoger dan ooit tevoren. Wereldkampioen werd Frankrijk, gevolgd door China en Taiwan. Nederlandse kampioenen Eind me...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: