Jonat�n G�mez Luna Torres kookt bij Folie Culinaire

18 april 2016 |
<

Jonatán Gómez Luna Torres, geboren en getogen in Mexico City, is een waardige vertegenwoordiger van de
hedendaagse Mexicaanse keuken. Op Folie Culinaire geeft Jonatán een demonstratie van zijn Mexicaanse kookkunst. Hij maakt deel uit van de nieuwe generatie van Mexicaanse chefs. Jonatán is afgestudeerd aan Centro Culinario Ambrosia en ontwikkelde zijn culinaire kunsten bij de meest toonaangevende restaurants ter wereld. Allemaal restaurants die twee of drie Michelinsterren hebben.

Le Chique
In 2008 opende hij zijn restaurant Le Chique, dat deel uitmaakte van Karisma Hotels & Resorts waar Jonatán de afgelopen acht jaar gewerkt heeft als hoofd van Corporate Culinary Development. Le Chique is één van de meest toonaangevende restaurants van Mexico en heeft heel wat awards en onderscheidingen gewonnen. Enkele voorbeelden: “The Best of The Best” (2014), “Best Tasting Menu” (2012 & 2015), “Most Beautiful Dishes” (2013) en “Restaurant of the Year” (2014). Le Chique wordt aanbevolen door The Daily Meal in hun lijst van 100 beste restaurants in Latijns-Amerika. Ook heeft het de prestigieuze Five Diamond Award van de AAA gekregen. In 2015 werd Jonatán bekroond met The Rising Star Chef Award door het Wine and Food Festival Mexico City en werd hij uitgenodigd om mee te werken aan diners in culinaire bestemmingen zoals Parijs en Londen. Als kers op de taart werd Le Chique recentelijk door de World’s Best Restaurants Academy toegevoegd aan Diners Club 50 Beste Discovery Series. Jonatán is een frequent deelnemer aan gastronomische conferenties en tentoonstellingen in Mexico en veel andere landen.

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: