Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester

24 oktober 2012 |
Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester<

Johan Kragtwijk, maître-sommelier van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, is geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Het is zijn tweede meestertitel, Kragtwijk is ook al Meestergastheer.

Gelijkenis met De Librije
Restaurant Karel V en De Librije in Zwolle zijn de enige twee horecabedrijven in Nederland waar zowel een SVH Meesterkok (Jeroen Robberegt en Jonnie Boer) als een SVH Meestergastheer en een SVH Wijnmeester werkzaam zijn. Net als Thérèse Boer is Kragtwijk nu in het bezit van twee SVH Meestertitels: SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester.

Tijdens zijn inauguratie ontving Kragtwijk het eerste exemplaar van de vierde druk van het naslagwerk ‘Aan de slag met wijn’ van de schrijver Peter Klosse.

Commissie
Kragtwijk heeft zijn Meesterproef afgelegd in hetzelfde jaar dat hij door de organisatie van de Nederlandse editie van de restaurant- en hotelgids GaultMillau is onderscheiden met de titel ‘Sommelier van het Jaar’. De Commissie Meesterproef SVH Wijnmeester, onder leiding van secretaris SVH Meestertitels Carsten Klint, werd gevormd door SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan, Den Haag), SVH Wijnmeesters Nic van Lokven (Het Savarijn, Nijmegen) en Anjo de Bont (De Moerbij, Warmond).

Test op honderd punten
Tijdens zijn Meesterproef werd Kragtwijk een dag lang in Grand Restaurant Karel V op meer dan honderd proefondervindelijke en bedrijfsmatige onderdelen beoordeeld. Na afloop van de Meesterproef was de commissie meer dan overtuigd van de specialistische kwaliteiten op wijngebied van Kragtwijk. “We zijn verguld om de dertigste titel SVH Wijnmeester aan Johan Kragtwijk toe te kennen. Een vakman op het gebied van wijn en wijn-spijs in hart en nieren. En net als het product wijn; eigenzinnig, uniek en karaktervol”, aldus Eduard van der Toolen die met Kragtwijk en Klint het diploma ondertekende.

Foto: Govert Driessen Fotografie i.o.v. SVH

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: