Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester

24 oktober 2012 |
Johan Kragtwijk 30e SVH Wijnmeester<

Johan Kragtwijk, maître-sommelier van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, is geïnaugureerd als SVH Wijnmeester. Het is zijn tweede meestertitel, Kragtwijk is ook al Meestergastheer.

Gelijkenis met De Librije
Restaurant Karel V en De Librije in Zwolle zijn de enige twee horecabedrijven in Nederland waar zowel een SVH Meesterkok (Jeroen Robberegt en Jonnie Boer) als een SVH Meestergastheer en een SVH Wijnmeester werkzaam zijn. Net als Thérèse Boer is Kragtwijk nu in het bezit van twee SVH Meestertitels: SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester.

Tijdens zijn inauguratie ontving Kragtwijk het eerste exemplaar van de vierde druk van het naslagwerk ‘Aan de slag met wijn’ van de schrijver Peter Klosse.

Commissie
Kragtwijk heeft zijn Meesterproef afgelegd in hetzelfde jaar dat hij door de organisatie van de Nederlandse editie van de restaurant- en hotelgids GaultMillau is onderscheiden met de titel ‘Sommelier van het Jaar’. De Commissie Meesterproef SVH Wijnmeester, onder leiding van secretaris SVH Meestertitels Carsten Klint, werd gevormd door SVH Meestergastheer Eduard van der Toolen (ROC Mondriaan, Den Haag), SVH Wijnmeesters Nic van Lokven (Het Savarijn, Nijmegen) en Anjo de Bont (De Moerbij, Warmond).

Test op honderd punten
Tijdens zijn Meesterproef werd Kragtwijk een dag lang in Grand Restaurant Karel V op meer dan honderd proefondervindelijke en bedrijfsmatige onderdelen beoordeeld. Na afloop van de Meesterproef was de commissie meer dan overtuigd van de specialistische kwaliteiten op wijngebied van Kragtwijk. “We zijn verguld om de dertigste titel SVH Wijnmeester aan Johan Kragtwijk toe te kennen. Een vakman op het gebied van wijn en wijn-spijs in hart en nieren. En net als het product wijn; eigenzinnig, uniek en karaktervol”, aldus Eduard van der Toolen die met Kragtwijk en Klint het diploma ondertekende.

Foto: Govert Driessen Fotografie i.o.v. SVH

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Personalia Culinair
Prins Mauritshuis Blokzijl heeft nieuwe 'aanvoerder'

Net voor het sluiten van de transfermarkt op 2 september 2019 heeft het ‘kookteam Oranje’ zich versterkt met Seb Smit! Het huidige team van chefs komt onder zijn algehele leiding te staan en zal de verdere groei na de intensieve verbouw van het Prins Mauritshuis in smakelijke banen leide...

Food Awards
Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek wint ABN AMRO Best Newcomer Retail Award

Soup & Bakery by De Verspillingsfabriek heeft op dinsdag 17 september de ‘ABN AMRO Best Newcomer Retail Award’ gewonnen. “Wat een fantastisch nieuws”, zegt Eric Habraken van De Verspillingsfabriek. “Ook voor HMSHost International en Amsterdam Airport Schiphol natuur...

Amsterdam Bezorgen
Welk eten bestellen Amsterdammers online? Check de lijst!

Deze week viert Deliveroo zijn vierde Nederlandse verjaardag. In 2015 werd het maaltijdplatform geïntroduceerd in Nederland en in september van dat jaar startte Deliveroo met het bezorgen van maaltijden in Amsterdam. Het gaf restaurants die geen eigen bezorgservice hadden de mogelijkheid om ...

Hotel Opening
Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum heeft een vernieuwd restaurant

Het is de natuur van Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum om verrassend en uniek te zijn voor al haar gasten. Deze keer was het tijd om het ontbijt- & lunchrestaurant van Woudschoten aan te pakken. Het restaurant heeft een eerlijk & puur restaurantconcept gekregen. Er is gebruik gemaak...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: