Jan Smink opent eigen(wijs) restaurant

6 april 2018 | David Bakker

In september 2018 opent Jan Smink zijn eigen restaurant in Wolvega. Het voormalig ING-gebouw wordt omgetoverd tot eigen(wijs) restaurant.Hij gaat daar geheel volgens eigen stijl koken. Producten uit de regio, waar hij zelf mee is opgegroeid, krijgen een hoofdrol op het bord. Smink: “Het wordt een zaak met veel ‘lef’."
 
Smink, bekend van zijn deelname aan de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or, ontvangt op 1 mei aanstaande de sleutel van het voormalige ING-gebouw in het centrum van Wolvega. Het pand wordt aan de wensen en eisen voor het nieuwe restaurant aangepast.
Er wordt een bijzondere beleving voor de gast gecreëerd. De koks gaan centraal in het restaurant zichtbaar aan het werk, er wordt veel aan tafel bereid en de 3D-printer, waarmee Smink al veel bekendheid heeft vergaard, krijgt een prominente plek. 
Behalve als restaurant zal het pand ook gebruikt gaan worden voor onder andere productontwikkeling en demonstraties.
 
Medio mei wordt de naam bekend gemaakt en de website gelanceerd. Vanaf dat moment kunnen gasten in de online agenda hun reservering maken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Koningin Máxima steekt horeca een hart onder de riem

Hare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdagochtend een werkbezoek gebracht aan twee horecagelegenheden in Amsterdam. Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De uitbraak van het coronavirus heeft voor de horecabranche geresulteerd ...

Economie Coronacrisis
Rabobank: Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan in 2009 

Aangenomen dat de coronabeperkende maatregelen pas vanaf 1 juni worden versoepeld, krimpt de Nederlandse economie dit jaar naar verwachting met 5 procent. Daarbij raakt de coronacrisis veel sectoren bijzonder hard, zoals de horeca, de landbouw, de industrie en delen van de zakelijke dienstverlening....

81 winnende bieren na zesde Dutch Beer Challenge

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam de zesde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ plaats. 91 Nederlandse brouwerijen hebben gezamenlijk 400 bieren ingestuurd om deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. Vanwege de corona-crisis vond de prijsuitreiking dit jaar plaats via ...

Coronacrisis
30ml Nachtegaalstraat speelt in op het Paasfeest thuis

Op 1e en 2e Paasdag bezorgt 30ml Nachtegaalstraat een rijkelijk gevulde ontbijtbox bomvol verse producten aan huis. In een tijd waarin iedereen het Paasfeest ‘gedwongen’ thuis viert en het bezoeken van de supermarkt een uitdaging is, is dit de oplossing voor een luxe Paasontbijt zonder z...

KHN Coronacrisis
KHN: reparatie NOW en demping Wab-effecten dringend noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) signaleert dat de NOW-regeling op belangrijke onderdelen tekortschiet. Afgelopen maandag opende het UVW het NOW-loket. Door de afbakening van het omzetverlies en de fixatie van de vergoeding loonsom sv op uitsluitend januari 2020, worden schrijnende effecten zichtb...

Coronacrisis
Fernando Jonker, Dagboek in crisistijd: Hoofd omhoog

We zijn twee weken verder. Twee weken geleden begonnen we met het voorbereiden van afhaalmaaltijden. Op mijn telefoon verschijnt een bericht van de moeder van mijn kinderen. ‘Hoop dat het met je gaat’… Het grijpt mij aan en door mijn hoofd flits alles door mij heen. Tja.. Hoe g...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: