Jan Smink opent eigen(wijs) restaurant

6 april 2018 | David Bakker

In september 2018 opent Jan Smink zijn eigen restaurant in Wolvega. Het voormalig ING-gebouw wordt omgetoverd tot eigen(wijs) restaurant.Hij gaat daar geheel volgens eigen stijl koken. Producten uit de regio, waar hij zelf mee is opgegroeid, krijgen een hoofdrol op het bord. Smink: “Het wordt een zaak met veel ‘lef’."
 
Smink, bekend van zijn deelname aan de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or, ontvangt op 1 mei aanstaande de sleutel van het voormalige ING-gebouw in het centrum van Wolvega. Het pand wordt aan de wensen en eisen voor het nieuwe restaurant aangepast.
Er wordt een bijzondere beleving voor de gast gecreëerd. De koks gaan centraal in het restaurant zichtbaar aan het werk, er wordt veel aan tafel bereid en de 3D-printer, waarmee Smink al veel bekendheid heeft vergaard, krijgt een prominente plek. 
Behalve als restaurant zal het pand ook gebruikt gaan worden voor onder andere productontwikkeling en demonstraties.
 
Medio mei wordt de naam bekend gemaakt en de website gelanceerd. Vanaf dat moment kunnen gasten in de online agenda hun reservering maken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Mensen
Bavaria viert 300-jarig bestaan

Brouwerij Bavaria bestaat dit jaar 300 jaar en viert dat het hele jaar met verschillende festiviteiten. Afgelopen weekend werd het jubileum gevierd samen met ruim 200 prijswinnaars en relaties – tijdens het ultieme Bavaria feestweekend in Nederland. Hiervoor startten eerder dit jaar winacties ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: