Jan Smink opent eigen(wijs) restaurant

6 april 2018 | David Bakker

In september 2018 opent Jan Smink zijn eigen restaurant in Wolvega. Het voormalig ING-gebouw wordt omgetoverd tot eigen(wijs) restaurant.Hij gaat daar geheel volgens eigen stijl koken. Producten uit de regio, waar hij zelf mee is opgegroeid, krijgen een hoofdrol op het bord. Smink: “Het wordt een zaak met veel ‘lef’."
 
Smink, bekend van zijn deelname aan de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or, ontvangt op 1 mei aanstaande de sleutel van het voormalige ING-gebouw in het centrum van Wolvega. Het pand wordt aan de wensen en eisen voor het nieuwe restaurant aangepast.
Er wordt een bijzondere beleving voor de gast gecreëerd. De koks gaan centraal in het restaurant zichtbaar aan het werk, er wordt veel aan tafel bereid en de 3D-printer, waarmee Smink al veel bekendheid heeft vergaard, krijgt een prominente plek. 
Behalve als restaurant zal het pand ook gebruikt gaan worden voor onder andere productontwikkeling en demonstraties.
 
Medio mei wordt de naam bekend gemaakt en de website gelanceerd. Vanaf dat moment kunnen gasten in de online agenda hun reservering maken.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: