Jacob Jan Boerma opent nieuw restaurant in Antwerpen

9 oktober 2020 | redactie

In de loop van 2021 opent Jacob Jan Boerma samen met Thomas Diepersloot (Restaurant Voltaire*) bij het nieuw te openen vijf sterren superior hotel: Botanic Sanctuary Antwerp in hartje Antwerpen een nieuw restaurant.

“De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe projecten op mij afgekomen. Ik vind het een mooie stap om in Antwerpen, een stad waar gastronomie booming is, een restaurant te mogen openen. Het komt op een unieke plek in Botanic Sanctuary Antwerp”, vertelt Boerma. Eind 2019 besloot hij na 17,5 jaar zijn driesterrenrestaurant De Leest te sluiten. Dit jaar zit hij exact 30 jaar in het vak. Hij opent hiermee voor het eerst een restaurant in België.

Boerma: “Het zal geen 2.0. versie worden van De Leest. In dit nieuwe avontuur ga ik samenwerken met Thomas Diepersloot, chef van Restaurant Voltaire (Hotel Parc Broekhuizen). Hij wordt mede-eigenaar en heeft de dagelijkse verantwoording. Mijn typische stijl - het gebruik van diverse zuren, citrus elementen en wereldwijde specerijen – blijft ook hier kenmerkend voor mijn stijl.”

Ondanks de wereldwijde problemen met COVID-19, waar de culinaire wereld tot op heden veel last van heeft, kijken Boerma en Diepersloot ernaar uit om dit nieuwe avontuur aan te gaan.

Thomas Diepersloot: “Ik werk nu vier jaar bij Hotel Parc Broekhuizen en heb het zien groeien tot waar het vandaag staat. In al die jaren heb ik, met Chef Jacob Jan Boerma in een adviserende rol, veel mooie dingen mogen meemaken. één daarvan is ‘Chefs at the Parc’ die onder zijn enthousiasme het hotel een mooi internationaal gezicht heeft gegeven. Toen hij mij vroeg of ik interesse heb voor een bijzonder project in België, was er voor mij geen enkele twijfel om hier ‘ja’ op te zeggen. Het is stiekem een jongensdroom om toch iets voor mijzelf te beginnen. Daar komt nog bij dat Antwerpen lonkt.

Botanic Sanctuary Antwerp is een vijfsterren superior hotel dat behoort tot The Leading Hotels of the World . Een historisch gebouw, dat ooit als ziekenhuis heeft gediend en in 2021 zijn functie als hotel gaat krijgen. Het gebouw bestaat uit diverse aaneengeschakelde panden, ligt in het hartje van Antwerpen en wordt bovendien het eerste vijfsterren superior hotel van deze stad. Het krijgt 109 hotelkamers, een uitgebreid congrescentrum en een unieke spa.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: